Norra Djurgårdsstadsbladet 2013:4

Östermalms stadsdelsförvaltning

 
 

Norra Djurgårdsstadsbladet vänder sig till dig som som bor eller arbetar i Norra Djurgårdsstaden med omnejd, eller dig som bara är intresserad av området! Avsändaren är Östermalms stadsdelsförvaltning.

 

Östermalms stadsdelsförvaltning

Karlavägen 104
Box 24 156
104 51 Stockholm

Kontaktperson

Nils Göransson

Telefon

076-124 22 52

E-postadress

Webbplats

För dig som bor i Hjorthagen/Norra Djurgårdsstaden

Övrigt


I detta nyhetsbrev berättar vi om aktuella projekt, evenemang och resurser i Norra Djurgårdsstaden. Vi försöker besvara aktuella frågor som är viktiga för de boende, men det är inte alltid Östermalms stadsdelsförvaltning som ansvarar för verksamheterna. Eftersom ett av våra uppdrag är att skapa delaktighet hoppas vi att du hör av dig till oss. Tillsammans utvecklar vi den hållbara stadsdelen Norra Djurgårdsstaden.

 
 

Johanna och Nevin förbereder för barnen

Den 24 april öppnar förskolan Sandön. Pionjärfamiljerna får träffa nyanställd personal i sprillans nya lokaler på Älgpassgatan 8. Förskolepedagogerna Johanna och Nevin har just nu fullt upp med att packa upp leksaker och göra fint. Ewa Larsson är pedagogiskt ansvarig. Vill du ställa ditt barn i kö och är intresserad av en visning, kontakta Ewa på 076-124 41 07.

Bilder från förberedelserna

Tryggheten i fokus när barnen börjar

En byggarbetsplats kan kännas som en otrygg plats för boende.Stephan Wrang arbetar med arbetsmiljö i Stockholms stad med erfarenhet från bland annat Hammarby Sjöstad. Han och kollegan Martin Olsson, som är byggledare för Norra 1, känner till miljöerna i Norra Djurgårdsstaden mycket väl. Här ger de några råd för att förebygga de eventuella riskerna.

Läs mer

 
 

Nu bjuder vi in till stadsodling i Norra 1

Våren må vara sen i år, men grönt ska det bli! Vill du påta i jorden, så erbjuder Östermalms stadsdelsförvaltning odlingsplatser för boende i Norra 1 i form av pallkragar och ekologisk jord. 

Läs mer

Se KTH-studenternas utställning

Passa på att ta en promenad till Kontorsvillan i vår. Där visas en utställning med kreativa KTH-studenters förslag på hållbar arkitektur. Uppdraget var att rita paviljonger i återvunnet material till Norra Djurgårdsstaden och en av dem visas i full storlek i trädgården utanför villan på Gasverksvägen 15. Utställningen, som kallas Into the loop, invigs 14 maj och pågår fram till oktober.

Läs mer på Facebook

 
 

Vårvandra i Norra Djurgårdsstaden

Visste du att Stockholms stadsmuseum arrangerar vårvandringar i Norra Djurgårdsstaden?
Temat är förvandlingen av Hjorthagen och området från kunglig jaktmark, via gasverk till ny miljöstadsdel. Fyra olika datum, start söndag 21 april kl 14.00.

Läs mer

Många praktiska frågor i NDS

Lekplatser och parkeringsplatser får vi ofta frågor om. Den nya stora lekplatsen vid Fågelhundsgatan ska besiktigas i maj, arbetet har förskjutits pga tjälen i marken. Under tiden kan leksugna ungar besöka den temporära parken nedanför Kontorsvillan – den kommer att bli kvar ett tag,

Fler frågor och svar

 
 

Diskussion kring hållbarhet

Hur skapar vi en hållbar stadsdel – långsiktigt? En komplex och ständigt aktuell fråga. KTH-forskaren Josefin Wangel anser att det är viktigt att ta hänsyn till konsumtionsmönster och sociala strukturer när man planerar för en hållbar stadsdel. Därtill samarbetar hon med Stockholms stad i projekt kring hur IT-teknik kan bidra till lösningar i Norra Djurgårdsstaden.  DN publicerade en intervju med Josefin Wangel 13 april som Staffan Lorentz, projektchef på Exploateringskontoret, kommenterar.

Läs mer

Värtans IK söker spelare

Har du en sexåring hemma som vill prova på fotboll? Då är det bara att hänga med på Värtans IK nya knattefotbollsskola för flickor och pojkar födda 2007.
Värtans IK är en anrik klubb med rötterna i Hjorthagen. Klubben grundades 1924 och drivs idag helt ideellt med hemmaplan på Hjorthagens IP. Nu söker de spelare till pojklaget födda 1998-2000 - men de har även flicklag och knattelag. Det är ingen elitsatsning utan alla får vara med och spela. Läs om idrottsklubben i Östermalmsnytts artikel. 

Läs mer

 
 

Trygghetsvandring 30 maj

Den 30 maj arrangeras en s k trygghetsvandring i Norra Djurgårdsstaden. Detta innebär att närpolisen i samarbete med BRÅ (Brottsförebyggande rådet) och representanter för Östermalms stadsdelsförvaltning och andra intresserade promenerar runt i området för att kartlägga hur tryggheten kan förbättras. Du är välkommen att följa med eller lämna synpunkter. Kontaktperson hos oss är Nils Göransson, se kontaktuppgifter här intill.

Här hittar du Hjorthagens kulturstig

Många har hört av sig angående Natur- och kulturstigen i Hjorthagen och frågat hur leden går. Roligt att det finns så stort intresse tycker vi. Här finns länk till karta, som även delas ut på Biblioteket i Hjorthagen.

Läs mer och ladda ner karta

 
 

Bättre kollektivtrafik

Östermalms stadsdelsnämnds sammanträde den 18 april behandlades bland annat ärendet: Yttrande till trafikförvaltningen inför trafikförändringar i SL-trafiken 2013/14 – en remiss från trafik och renhållningsnämnden. En av de synpunkter som stadsdelsförvaltningen lyfter i sitt tjänsteutlåtande är att det är viktigt att kollektivtrafiken till Norra djurgårdsstaden är mycket god så att de boende ges goda förutsättningar att resa miljösmart.

Läs mer

Fira Valborg i Hjorthagen

I år kan du som vi tidigare berättat fira valborg i Hjorthagen! Firandet inleds 19.45 med ett stämningsfullt fackeltåget från Hjorthagens kyrka och elden tänds kl 20.00 på Hjorthagens IP.

Läs hela programmet här

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet