Saffransbullar
- 50 gr jäst
- 200-250 gr margarin
- 5 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 - 2 dl socker
- 2 pkt saffran
- 1 ägg
- 1 1/2 l vetemjöl
- russin
Smula sönder jästen i en bunke. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader, fingervarmt. Häll degspadet över jästen och rör tills dess att jästen har lösts upp. Tillsätt salt, socker, saffran och ägg. Rör om.
Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen tills dess att den känns smidig.
Låt degen jäsa i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut degen till lussekatter eller längder. Låt brödet jäsa i 30 minuter.
Pensla brödet med uppvispat ägg.
Grädda lussekatterna i 225 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.
Längder gräddas i 200 grader i ca 20 minuter.