Norra Djurgårdsstadsbladet 2013:6

Östermalms stadsdelsförvaltning

 
 

Norra Djurgårdsstadsbladet vänder sig till dig som som bor eller arbetar i Norra Djurgårdsstaden med omnejd, eller dig som är intresserad av området av andra skäl. Avsändaren är Östermalms stadsdelsförvaltning.

 

 

Besöksadress

Karlavägen 104
Box 24 156

Kontaktperson

Nils Göransson

Telefon

076-124 22 52

E-postadress

Webbplats

För dig som bor i Hjorthagen/Norra Djurgårdsstaden

Övrigt

I detta nyhetsbrev berättar vi om aktuella projekt, evenemang och resurser i Norra Djurgårdsstaden. Vi försöker besvara aktuella frågor som är viktiga för de boende, men det är inte alltid Östermalms stadsdelsförvaltning som ansvarar för verksamheterna. Eftersom ett av våra uppdrag är att skapa delaktighet hoppas vi att du hör av dig till oss. Tillsammans utvecklar vi den hållbara stadsdelen Norra Djurgårdsstaden.

 
 

Trafiksäkerheten i fokus på trygghetsvandringen

Den 30 maj arrangerade Östermalms stadsdelsföravltning en trygghetsvandring tillsammans med närpolisen och BRÅ. En av de frågor som togs upp var trafiksäkerheten vid Gasverksvägen. Vi har nu fått information om att en heldragen linje ska målas vid övergångsstället vid Hjorthagens idrottsplats. Under augusti vid anslutning till skolstart kommer övergångsstället övervakas av trafikpolisen vid några tillfällen för att trygga trafiksäkerheten. Trafikpolisen bevakar även de tunga transporter som boende varit oroliga över.
Andra frågor som togs upp på trygghetsvandringen var önskemål om att lysa upp T-banans uppgång mot Hjorthagen.

Läs minnesanteckningarna från trygghetsvandringen.

Medborgarförslag – ett sätt att påverka

Ett viktigt uppdrag för Östermalms stadsdelsnämnd är att stödja den lokala demokratin. Det gör vi på olika sätt, bland annat genom att starta upp boendenätverket i Norra Djurgårdsstaden. Här kan boende mötas, samtala och samverka kring angelägna frågor. Ett annat och mer formellt sätt att utveckla demokratin är att stadsdelsnämnden behandlar medborgarförslag på sina sammanträden. Förslagsställaren kan även komma till mötet redogöra för sitt ärende under "öppna timmen". Våra nämndsammanträden äger rum i Östermalmsskolans aula cirka en gång per månad. Inbjudan med ett urval av ärendena publiceras i Östermalmsnytt.

Läs protokollen från stadsdelsnämndens sammanträden.
Läs om ett medborgarförslag som fick tummen upp av nämnden.

Läs mer om hur medborgarförslag fungerar

 
 

Nils Göransson

Seminarieserie i höst

Den 11 september drar Östermalms stadsdelsförvaltning igång en seminarieserie dit alla som bor i Norra Djurgårdsstaden och Hjorthagen är välkomna. Vi håller till på Folkkulturcentrum, men vid första tillfället blir det en guidad tur med fokus på Nationalstadsparken. Programmet har tagits fram av Nils Göransson (bilden) i samarbete med boende. Tiden är kl 18.00-20.00.

Läs mer

Tätare turer för buss 55

I sommartidtabellen 2013 har SL infört tätare turer för busslinje 55 som trafikerar Hjorthagen. Det innebär en utökning av trafiken i rusningstid vardagar från 20-minuterstrafik till 15-minuterstrafik samt även viss förtätning av trafiken på helger. Till tidtabellsskiftet i december 2013 planeras för en eventuell utökning från 12-minuterstrafik till 10-minuterstrafik på vardagar i rusningstid. Den 4 juni bjöd Exploateringskontoret in boende till möte om kollektivtrafiken där representanter för SL medverkade. Uppföljningsmöte i höst.

Sommartidtabell för buss 55

 
 

3 Sommartips

För dig som stannar hemma i Norra Djurgårdsstaden i sommar finns massor av trevliga besöksmål. Bergianska Trädgården vid Brunnsviken erbjuder Lavendelsommar med visningar onsdagar kl 13.00 fram till 18 augusti.
Ett strandbad finns i Frescati Hage vid Brunnsviken.
Den som föredrar att vistas ovanpå vattnet istället för i, kan hyra kajak på Brunnsvikens kanotklubb – bokning eller drop in.

Lånecyklar och bilpool

Nu finns ett ställ med Stockholm city bikes för utlåning vid Kontorsvillan på Gasverksvägen 15. För 250 kronor kan du låna en cykel mellan april till oktober. Du kan välja att köpa ett nytt kort, reaktivera ditt gamla eller ladda ditt SL Access-kort med ett säsongskort.
Det finns även två bilpooler igång i Norra Djurgårdsstaden, Sunfleet och Bilpoolen. Det är enkelt att boka bil när du själv vill, från en timme och uppåt, på bilpoolens hemsida. Enligt uthyrarna finns det ofta bilar tillgängliga i området - kanske är det inte så många som fått upp ögonen för möjligheten? 

Läs om varför SvD:s krönikör anser att ”bildelning” är en del av ett modernt samhälle.

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet