Modern tvåvåningsbyggnad, en solig gård och träd med spirande löv.

Förskolan Tabulatorn

Håsjögränd 8–12

Visa på karta

Välkommen till förskolan Tabulatorn i Råcksta! En förskola som är till för alla, visar på mångfald med en levande demokrati och är fri från diskriminering. Vi har ett rikt utbud av lek, kultur och andra uttryckssätt, i en estetisk pedagogisk miljö.



Fakta

Typ av service
Förskola
Verksam i
Hässelby-Vällingby
Organisationsform
Kommunal
Antal barn
83
Antal barn per årsarbetare
5,3
Andel legitimerade förskollärare
44 %

Tillgänglighet

  • Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Toalett med plats för eldriven rullstol
  • Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss
Om ikoner för tillgänglighet

Inriktning och profil

Lek och lärande är grunden i förskolan Tabulatorns verksamhet. Vi skapar delaktighet genom att alla barns tankar och teorier tas tillvara när barn och vi pedagoger tillsammans utformar och utvecklar verksamheten.

Vi verkar för en hållbar framtid, med framtidstro och nytänkande. Vi strävar efter en trygg och säker förskola som ger lust och möjlighet att utvecklas.

Vi på förskolan Tabulatorn arbetar även ett i gemensamt projekt, där vi ger barnen möjlighet att uppleva innebörden av demokratiska principer. I projektet arbetar vi ämnesöverskridande och barnen får använda sig av olika uttryckssätt såsom drama, dans, musik, teknik, matematik, språk, kommunikation, skapande och naturvetenskap.

För du ska kunna följa ditt barns lärande dokumenterar vi barnens utveckling och intressen bland annat genom bild och text. Dokumentationen används också som underlag vid våra utvecklingssamtal med er föräldrar samt för att utveckla vår verksamhet.

Förskolan Tabulatorn ingår i enheten Vällingby förskolor.

Inne- och utemiljö

Tabulatorn är nybyggd med stora ljusa lokaler. Förskolan har en pedagogisk miljö som ska ge varje barn tillgång till rikligt med skapande material för att kunna utforska områden genom olika uttrycksformer. Våra innemiljöer för barnen ser olika ut och är anpassade till den åldersgrupp som vistas där. Tanken är att barnen ska möta nya utmaningar i miljön under sin tid på förskolan.

Till förskolan finns en gård med olika lekredskap. Varje dag vistas vi utomhus på vår gård och/eller i vår närmiljö.

Kost och måltider

Vi anser att det positiva sambandet mellan kost, rörelse och hälsa grundläggs redan i förskoleåldern. Maten tillagas på plats av förskolans kock och vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer. På förskolan använder in minst 46 % ekologiska råvaror.

Mål och vision

Förskolans barn- och kunskapssyn:

  • Varje barn är unikt.
  • Varje barn har förmågor och erfarenheter.
  • Varje barn kan och vill lära sig.
  • Barn lär av varandra och bidrar med egen kunskap.

På förskolan driver vi en verksamhet

  • som är till för alla på lika villkor och visar på mångfald med en levande demokrati, fri från diskriminering
  • med ett rikt utbud av lek, kultur och andra uttryckssätt, med en estetisk pedagogisk miljö
  • som verkar för en hållbar framtid, med framtidstro och nytänkande
  • som är trygg och säker och ger lust och möjlighet att utvecklas, ett självklart val för barn, vårdnadshavare och medarbetare.

Övrigt

Nyfiken på oss och vill veta om vår förskola passar just ditt barn? Kontakta oss gärna om du är intresserad av att komma på besök!

Hitta hit

Uppdaterad