Nyhetsbrev Norra Djurgårdsstaden 2013:1

Exploateringskontoret

 
 

Alla vi som arbetar med utvecklingen av Norra Djurgårdsstaden vill önska en riktigt Glad Påsk!

 

Besöksadress

Fleminggatan 4
Box 8189
104 20 Stockholm

Telefon

08-508 264 11

E-postadress

Webbplats

~/link/4c98d5c878a04958ae76e22303bcde4a.​aspx

 
 

Torget vid tunnelbanan rustas upp

Torget vid den nedre tunnelbaneutgången i Hjorthagen rustas upp och får tydligare entréer, ökad tillgänglighet, fler cykelställ, sittplatser och träd samt bättre belysning. Återvinningsstationen flyttas till den nyanlagda parkeringsplatsen längs vägen mot idrottsplatsen. Arbetet startar i april och pågår till våren 2014.

Läs mer

Första förskolan öppnar

24 april öppnar förskolan Sandön med plats för 19 barn i kvarteret Gotska Sandön i den första byggnadsetappen. Från och med 15 april finns pedagog Ewa Larsson på plats och den som är intresserad av att ställa sitt barn i kö kan självklart få en visning av förskolan.

Läs mer

 
 

200 inflyttade lägenheter

Det var i oktober förra året som de första familjerna flyttade in i sina nya hem i Norra Djurgårdsstaden. Sedan dess har byggnationer och inflyttningar skett löpande och fram till idag har det flyttats in i cirka 200 lägenheter i den första etappen. På byggherrarnas gemensamma hemsida kan du läsa mer om deras planering och när de har sina visningar.

Läs mer

Trafiksäkerhet

Trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter är en mycket viktig fråga som vi arbetar med kontinuerligt. Blinkljusen vid övergångsstället över Gasverksvägen i höjd med idrottsplatsen kommer att sättas upp igen under vecka 15. De behövdes monteras ned för att kunna kopplas in på belysningsnätet istället för att gå på solceller som tidigare. Samtidigt som det arbetet utförs kommer vi också att placera ut "busskuddar" vid övergångsstället. Syftet är att få bilister att sänka farten och bli mer uppmärksamma på gående och cyklister som vill passera vägen.

 
 

Praktiska tips från stadsdelsförvaltningen

Många nyinflyttade har frågor kring praktiska saker, som till exempel var närmaste brevlåda, bankomat och matbutik ligger. Östermalms stadsdelsförvaltning försöker snappa upp frågor och lotsa er till svar. Förvaltningens hemsida med praktiska tips och frågor och svar hittar du här. Där kan du också anmäla dig till nyhetsbrevet med information om allt från nötskrikor och elhjältar till Valborgsfirande och framtidens äldreboende.

Byggstarter i etapp Västra

Förra veckan satte Folkhem och Järntorget spaden i marken för 56 bostadsrätter i kvarteret Färnebofjärden i etapp Västra. Lägenheterna är 2:or till 5:or på 59 till 103 kvadratmeter. Inflyttning beräknas till hösten 2014.

Läs mer på Järntorgets hemsida

 
 

Energismart boende i Aktiva huset

Under två år kommer familjen Estmark Holmberg att testa framtidens energismarta boende i det Aktiva huset i Norra Djurgårdsstaden. Med hjälp av visualisering och tekniska lösningar kommer familjen att kunna påverka sin energianvändning.
– Vi hoppas att bli mer medvetna om vår energiförbrukning och hur vi på enkla sätt kan förändra och påverka vår konsumtion, säger Karin Estmark.

Läs hela artikeln här

ABC-nyheterna 20 mars

Vårens informationsträffar

Vi följer upp höstens träffar med ytterligare två innan sommaren. Först ut är en träff om kommande entreprenader 25 april kl 18-19 i Kontorsvillan. Då berättar vi om finplaneringen av etapp Norra 1, upprustningen av torget vid tunnelbanan i Hjorthagen och byggandet av Bobergsgatan genom Gasverket.

Läs mer och anmäl dig här

 
 

Exploateringsnämnden

I mars beslutade exploateringsnämnden att markanvisa HSB i etapp Brofästet. HSB planerar för ett 60-tal bostadsrätter som kan byggstartas 2016 med första inflyttning 2018. Samma nämnd beslutade även att markanvisa 25 000 kvadratmeter för kontorsbebyggelse i Södra Värtahamnen till Wallsea AB.

I februari markanvisade nämnden ett område i Frihamnsbassängen för placering av ett fartyg med 600 studentlägenheter och en mindre vandrarhemsdel. Markanvisningen gjordes till Wallcar AB.

Fortum bygger nytt biokraftvärmeverk

Fortum utför sprängningsarbeten för byggandet av ett biobränsleeldat kraftvärmeverk i Värtan. Sprängningsarbetena pågår till halvårsskiftet 2014 på fasta tider under vardagar. Det nya verket tas i drift 2016 och minskar användningen av fossila bränslen i Värtaverket med 20 procent. Det innebär minskade koldioxidutsläpp i Stockholm med 126 000 ton om året, vilket motsvarar vad vägtrafiken i Stockholm släpper ut under en och en halv månad.

Läs mer på Fortums hemsida

 
 

Följ Norra Djurgårdsstaden på Facebook

facebook.com/norradjurgardsstaden

På Flickr har vi samlat både arkitektbilder och foton

flickr.com/norradjurgardsstaden

   
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet