Norra Djurgårdsstadsbladet 2013:3

Östermalms stadsdelsförvaltning

 
 

Norra Djurgårdsstadsbladet vänder sig till dig som som bor, arbetar eller bara gillar Norra Djurgårdsstaden med omnejd. Avsändaren är Östermalms stadsdelsförvaltning.

 

Östermalms stadsdelsförvaltning

Karlavägen 104
Box 24 156
104 51 Stockholm

Kontaktperson

Nils Göransson

Telefon

076-124 22 52

E-postadress

Webbplats

För dig som bor i Hjorthagen/Norra Djurgårdsstaden

Övrigt


I detta nyhetsbrev berättar vi om aktuella projekt, evenemang och resurser i Norra Djurgårdsstaden. Vi försöker besvara aktuella frågor som är viktiga för de boende, men det är inte alltid Östermalms stadsdelsförvaltning som ansvarar för verksamheterna. Eftersom ett av våra uppdrag är att skapa delaktighet hoppas vi att du hör av dig till oss. Tillsammans utvecklar vi den hållbara stadsdelen Norra Djurgårdsstaden.

 
 

Snart börjar första barnen på förskolan Sandön.

Snart kan du besöka första förskolan

Från och med 15 april finns vår pedagog Ewa Larsson på plats i den nya förskolan Sandön. Den som är intresserad av att ställa sitt barn i kö kan få en visning av förskolan, som öppnar 24 april.

Läs mer

Fira Valborg i Hjorthagen

Valborgsfirandet på Hjorthagens IP är en kär tradition. Det är Värtans IK som arrangerar och elden tänds kl 20.00. En nyhet för i år är att du som har gamla lökar kan passa på att lämna in dem så planterar vi om dem på nytt!

Läs mer

 
 

Många praktiska frågor i NDS

Var finns närmaste brevlåda i NDS, hur blir det med matbutik och vad blir nästa steg för att säkerställa trafiksäkerheten på Gasverks-vägen? De praktiska frågorna i NDS är många och vi försöker hjälpa till med att reda ut och förmedla svar. Miljösamordnaren Nils Göransson är Stadsdelsförvaltningens spindel i nätet.

Läs mer

Framtidens äldreboende - arkitekttävling i NDS

Den 10 april utses vinnaren i projekttävlingen för äldreboende i Norra Djurgårdsstaden. Det är Micasa Fastigheter som tillsammans med Östermalms stadsdelsförvaltning och Sveriges Arkitekter arrangerar tävlingen. Äldreboendet planeras öppna 2018 i kvarteret Brofästet.

Läs mer

 
 

Evenemangstips: Träff för nyinflyttade i Hjorthagskyrkan

Det händer en hel del i ditt närområde som kan vara intressant att vara med på. Denna gång vill vi tipsa om Hjorthagskyrkans träff för nyinflyttade lördagen den 20 april kl 13-16.

Läs mer

Torget vid T-banan rustas upp

Torget utanför T-banan vid Ropsten rustas upp. Arbetet startar i slutet av april och kommer vara klart i höst. Fler träd, cykelplatser och sittplatser och bättre belysning är planerat, berättar Exploateringskontoret.

Läs mer

 
 

Tack alla nötskrikor!

Det är till stor del nötskrikornas förtjänst att det finns så många ekar i Nationalstadsparken. De hjälper till att plantera! Värdet av deras arbete har beräknats till 35 000 kr per nötskrikepar.

Läs mer

Familjen Holmberg-Estmark ska bli elhjältar

En nybyggd miljölägenhet i Norra Djurgårdsstaden fullproppad med den senaste tekniken – här kommer en helt vanlig familj att få bo i två år för att testa att leva så energisnålt som möjligt. De ingår i ett forskningsprojekt som leds av Interaktiva Institutet i Kista. Till sin hjälp har de bl a en rörelsedetektor som släcker lyset när rummet är tomt. Se SVT:s inslag från 21 mars.

Se SVT:s inslag från 21 mars.

 
 

Goda grannar bästa skydd mot inbrott

Var vaksam på obehöriga i trappuppgången och prata med grannarna det var några av tipsen från polisen på mötet om Grannsamverkan den 6 mars. På så vis minskar du risken för inbrott. En byggarbetsplats lockar många obehöriga så det är bra att hjälpa varandra för att ha koll.

Läs mer

Seminarieserie - ge oss förslag!

Det finns mycket att utforska i din nya stadsdel. Till hösten planerar vi en serie seminarier med olika teman. På förslag finns Naturtips i Nationalstadsparken och Gasverksområdet kulturhistoria Vad är du nyfiken på? Hör av dig till Nils Göransson kontaktuppgifter finns till höger.

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet