Nyhetsbrev 6, Hagastaden

Exploateringskontoret

 
 

Bakom NCC:s hus, som nu är uppe i full höjd, skymtar den nya Solnaförbindelsen. Brodelen är nu färdiggjuten och den beräknas vara färdig att tas i bruk 1 november 2013. Foto: Lennart Johansson.

 

Kontaktperson

Joakim Lind

Telefon

08-508 264 22

E-postadress

Webbplats

Hagastaden

 
 

Den nya Solnabron – inte vilken bro som helst

Om ett knappt år, 1 november 2013, beräknas den nya förbindelsen mellan Stockholm och Solna vara helt klar. Den sista gjutningen av själva bron är gjord och vi har tittat närmare på den nya bron.

Läs mer om nya Solnabron

Markus Holmström lägger tidspusslet i Hagastaden


I Hagstaden pågår många projekt samtidigt. För att det ska fungera att jobba med olika projekt så tätt krävs samordning av arbetena och noggranna och väldefinierade beskrivningar av vem som gör vad och när. Vi har träffat Markus Holmström som är tidplanerare för Hagastaden.

Läs mer

 
 

Lise Meitner

Kärnfysiker med fredsfokus

Hagastadens gatunamn baseras på kvinnliga pionjärer inom utbildning, vetenskap, forskning, hälso- och sjukvård. Gemensamt för alla dessa kvinnor är att de varit verksamma i Stockholm. I detta nyhetsbrev presenterar vi Lise Meitner, österrikisk-svensk fysiker inom radioaktivitet och kärnfysik.

Läs mer

Foto: Jan Hejra.

Lärande lek i Hagastaden

Det är inte bara på byggarbetsplatsen det pågår febril aktivitet. På Norrmalms stadsdelsförvaltning har planeringsarbetet för att skapa en så bra miljö som möjligt för barn och unga i Hagastaden pågått intensivt under det senaste året. Det finns en mängd tankar och idéer om exempelvis parker och lekplatser med naturvetenskaplig inriktning där lärandet blir en del av miljön

Läs mer i Vi i Vasastan

 
 

Ny bild var femte minut

Följ bygget av Hagastadens via projektets webbkamera.

Hagastadens webbkamera

Hagastaden på facebook

Gå in och gilla Hagastaden på facebook för att få löpande uppdateringar om vad som händer på området.

Följ Hagastaden via facebook

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet