Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2009-11-30

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Medborgarmöte om budgeten
 • Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder
 • Dags att söka föreningsbidrag
 • Mötesplats Hammarbyhöjden utvidgar
 • Vill du minska konflikter och bråk med ditt barn?
 • Ny bok om Skarpnäck
 • Kulturkväll med öppen scen
 • Fira lucia med Kulturskolan i Bagarmossen
 • Julpyssel för alla åldrar
 • Föräldravandrare sökes
 • Så anmäler du fel och brister i stadsmiljön
 • Grattis alla stockholmare!

 

Medborgarmöte om budgeten

Hur ska vi använda pengarna nästa år? Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till medborgarmöte om 2010 års budget. Välkommen att diskutera med dina lokala politiker. Torsdag 3 december 18.30-20.00 på Stadsdelskontoret, Björkhagsplan 6, Björkhagen.

Läs mer

 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder torsdag den 10 december klockan 18.00 i Skarpnäcks kulturhus. Sammanträdet inleds med en öppen frågestund. Välkommen!

Läs mer

 

Dags att söka föreningsbidrag

Skarpnäcks stadsdelsnämnd lämnar bidrag till föreningar med lokal förankring som riktar sin verksamhet till boende i stadsdelsområdet. För att kunna beviljas bidrag ska föreningen vara ideell och aktiviteten ska vara öppen för alla. Ansökan ska vara stadsdelsnämnden tillhanda senast den 31 december 2009.

Läs mer

 

Mötesplats Hammarbyhöjden utvidgar

Du som är senior är välkommen till öppna Mötesplatsen vid Hammarbyhöjdens servicehus. Vi har program varje vardag till och med 18 december, och startar igen den 11 januari 2010. Varje vardag erbjuder vi till exempel promenad i ur och skur, qi-gong eller sittgymnastik. I december blir det också modevisning, folkdansuppvisning, julmarknad och spa-dag.

Läs mer

 

Vill du minska konflikter och bråk med ditt barn?

Delta i en föräldragrupp! Kometutbildningen är kostnadsfri och vänder sig i Skarpnäcks stadsdelsområde i första hand till dig med barn mellan 3-5 år. Utbildningen ger praktiska verktyg för att få det att fungera bättre hemma och förbättra kommunikationen mellan föräldrar och barn.

Läs mer

 

Ny bok om Skarpnäck

I år fyller Skarpnäcksfältet 25 år. Det firas med en bildrik bok som berättar om Skarpnäck som hembygd och om livet i den mångfacetterade stadsdelen. Boken ges ut av Stockholmia förlag.

Läs mer

 

Kulturkväll med öppen scen

På scen bland annat: Näktergalningarna - julsånger, romskt och kletzmer. Ronit Koerner - storytelling. Jam or die - fri impro. I slutet av kvällen är det öppen scen och då är det bara för dig som har ett 10-15 minuters nummer att droppa in och köra järnet! Onsdag 9 december 19.00 i Skarpnäcks kulturhus.

Läs mer

 

Fira lucia med Kulturskolan i Bagarmossen

Välkommen till Kulturskolans luciafirande på Lagaplan i Bagarmossen fredag 11 december kl 17.30 Vi förflyttar oss till medeltiden och går från mörker till ljus. Jedi-riddare från Star Wars kommer också på besök.

 

Julpyssel för alla åldrar

Du kan rita, måla, göra smycken och pins. Det är bara fantasin och julklappshysterin som sätter gränser! Alla åldrar är välkomna! Till självkostnadspris. Lördag 12 december 12.00-14.30 i Skarpnäcks kulturhus.

Läs mer

 

Föräldravandrare sökes

Föräldravandrarna i Bagarmossen söker dig som kan tänka dig att vara ute och gå en fredag eller lördag kväll för att skapa trygghet för våra ungdomar. Intresserad? Kontakta Inger Gustafsson, 08-659 13 46, ingeruffe@msn.com.

 

Så anmäler du fel och brister i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Stockholm stads driftcentral tar emot felanmälan som rör gator, torg och parker. Det kan gälla till exempel belysning, städning, klotter, snöröjning, trafikskyltar och signaler, offentliga toaletter, skadedjur med mera. Du kan ringa 08 - 651 00 00 dygnet runt för att felanmäla. Du kan också felanmäla via stockholm.se/felanmalan.

Läs mer

 

Grattis alla stockholmare!

Stockholm har utsetts till Sveriges kvalitetskommun 2009. Till Sveriges kvalitetskommun utses den kommun som har lyckats bäst med att utveckla demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande. Juryn sa bland annat: "Stockholmarna får en genomgående bra service, som på ett förtjänstfullt sätt utvecklas med rigorös styrning, modern IT och noggrann uppföljning."

Stadens tjänster och serviceutbud utgör en viktig del för att skapa ett Stockholm i världsklass. I alla skeden av livet har du som är stockholmare rätt att förvänta dig en god verksamhet för dina skattepengar. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad. Därför jobbar vi systematiskt med verksamhetsutveckling. Genom åtaganden och arbetssätt tydliggör enheterna vad du som stockholmare kan förvänta dig av verksamheten.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

www.​stockholm.​se/skarpnack

Ansvarig utgivare

Cecilia Uddenfeldt, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet