Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2010-03-19

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

  • Stadsdelsnämnden sammanträder
  • Nu kan du söka sommarjobb
  • Kom och träffa din lokala polis
  • ”Att leva tillsammans med små barn”
  • Samrådsmöte om nytt bostadshus i Hammarbyhöjden
  • Ät så spelar vi - lunchmusik för seniorer
  • Kontaktfamiljer sökes
  • Läxhjälp på nätet – gratistjänst för barn och ungdomar

 

Stadsdelsnämnden sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder torsdagen den 25 mars klockan 18.00 i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. Mötet inleds som vanligt med en öppen frågestund där du kan ställa frågor till stadsdelsnämnden.

Läs mer

Nu kan du söka sommarjobb

Du som är född 1992, 1993 eller 1994 kan nu söka sommarjobb hos oss. Du får jobba högst tre veckor, 6 timmar per dag. Ungdomar med funktionsnedsättning är en prioriterad grupp. Sista ansökningsdag är torsdag 16 april. För att underlätta för ungdomar att hitta ett sommarjobb och för företagen att hitta ungdomar som vill ha jobb, har Stockholm Business Region startat upp en ny webbplats. Sidan uppdateras hela tiden med lediga jobb som du kan söka.

Läs mer

Kom och träffa din lokala polis

Polisen finns på plats på Lagaplan tillsammans med stadsdelsförvaltningen tisdag den 23 mars mellan klockan 18-20. Då kan du diskutera vårt gemensamma ungdomsarbete i till exempel Skarpnäckslyftet och åtgärder kring brott mot äldre. Du träffar personal från poliskontoret och stadsdelsförvaltningen och får bland annat veta mer om poliskontorets verksamhet i området och om polisens äldrebrottsgrupp. Välkommen!

”Att leva tillsammans med små barn”

Välkommen på diskussionskväll på Fyrens öppna förskola om ”Att leva tillsammans med små barn” torsdag 25 mars klockan 18-20. Familjebehandlare Magnus Braun leder diskussionen.

Läs mer

Samrådsmöte om nytt bostadshus i Hammarbyhöjden

Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett detaljplaneförslag som innebär att ett flerbostadshus med 12 lägenheter uppförs vid Resare-Bengts Plan och den befintliga parkeringsplatsen flyttas. Välkommen på samrådsmöte i form av ett öppet hus den 29 mars mellan 16.00 - 20.00 i Skarpnäcks stadsdelsförvaltning, Björkhagsplan 6.

Läs mer

Ät så spelar vi - lunchmusik för seniorer

Nu erbjuds du som senior kostnadsfri underhållning i samband med lunch på Café Harriet i Skarpnäcks kulturhus. Varje torsdag under februari, mars och april bjuds det en stor variation av underhållning. Lunch köper du till ett rabatterat pris på 60 kronor, som även inkluderar bröd, sallad och kaffe eller te. Välkommen till Café Harriet på torsdagar klockan 12.15. Skarpnäcks Allé 25.

Läs mer

Kontaktfamiljer sökes

Vill du göra något roligt och stimulerande? Har du ett intresse för andra människor? Har du engagemang? Om detta stämmer in på dig, kanske du eller du och din familj skulle vara intresserade av att bli kontaktfamilj till ett barn eller ett syskonpar. Det spelar ingen roll om du är ensamstående eller sammanboende. Ersättning betalas ut och handledning erbjuds av kontaktsekreterare. Om du tror att detta skulle vara något för dig kontakta då Frida Billing, kontaktsekreterare, på telefon 08-508 15 112 eller frida.billing@stockholm.se

Läxhjälp på nätet – gratistjänst för barn och ungdomar

Visste du att det nu finns gratis läxhjälp för matematik på nätet för elever i årskurs 6 till 9 och gymnasiet? Mattecoacherna är en tjänst utvecklad av Stockholm stad i samarbete med KTH och Microsoft för att öka kunskaper och sprida intresset för matematik. Mattecoacherna finns tillgängliga varje måndag till torsdag kl 16-19 och tjänsten är enkel att använda.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

www.​stockholm.​se/skarpnack

Ansvarig utgivare

Cecilia Uddenfeldt, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet