Nyhetsbrev Norra Djurgårdsstaden 2014:5

Exploateringskontoret

 
 

Detta nyhetsbrev vänder sig till dig som bor eller arbetar i Norra Djurgårdsstaden eller som är intresserad av området.

Nyhetsbrevet ges ut i samarbete mellan Norra Djurgårdsstaden, Norra Djurgårdsstaden Innovation och Östermalms stadsdelsförvaltning.

Kontakta oss gärna om du har synpunkter kring innehållet eller idéer på vad vi ska uppmärksamma i nyhetsbrevet.
E-post: norradjurgardsstaden@stockholm.se

 

Norra Djurgårdsstaden

Fleminggatan 4
Box 8189
104 20 Stockholm

Telefon

08-508 264 11

E-postadress

Webbplatser


Projekt Norra Djurgårdsstaden
www.stockholm.se/norradjurgardsstaden

Norra Djurgårdsstaden Innovation
www.stockholmroyalseaport.com

Östermalms stadsdelsförvaltning
www.stockholm.se/ostermalm/nds

 
 

Ny matbutik, bank och gym öppnar i oktober

Hemköp öppnar på Storängskroken 14-16, den 1 oktober. Butiken kommer att hålla öppet mellan 8-22 alla dagar.

På Storängstorget i andra etappen Västra kommer Handelsbanken öppna sitt nya kontor på Storängsgatan 15 och gymmet Puls & Träning öppnar på Storängsgatan 19.

Läs mer

Lär känna nationalstadsparken - guidad rundtur 1 oktober

Nu drar Östermalms stadsdelsförvaltning ingång höstens seminarieserie. Vi inleder med att naturguiden Lars-Gunnar Bråvander visar Nationalstadsparken den 1 oktober. Vi ses kl 18.30 vid Ekorrparken intill Högviltsgatan och avslutar på Folkkulturcentrum där parkingenjör Magnus Björkman berättar om naturvårdsplanerna. Nästa seminarier: 29/10 (om återvinning och sophantering), 4/12 (temat ej fastlagt).

Läs mer

 
 

Finplanering pågår - Fågelhundsgatan och Högviltsgatan färdigställs med gångbanor i oktober

Finplanering av gator och parker pågår i etapp Norra 1. Pergolan i Kontorsparken blir klar i slutet av september och södra delen av Fågelhundsgatan samt Högviltsgatan färdigställs med gångbanor i oktober. Entreprenadarbetena pågår till hösten 2015. Läs mer

Temautställning Hållbar stad

Nu pågår temautställningen Hållbar stad i ny öppnade Stockholmsrummet i Kulturhuset. Varje torsdag fram till 9 oktober arrangeras dessutom öppna föreläsningar med olika teman kring hållbar stadsutveckling. Flera av exemplen är hämtade från Norra Djurgårdsstaden. 25 september handlar det om  Lågenergihus, plusenergihus och förnybar energi.

Läs mer

 
 

Naturen lockade Benita att flytta hit

Hittills har ca 780 nya lägenheter byggts klart i Norra Djurgårdsstaden. Benita Mankowitz har precis flyttat från Grevgatan till Storängsgatan - och stortrivs! Närheten till grönskande promenadstigar och teatern vid Folkkulturcentrum betyder mycket för henne och familjen. Vi ställde några frågor kring flytten.

Läs mer

Plusenergihus i Norra Djurgårdsstaden

I en markanvisningstävling för den kommande etappen Brofästet i Norra Djurgårdsstaden, har en vinnare utsetts. Det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem fick högsta sammanlagda poäng i samarbete med arkitektfirman DINELLJOHANSSON.

Läs mer

 
 

Besöksverksamhet bidrar till ökad kunskap

Norra Djurgårdsstaden väcker stort intresse bland lokala, nationella och internationella grupper som jobbar med stadsutveckling.
Att bidra med kunskap och dela erfarenheter med omvärlden är viktigt för Stockholms stad och är en av anledningarna att ta emot grupper som också jobbar med hållbar stadsutveckling.

Läs mer

Första självtömmande papperskorgarna på plats

Nu är de första åtta självtömmande papperskorgarna installerade i området Norra 1. De är kopplade till befintlig sopsugsanläggning och de töms automatiskt när de nått en viss fyllnadsgrad. Detta minskar risken för skadedjur och antalet avfallstransporter till området blir färre jämför med manuell tömning.

Läs mer

 
 

Snabb teknikutveckling för eleffektiva byggnader

Hissar som genererar el, LED-belysning, och värmepumpsdrivna vitvaror. Teknikutvecklingen går just nu mycket fort inom eleffektiva byggnader. Det framkom under NDS Innovations ”Forum för hållbara lösningar i Norra Djurgårdsstaden” som hade temat eleffektivitet i fastigheter, kontor och hem arrangerades i början av september. 

Läs mer

Natur- och kulturstigen är invigd!

Över 100 personer kom till invigningen av Hjorthagens Natur- och kulturstig den 31 augusti. Det blev en strålande dag där Mats Rehn, ordförande för Värtans IK, guidade längs stigen. Samtidigt premiärvisades muralmålningen vid ungdomsgården med de unga konstnärerna på plats.

Läs mer

 
 

Följ Norra Djurgårdsstadens framväxt på Facebook

Visste du att Norra Djurgårdsstaden har en Facebooksida? Här finns fotografier, länkar och kommentarer som gör att du lätt kan följa vad som händer varje vecka och se hur den nya stadsdelen växer fram steg för steg.

facebook.com/norradjurgardsstaden

 

 

Fler bilder från utvecklingsprojektet

flickr.com/norradjurgardsstaden

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet