En kris kan utlösas efter allvarliga psykiska påfrestningar, som att en nära anhörig dör, att man är med om en olycka, upplever en katastrof eller att något annat oförutsett inträffar.
Om du känner dig nedstämd, är stressad eller har svårt att sova kan du vända dig till ungdomsmottagningen eller till en kurator eller elevhälsan på skolan. Du kan också kontakta den stadsdelsförvaltning där du bor.
Stödgrupper för barn och unga som bor i familjehem
Om du bor i familjehem och är mellan 8 och 17 år erbjuder Stockholms stad stödgrupper. I stödgrupperna träffar du andra barn och unga som också bor i familjehem och ni pratar om olika teman som är viktiga för dig.
Stödgrupper för barn och unga som bor i familjehem
Kontakter inom vården
Du kan också söka hjälp vid en vårdcentral. Vid en akut situation kan du kontakta en psykiatrisk akutmottagning eller socialjouren.
Socialjouren - vid akuta situationer
Jourtelefon: 08-508 400 00 - dygnet runt
Besöksadress: Brännkyrkagatan 123
(Tunnelbana till station Zinkensdamm eller buss 4 till Ansgariegatan. Ingång från baksidan av Hornsgatan 124.)
Om du vill komma i kontakt med socialtjänsten under vardagar kontaktar du stadsdelsförvaltningen där du bor.
Kontakta stadsdelsförvaltningen
Om en akut situation uppstår utanför kontorstid som på kvällen, natten eller under helgen kontaktar du socialjouren. Det kan till exempel vara familj- och relationsproblem, våld i familjen eller beroendeproblem.
Jag Vill Veta
Webbplatsen Jag Vill Veta handlar om barn och ungas rättigheter vid brott. Du hittar information om vad som är brott i skolan, på fritiden, hemma eller i sociala medier på nätet. Det finns information om hur du gör om du är orolig för en kompis eller om du vill anmäla att ett brott har begåtts. På webbsidan hittar du även information om hur en rättegång går till.
JagVillVeta.se