Nyhetsbrev Norra Djurgårdsstaden 2014:6

Exploateringskontoret

 
 

Detta nyhetsbrev vänder sig till dig som bor eller arbetar i Norra Djurgårdsstaden eller som är intresserad av området.

Nyhetsbrevet ges ut i samarbete mellan Norra Djurgårdsstaden, Norra Djurgårdsstaden Innovation och Östermalms stadsdelsförvaltning.

Kontakta oss gärna om du har synpunkter kring innehållet eller idéer på vad vi ska uppmärksamma i nyhetsbrevet.
E-post: norradjurgardsstaden@stockholm.se

 

Norra Djurgårdsstaden

Fleminggatan 4
Box 8189
104 20 Stockholm

Telefon

08-508 264 11

E-postadress

Webbplatser


Projekt Norra Djurgårdsstaden
www.stockholm.se/norradjurgardsstaden

Norra Djurgårdsstaden Innovation
www.stockholmroyalseaport.com

Östermalms stadsdelsförvaltning
www.stockholm.se/ostermalm/nds

 
 

När Norra länken öppnar - Trafiken i och kring Norra Djurgårdsstaden

I samband med att Norra länken öppnar för trafik i november 2014 kommer även Bobergsgatan att öppna för trafik.

Fr.o.m. 1 december får busslinje 55 ändrad körväg via Bobergsgatan till Hjorthagen under tiden Gasverksvägen är stängd för genomfart.

Läs mer

Hur kan vi integrera solenergi som en del av vardagslivet i stadsmiljön?

Stockholms stad anordnar en solenergitävling ”Stockholm Solar Challenge” för idéer om hur solenergilösningar kan integreras och synliggöras i Norra Djurgårdsstaden. 

Tävlingen startar den 21 oktober. Sista dagen att delta är den 21 januari 2015.

Läs mer om tävlingen

 
 

Maud Dolk berättar om avfallshantering 29/10

Hur funkar sopsugen i Norra Djurgårdsstaden? Vad stoppar man i avfallskvarnen?  Och tjänar det verkligen någonting till att sopsortera? Onsdagen den 29 oktober får du svar. Då berättar Maud Dolk från Stockholm Vatten om avfallshanteringen i Norra Djurgårdsstaden. Välkommen till Folkkulturcentrum kl 18.30. Seminariet arrangeras av Östermalms stadsdelsförvaltning.

Läs mer

Låg energianvändning visar en första utvärdering av byggnader

800 hushåll har flyttat in i Norra Djurgårdsstadens två första etapper. Under planerings- och byggtiden har Stockholms stad kontinuerligt följt upp byggherrarnas hållbarhetsarbete. En första utvärdering av projekterade värden visar att byggnaderna ligger i snitt på 60 kWh per kvadratmeter i energianvändning i de två första etapperna. Det är ett bra resultat av hållbarhetsarbetet som har genomförts i nära dialog mellan Stockholms stad och byggherrarna.

Läs mer

 
 

4/11: Boendemöte i Norra Djurgårdsstaden/Hjorthagen

Den 4 november kl 18.30 bjuder HIND (Hjorthagens Intresseförening Norra Djurgårdsstaden) in till möte i Kontorsvillan, Gasverksvägen 15 (bilden).
– Vi hoppas att så många som möjligt kommer! HIND är en chans att tillsammans driva frågor och påverka stadsutvecklingen, säger Eivor Fröberg i interimstyrelsen. Kontaktperson: Therese Rosén, samhällsplanerare på Östermalms stadsdelsförvaltning, therese.rosen@stockholm.se

Läs mer

Varmvatten hett tema på Forum

Energieffektiv tappvarmvattenanvändning var temat för det senaste Forum för hållbara lösningar. En viktig slutsats var att medan byggnadernas energiprestanda har förbättrats successivt de senaste decennierna har inte tappvarmvattnet genomgått samma positiva utveckling.

Läs mer

 
 

Ny data om grönstruktur lanseras

I samband med SGBC-konferensen 10-11 november lanserar utvecklingsprojektet C/O City ny data om grönstrukturens betydelse vid planering av stadsmiljö. I stadens monter medverkar b la Norra Djurgårdsstaden Innovation och berättar om flera av de pågående FoU-projekten.

Läs mer

Ny hundrastgård

Stockholms stad kommer att anlägga en ny hundrastgård i Hjorthagsparken med entré från Gasverksvägen. Den blir ett komplement till intilliggande befintliga hundrastgård på berget söder om Gasklocka 4. Rastgården blir lättillgänglig för hundägare boende i Norra Djurgårdsstaden och beräknas att stå klar våren 2015.

Karta och tips till hundägare

 
 

Hållbara öppna lösningar för smarta hemmet

Swedish ICT vill utveckla erfarenheter från projektet ”Smart IKT Bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden”. I ett nytt projekt, ”Hållbara lösningar för smarta hemmet” planerar man för att i 100 lägenheter över hela landet bygga olika smarta hemlösningar som inkluderar t ex omsorg och trygghet, energi, komfort och larm.

Läs mer

Nu röjer vi upp i Hjorthagsparken

Att bevara områdets ekar och skapa en innehållsrik och trygg naturpark - det är några av målen i skötselplanen för Hjorthagsparken. Före årsskiftet sätter Östermalms stadsdelsförvaltning igång med naturvårdsarbeten i norra och östra delen. Naturvårdsarbetet innebär att man röjer upp och tar ned växtlighet som sly.

Läs mer och se karta

 
 

Entreprenadarbeten i etapp Norra 2

Arbeten med gator och ledningar pågår under 2014-2015. Finplanering av gator och parker kommer att påbörjas under hösten 2015 med de norra delarna av Kontorsparken. Totalt byggs 560 bostäder, 2500 kvm lokalyta och en fristående förskola.

Läs mer om entreprenadarbeten och etapp Norra 2

Humorgala på Folkkulturcentrum 28/11

Du känner väl till att det finns en mötesplats för kultur på Artemisgatan 19? På Folkkulturcentrum kan du bl a se teater, gå på kurs, äta lunch och delta i stadsdelsförvaltningens seminarier. Verksamheten drivs av en ideell förening som nyligen firade 30 år. Den 28/11 arrangerar de en humorgala för att samla in pengar till föreningen. Upplev loppcirkus (!), stå-upp, sång och revy.

Folkkulturcentrum

 
 

Följ Norra Djurgårdsstadens framväxt på Facebook

Visste du att Norra Djurgårdsstaden har en Facebooksida? Här finns fotografier, länkar och kommentarer som gör att du lätt kan följa vad som händer varje vecka och se hur den nya stadsdelen växer fram steg för steg.

facebook.com/norradjurgardsstaden

 

 

Fler bilder från utvecklingsprojektet

flickr.com/norradjurgardsstaden

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet