Norra Djurgårdsstadsbladet 2013:5

Östermalms stadsdelsförvaltning

 
 

Norra Djurgårdsstadsbladet vänder sig till dig som som bor eller arbetar i Norra Djurgårdsstaden med omnejd, eller dig som är intresserad av området av andra skäl. Avsändaren är Östermalms stadsdelsförvaltning.

 

Besöksadress

Karlavägen 104
Box 24 156
104 51 Stockholm

Kontaktperson

Nils Göransson

Telefon

076-124 22 52

E-postadress

Webbplats

För dig som bor i Hjorthagen/Norra Djurgårdsstaden

Övrigt

I detta nyhetsbrev berättar vi om aktuella projekt, evenemang och resurser i Norra Djurgårdsstaden. Vi försöker besvara aktuella frågor som är viktiga för de boende, men det är inte alltid Östermalms stadsdelsförvaltning som ansvarar för verksamheterna. Eftersom ett av våra uppdrag är att skapa delaktighet hoppas vi att du hör av dig till oss. Tillsammans utvecklar vi den hållbara stadsdelen Norra Djurgårdsstaden.

 
 

Coop öppnar livs med ekofokus

Coop kommer driva dagligvaruhandel i Norra Djurgårdsstaden. Stockholmshem har tecknat avtal med Coop om 1 200 kvm vid Bobergsgatan/Husarvikstorget. Butiken, som öppnar 2016, kommer att innehålla ett stort sortiment med fokus på ekologiska varor.
- Nu är ytterligare en pusselbit på plats för att göra det enkelt för de boende i området att leva klimatsmart och göra bra miljöval i vardagen, säger Ewa-Maria Svensson, chef för lokaluthyrning på Stockholmshem.

Läs mer

Sökes: deltagare till forskningsprojekt

Det pågår en rad spännande forskningsprojekt som bidrar till hållbara lösningar i Norra Djurgårdsstaden. Ett av dem är Smart City SRS som nu söker deltagare i området som vill dela med sig av idéer och synpunkter. Projektet har som mål att utveckla en informationsplattform som kan stödja boende att fatta smarta och hållbara beslut kring frågor som hör vardagen till. Resor, energi, sophantering - vad tycker du är viktigt? Christine Brådenmark (bilden) på Exploateringskontoret berättar mer om projektet.

Läs mer

 
 

Brokaféet vid Ropsten åter mötesplats

När en ny stadsdel växer fram är det viktigt med mötesplatser. För 100 år sedan träffades många vid Brokaféet i Ropsten. Nu finns här åter ett kafé med samma namn. Hit kommer besökare från Norra Djurgårdsstaden, Hjorthagen och Lidingö. Same same, but different, tycker kaféägaren Tina Friberg (bilden) och syftar på både byggen och besökare.

Läs mer och få fler tips på mötesplatser

Så sköts naturen kring Husarviken

Den vildvuxna naturen på norra sidan av Husarviken fyller en viktig funktion. Det menar Henrik Niklasson, naturvårdsintendent och jägmästare på Kungliga Djurgårdens Förvaltning. Boende har noterat att stränderna skiljer sig åt på så vis att den sydliga stranden av viken är rensad från sly medan den nordliga ser mer vildvuxen ut. Henrik berättar i vår artikel om bakgrunden till detta. Han nämner även att bävern är tillbaka, vilket media nyligen rapporterat om när en av dem irrade omkring i Norra Länkens tunnlar.

Läs mer

 
 

Infomöte om kollektivtrafik den 4 juni

Många boende har frågor kring kollektivtrafiken till Norra Djurgårdsstaden. Den 4 juni arrangerar Exploateringskontoret ett informationsmöte där bland andra projektchef Staffan Lorentz och trafikplanerare Stina Airijoki medverkar ihop med Sara Nordenskjöld, samhällsplanerare på SL.
Tid: 4 juni kl 18-20
Plats: Kontorsvillan i Gasverksområdet.
Anmälan: charlotte.sandberg@extern.stockholm.se

Lekplatsen i Norra 1 har öppnats

Nu har lekplatsen i Norra 1 öppnats efter godkänd besiktning. Arbetet blev försenat eftersom tjälen i marken dröjde kvar så länge. Här finns många olika lekstationer för klättring, grävande och annan lek.
- Vi hoppas att det blir en naturlig och trevlig träffpunkt för både barn och vuxna som bor i Norra Djurgårdsstaden, säger Therese Rosén, samhällsplanerare på Östermalms stadsdelsförvaltning.

 
 

Här kan du se berguv

Vill du se berguv så finns nu åter chanserna i Nationalstadsparken. Ett berguvpar levde här i början av nittiotalet och nu har ett nytt par hörts hoa. Henrik Waldenström på Nationalstadsparken ger tipset att stå på Djurgårdssidan av Husarviken, vid Motormännens byggnad vid Fisksjöäng (bilden). Var berguvarna häckar, om de nu gör det, är inte bekant.

Läs mer

Påminnelse: Trygghetsvandring 30 maj

Du som bor i Norra Djurgårdsstaden är varmt välkommen att följa med på den Trygghetsvandring som Östermalms stadsdelsförvaltning arrangerar i samarbete med närpolisen och BRÅ torsdag 30 maj. Promenaden i området görs för att kartlägga hur tryggheten kan förbättras, bland annat till T-banan. Vi ses vid Kontorsvillan kl 17.45 (bilden). Anmälan görs till Nils Göransson (kontaktuppgifter här intill).

Läs mer

 
 

Therese Carlborg (M) invigde förskolan Sandön

Med såpbubblor, bandklippning och en härlig fruktbuffé invigdes första förskolan i Norra Djurgårdsstaden - Sandön - den 16 maj. Therese Carlborg (M), ordförande för Östermalms stadsdelsnämnd, fanns förstås på plats (bilden).

Läs mer

Nu finns odlingslådorna på plats i Norra 1

Ett fyrtiotal intresserade anmälde sitt intresse för att odla i Norra 1 - och nu finns odlingslådorna på plats. Satsningen på stadsodling som genomförs av Östermalms stadsdelsförvaltning har fått positiv uppmärksamhet.
- Det är jätteroligt att så många boende i området vill odla, säger Nils Göransson, miljösamordnare.

Läs mer

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet