Norra Djurgårdsstadsbladet 2013:7

Östermalms stadsdelsförvaltning

 
 

Norra Djurgårdsstadsbladet vänder sig till dig som som bor eller arbetar i Norra Djurgårdsstaden med omnejd, eller dig som är intresserad av området av andra skäl. Avsändaren är Östermalms stadsdelsförvaltning.

 

Besöksadress

Karlavägen 104

Kontaktperson

Nils Göransson

Telefon

076-124 22 52

E-postadress

Webbplats

För dig som bor i Hjorthagen/Norra Djurgårdsstaden

Övrigt

I detta nyhetsbrev berättar vi om aktuella projekt, evenemang och resurser i Norra Djurgårdsstaden. Vi försöker besvara aktuella frågor som är viktiga för de boende, men det är inte alltid Östermalms stadsdelsförvaltning som ansvarar för verksamheterna. Eftersom ett av våra uppdrag är att skapa delaktighet hoppas vi att du hör av dig till oss. Tillsammans utvecklar vi den hållbara stadsdelen Norra Djurgårdsstaden.

 
 

Nationalstadsparken i fokus på seminarium onsdag 11/9

På onsdag inleds vår seminarieserie i Norra Djurgårdsstaden/Hjorthagen. Första passet (av totalt fyra) handlar om Nationalstadsparken. Start kl 18.00 vid odlingslådorna i Norra 1. Tillsammans med naturguiden Lars-Gunnar Bråvander (bilden) promenerar vi till Folkkulturcentrum där Henrik Niklasson på Kungliga Djurgårdsförvaltningen tar vid.

Var finns de finaste stigarna? Var bor kungens får på vintern? Och hur klarar parken det ökade trycket från besökare? Här får vi svaren!

Läs mer

Villa Ekbacken

Förskolorna Villa Ekbacken och Rödeken öppnar i januari

I maj öppnade första förskolan i Norra Djurgårdsstaden - Sandön - med plats för 72 barn. Nu renoveras Villa Ekbacken (bilden) på Gasverksvägen 5 för att inrymma en förskola för 35 barn. Ytterligare en förskola är under byggnation i kvarteret Abisko. Namnet är precis bestämt: Rödeken. Här bereds plats för ytterligare 54 förskolebarn och båda förskolorna planeras att öppna under januari 2014.

På Jämför Service kan du läsa mer om förskolorna i Norra Djurgårdsstaden

 
 

Norra Djurgårdsstaden

22 september - öppet hus i Norra Djurgårdsstaden

Boka in söndagen den 22 september kl 11-15 i kalendern. Då blir det en heldag med olika aktiviteter på flera platser i Norra Djurgårdsstaden. Du får träffa lokalpolitiker, förhandstitta på Norra Länkens tunnlar och uppdatera dig om Värtapiren. Dessutom får du chans att ge namnförslag till den nya lekplatsen i Norra 1 som invigs officiellt denna dag. Mer information kommer så fort programmet är spikat.
 

Inbjudan: Dialog om området vid Abessinien

Park, parklek, förskola och bostäder... Stockholms stad bjuder in till en tidig dialog om utvecklingen av områden mellan gasklockorna och Abessinien. Hit hör t ex Hjorthagsparken, Duschparken, garagetomterna m m.
Tid: 25 september 2013, kl 17.00-20.00.
Plats: Folkkulturcentrum Hjorthagen, Artemisgatan 19.

Hör av dig till norradjurgardsstaden@​stockholm.se så att de som ansvarar för planeringen kan förbereda dialogen på bästa sätt.

Läs mer

 
 

Gasklockor

Detaljplanen för gasklocka 3 och 4 nu på utställning

Ett förslag till detaljplan för gasklocka 3 och 4 ställs ut under tiden 2/9–30/9  2013. Förslaget innebär att gasklocka 4 rivs och ersätts med ett nytt bostadshus som innehåller ca 320 lägenheter, förskola, lokal service  m m.

Fackverkskonstruktionen i gasklocka 3 bevaras och fylls med ett kulturellt innehåll. Planförslaget ställs ut i Tekniska Nämndhuset och visas även i Hjorthagens bibliotek samt på stadsbyggnadskontorets hemsida.

Läs mer

Hemleveranser av livsmedel?

PrisXtra vid Storängsbotten har öppet fram till mars 2014. Därefter är det oklart hur utbudet av livsmedelsbutiker i området kommer att se ut. Staden arbetar med att hitta en tillfällig lösning för de boende i Norra 1. Dessutom undersöker man tillsammans med bl a Posten samordning av hemleveranser av varor genom projektet Citylogistik. Nu behövs dina synpunkter! Du som bor i eller planerar att flytta till Norra Djurgårdsstaden/Hjorthagen är välkommen att dela med dig av dina åsikter om hemleveranser genom att helt anonymt svara på fem enkla frågor.

5 frågor om dina önskemål

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet