Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2010-02-26

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

  • Sportlov i Skarpnäck
  • Nu kan du söka sommarjobb
  • Öppet hus på de kommunala förskolorna
  • Ät så spelar vi - lunchmusik för seniorer
  • Kontaktfamiljer sökes
  • Dags att välja förskoleklass
  • Se upp i tövädret
  • Nelson Mandela-priset

 

Sportlov i Skarpnäck

Det händer mycket i Skarpnäck under sportlovet. Du kan gå på teater, pyssla, prova på att spela i rockgrupp eller lära dig grunderna i någon cirkusdisciplin.

Läs mer

 

Nu kan du söka sommarjobb

Du som är född 1992, 1993 eller 1994 kan nu söka sommarjobb hos oss. Du får jobba högst tre veckor, 6 timmar per dag. Ungdomar med funktionsnedsättning är en prioriterad grupp. Sista ansökningsdag är torsdag 16 april.

Läs mer

 

Öppet hus på de kommunala förskolorna

Du som vill ansöka om plats i förskolan för ditt barn nu till hösten är välkommen att besöka de kommunala förskolorna på öppet hus. Den 16 mars är du också välkommen på ett allmänt informationsmöte om att börja i kommunal förskola.

Läs mer

 

Ät så spelar vi - lunchmusik för seniorer

Nu erbjuds du som senior kostnadsfri underhållning i samband med lunch på Café Harriet i Skarpnäcks kulturhus. Varje torsdag under februari, mars och april bjuds det en stor variation av underhållning. Lunch köper du till ett rabatterat pris på 60 kronor, som även inkluderar bröd, sallad och kaffe eller te. Välkommen till Café Harriet på torsdagar klockan 12.15. Skarpnäcks Allé 25.

Läs mer

 

Kontaktfamiljer sökes

Vill du göra något roligt och stimulerande? Har du ett intresse för andra människor? Har du engagemang? Om detta stämmer in på dig, kanske du eller du och din familj skulle vara intresserade av att bli kontaktfamilj till ett barn eller ett syskonpar. Det spelar ingen roll om du är ensamstående eller sammanboende. Ersättning betalas ut och handledning erbjuds av kontaktsekreterare. Om du tror att detta skulle vara något för dig kontakta då Frida Billing, kontaktsekreterare, på telefon 08-508 15 112 eller frida.billing@stockholm.se

 

Dags att välja förskoleklass

När ditt barn ska börja i förskoleklass ska du önska i vilken skola barnet ska gå genom att aktivt välja ut tre skolor. I Jämför Service kan du jämföra olika alternativ och läsa mer om skolorna. Nytt för valet till förskoleklass är att det från den första mars är möjligt att göra sin ansökan via webben. Senast den 1 april ska ansökan om vilken skola man önskar att sitt barn ska få plats i, vara utbildningsförvaltningen till handa.

Läs mer

 

Se upp i tövädret

Vid töväder kan snö och istappar från hustak lossna och bli livsfarliga projektiler. Ser du farliga istappar eller snö som riskerar att rasa ner från taken – ring istappstelefonen på 08-50 380 280.

Läs mer

 

Nelson Mandela-priset

Vem tycker du har har gjort ett gott exempel i arbetet för att göra Stockholm till en mer integrerad stad? Du kan föreslå en enskild person, en arbetsgrupp, en institution, ett projekt eller någon annan verksamhet som gjort särskilt goda insatser för ökad integration i Stockholms stad.

Läs mer

 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

www.​stockholm.​se/skarpnack

Ansvarig utgivare

Cecilia Uddenfeldt, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet