Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2010-02-04

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder idag
 • Information om sommarjobb
 • Förskoleplats i Kärrtorp och Enskededalen
 • Sommarlov … nu är det dags för kollo!
 • Samråd om upprustning av Indianparken i Hammarbyhöjden
 • Ät så spelar vi - lunchmusik för seniorer
 • Gatuarbeten vid Gamla Tyresövägen
 • Advokatjour i Björkhagen
 • Nya tider för öppet hus på Gullmarsplans ungdomsmottagning
 • Ny webbtjänst för ansökan om bergvärme
 • Fotoutställning - Möten i Ho Chi Minh City
 • Dina skattepengar - Stad i förvandling

 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder torsdag den 4 februari klockan 18.00 i Skarpnäcks kulturhus.  På sammanträdet behandlas bland annat årsredovisning för 2009, årets kvalitetsgarantier, fördelning av föreningsbidrag och en genomförandeplan för omvandlingen av Hammarbyhöjdens servicehus till trygghetsboende. Sammanträdet inleds med en öppen frågestund. Välkommen!

Läs mer

 

Information om sommarjobb

Information om hur och när du kan söka sommarjobb 2010 kommer i slutet av februari. Förutom här i nyhetsbrevet kommer vi att informera på vår webbplats och i lokaltidningen Mitt i Söderort.

 

Förskoleplats i Kärrtorp och Enskededalen

Du som är intresserad av förskoleplats på Kärrtorps förskolor inför höstterminen 2010 är välkommen på en introduktionskväll. Vi kommer att berätta om vår verksamhet och du kan givetvis ställa frågor. Onsdag 10 februari klockan 18.00 – 20.00 på stadsdelskontoret, Björkhagsplan 6.  Vecka 7 har vi öppet hus ute på förskolorna mellan klockan 9.30 – 10.30.

Läs mer

 

Sommarlov … nu är det dags för kollo!

Nu är det dags att söka kollo till sommaren. Dina önskemål ska ha kommit in till stadsdelsförvaltningen senast torsdagen18 februari. Har du frågor om kollo kontaktar du kollohandläggare Inger Röse på telefon 08-508 15 074 eller Marletta Malysko på 08-508 15 071.

Läs mer

 

Samråd om upprustning av Indianparken i Hammarbyhöjden

Indianparken ska utvecklas till en roligare och mer innehållsrik lekplats med god tillgänglighet för alla. Tanken är att parkens nuvarande vilda karaktär i huvudsak ska finnas kvar samtidigt som lekfunktionerna blir fler. Ett förslag på hur parken ska rustas upp har tagits fram och nu vill vi gärna ha dina synpunkter. Förslaget presenteras torsdag 11 februari 2010 klockan 18.00 på förskolan Sjöfararen, Finn Malmgrens väg 39-41. Förslaget finns också att läsa på vår webbplats.

Läs mer

 

Ät så spelar vi - lunchmusik för seniorer

Nu erbjuds du som senior kostnadsfri underhållning i samband med lunch på Café Harriet i Skarpnäcks kulturhus. Varje torsdag under februari, mars och april bjuds det en stor variation av underhållning. Lunch köper du till ett rabatterat pris på 60 kronor, som även inkluderar bröd, sallad och kaffe eller te. Välkommen till Café Harriet på torsdagar klockan 12.15. Skarpnäcks Allé 25.

Läs mer

 

Gatuarbeten vid Gamla Tyresövägen

I samband med ny bostadsbebyggelse längs Gamla Tyresövägen i kvarteret De Gamlas Vänner kommer gatuarbeten att pågå i området, med flera olika aktörer inblandade. Kablar och vattenledningar kommer att flyttas och läggas om längs gatan. På vissa delar kommer eventuellt bergsprängning att ske. I en del närliggande fastigheter kommer därför besiktningar att göras före och efter sprängning.

Läs mer

 

Advokatjour i Björkhagen

Advokatjouren i Björkhagen har startat för säsongen. Nästa tillfälle är den 17 februari. Advokatjouren är en kostnadsfri mottagning i cirka 15 minuter där advokater hjälper dig med en första genomgång av ditt problem. Advokaten kan inte på denna korta tid upprätta handlingar eller vidta några andra direkta åtgärder. Men du får råd om vart du ska vända dig för att få eventuell fortsatt hjälp.

Läs mer

 

Nya tider för öppet hus på Gullmarsplans ungdomsmottagning

På Gullmarsplans ungdomsmottagning arbetar kuratorer, barnmorskor, gynekolog och läkare. De har alla tystnadsplikt och besöket kostar inget. Måndag 15.00-17.00 och tisdag till och med fredag 8.30-9.30 är det öppet hus för alla. På onsdagar 16.00-18.00 är det öppet hus för killar.

Läs mer

 

Ny webbtjänst för ansökan om bergvärme

Stockholms stad lanserar en ny e-tjänst för bergvärmeansökan. En interaktiv kartfunktion ger en snabb och säker handläggning för stockholmarna. Något som är unikt med e-tjänsten är den interaktiva kartfunktionen där du kan placera ut borrhål och samtidigt se var dina grannars borrhål finns. Med enkla reglage väljer du borrdjup och vinkel.

Läs mer

 

Fotoutställning - Möten i Ho Chi Minh City

På lördag den 6 februari startar utställningen av fotografen Anders Lindh på Skarpnäcks Konstvägg, Skarpnäcks Kulturhus. Under november 2009 besökte Anders Ho Chi Minh City - Saigon. Med kameran i handen träffade han människor som visade sina liv, sina drömmar och som sa ja till att mötas.

Läs mer

 

Dina skattepengar - Stad i förvandling

Stadens budget för 2010 handlar om din trygghet i vardagen för att du ska få en service som håller hög kvalitet, en bra miljö och god tillväxt. Det är du som är stockholmare som är utgångspunkten för budgeten, som förenar kvalitet och valfrihet i förskolan, skolan och omsorgen med ekonomiskt ansvarstagande i kärvare tider. Den 3 februari innehöll Dagens Nyheter en bilaga om stadens budget.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

www.​stockholm.​se/skarpnack

Ansvarig utgivare

Cecilia Uddenfeldt, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet