• Till navigationen
  • Till innehåll
stockholm.se
  • Meny
  • Mer
Sök på stockholm.se

Du är här: Startsidan / Förskolor i Enskede-Årsta-Vantör / Snösätra förskolor / Snösätra Förskolors goda recept / Bröd och övriga tillbehör / Saffransbullar

Saffransbullar

Kontakt

Övergripande information för staden

Saffransbullar

  • 50 gr jäst
  • 200-250 gr margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 - 2 dl socker
  • 2 pkt saffran
  • 1 ägg
  • 1 1/2 l vetemjöl
  • russin

Smula sönder jästen i en bunke. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader, fingervarmt. Häll degspadet över jästen och rör tills dess att jästen har lösts upp. Tillsätt salt, socker, saffran och ägg. Rör om.
Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen tills dess att den känns smidig.
Låt degen jäsa i 30 minuter.  Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut degen till lussekatter eller längder. Låt brödet jäsa i 30 minuter.
Pensla brödet med uppvispat ägg.
Grädda lussekatterna i 225 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.
Längder gräddas i 200 grader i ca 20 minuter.

Senast uppdaterad 19 december 2017

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tipsa en vän

  • FacebookFacebook (länk till annan webbplats)
  • TwitterTwitter (länk till annan webbplats)
  • LinkedInLinkedIn (länk till annan webbplats)
  • Tipsa via e-postTipsa via e-post

Kontakt gällande Saffransbullar

  • Arbete
  • Bostad & Miljö
  • Stöd & Omsorg
  • Förskola & Skola
  • Kultur & Fritid
  • Trafik & Stadsplanering
  • Om Stockholm
  • Förskolor i Enskede-Årsta-Vantör
    • Blåsuts förskolor
    • Dalens förskolor
    • Enskede Gårds förskolor
    • Högdalens Förskolor
    • Rågsved förskolor
    • Snösätra förskolor
      • Förskolan Bäverhyddan
      • Förskolan Klippan
      • Förskolan Rödmyran
      • Förskolan Tusenskönan
      • Förskolan Spårfinnargränd 17A
      • Förskolan Stövargatan 91
      • Barnen tycker till!
      • Boken - Berättelsen - Dramatiseringen
      • Kemikaliesmarta förskolor
      • Verksamhet och styrdokument
      • Kvalitetsutmärkelsen 2009
      • Snösätra Förskolors goda recept
        • Fisk
        • Kyckling
        • Kött,fläsk och korv
        • Soppa
        • Vegetariskt
        • Potatis och ris
        • Bröd och övriga tillbehör
          • Bärsmoothie
          • Focaccia
          • Grahamsbullar
          • Grovt rågbröd
          • Grötbröd
          • Hemlagad färskost
          • Hälsomüsli
          • Kryddbröd
          • Mustigt lantbröd
          • Nobis bröd
          • Ostbröd
          • Pizzabullar
          • Rågbräck
          • Råglimpor
          • Rågsiktkakor
          • Saffransbullar
          • Schweiziskt bondbröd
          • Solrosbröd
          • Surdegsbröd
          • Surdegslimpa
          • Tortillas
          • Ungerskt lantbröd
          • Vitkålssallad med kokos
        • Såser
    • Stureby förskolor
    • Årsta 2 förskolor
    • Årsta 3 förskolor
    • Örby förskolor
    • Östberga förskolor
  • Mina sidor
  • E-tjänster
  • Kontakt
  • Lyssna
  • Translate
  • International
  • Suomeksi
Mer från Stockholms Stad
  • Stockholm växer

    Hur staden utvecklas när vi blir fler stockholmare.

  • Företag

    Tjänster för dig som har ett företag eller som arbetar på uppdrag av Stockholms stad

  • Stockholms stadsbibliotek

    Inspiration och praktisk information från stadens bibliotek

  • International

    Information about the city for International visitors

  • Visit Stockholm

    Stockholms officiella besöksguide

Till toppen
  • Hitta snabbt
    • Hitta politiker
    • Stockholms stad A-Ö
    • Turist
    • Företagare
    • International
    • Stockholm växer
    • Kalendarium
    • Stockholms stads anslagstavla
  • Mer om staden
    • Karta
    • Jämför service
    • Alla e-tjänster
    • Blanketter A-Ö
    • Utvecklingsbloggen
    • Om webbplatsen
    • Cookies
  • Kontakt
    • Gör felanmälan
    • Anmäl enkelt avhjälpta hinder
    • Synpunkter och klagomål
    • Växelnummer och e-postadresser
    • Hitta alla verksamheter
    • Press

På Stockholms stads webbplatser använder vi cookies för att webbplatserna ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?

Jag godkänner