Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2010-04-21

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Stadsdelsnämnden sammanträder idag
 • Äldreombudsmannen bjuder in till samtal
 • Ät så spelar vi - lunchmusik för seniorer
 • Musikunderhållning på mötesplats Hammarbyhöjden
 • Lämna din deklaration i Björkhagen
 • Nya heta dokumentärfilmer i Skarpnäck
 • Skarpnäcks kulturhus söker utställningar för hösten 2010
 • En folkfest för alla
 • Kontaktfamiljer sökes
 • Eldning av trädgårdsavfall
 • Så anmäler du klotter och fel i stadsmiljön
 • Betala med e-faktura - säkert, enkelt, miljövänligt

 

Stadsdelsnämnden sammanträder idag

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder ONSdagen den 21 april klockan 18.00 i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. Mötet inleds som vanligt med en öppen frågestund där du kan ställa frågor till stadsdelsnämnden. På sammanträdet ska stadsdelsnämnden bland annat besluta om underlag för budget 2011 och inriktning för 2012-2013 samt om upprustning av Indianparken i Hammarbyhöjden.

Läs mer

 

Äldreombudsmannen bjuder in till samtal

Torsdag 22 april klockan 14.00 bjuder äldreombudsmannen Lotta Burénius in till samtal kring äldrefrågor. Skarpnäcks Kulturhus, B-salen, Skarpnäcks Allé 25. T-bana Skarpnäck. Anmäl dig till projektledare Yvonne Jägenstedt på telefon 08-508 158 24.

Läs mer

 

Ät så spelar vi - lunchmusik för seniorer

Ät - så spelar vi på Café Harriet i Skarpnäcks Kulturhus, varje torsdag klockan 12.15. Den 22 april sjunger PRO-Singers, stadsdelens svängiga seniorkör. Den 29 april är säsongens sista Ät - så spelar vi! Tobias Erehed, sjunger visor och läser dikter.

Läs mer

 

Musikunderhållning på Mötesplats Hammarbyhöjden

Måndag 3 maj klockan 13.45 blir det musikunderhållning med Björn och Linda Rapp show på Restaurang Safiren på Mötesplats Hammarbyhöjden. Kom i god tid! Underhållningen är kostnadsfri, fika säljs till reducerat pris. Adressen är Tidaholmsplan 18. Plan -1. Mötesplats Hammarbyhöjden är en öppen mötesplats för dig som är senior. För att komma till mötesplatsen behövs varken biståndsbeslut eller föranmälan.

 

Lämna din deklaration i Björkhagen

Du kan lämna in din deklaration på stadsdelskontoret, Björkhagsplan 6. Öppet måndag-torsdag 8.00-16.30 och fredag 8.00-16.00. Måndagen den 3 maj, som är sista dag att lämna deklarationen, har vi öppet till 21.00.

 

Nya heta dokumentärfilmer i Skarpnäck

Ångrarna & Som en Pascha visas på Skarpnäcks Kulturhus!
Torsdagen den 22 april kl 18.00 kommer de purfärska och nyskapande dokumentärfilmerna Ångrarna av Marcus Lindéen och Som en Pascha av Svante Tidholm visas på Skarpnäcks Kulturhus. Regissörerna kommer närvara för frågestunder efter respektive film. Entré: 60 kr. Café Harriet har öppet och säljer mat och fika.

 

Skarpnäcks kulturhus söker utställningar för hösten 2010

Ansökan ska innehålla; bilder och storlek på verken, planerat antal att ställa ut, kort brev om dig som konstnär, om du tidigare ställt ut på Skarpnäcks Konstvägg samt kontaktuppgifter. Skicka din ansökan till alice.ring@​stockholm.se eller Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks allé 25, 128 33 Skarpnäck. Sista ansökningsdatum är måndagen den 3 maj.

Läs mer

 

En folkfest för alla

Digert program under LOVE Stockholm 2010. Stockholms stad gör festligheter över hela staden – här finns något för alla! Temat för LOVE Stockholm 2010 är kärlek och den 6 juni inleds festligheter och uppträdanden över hela staden.

Läs mer

 

Kontaktfamiljer sökes

Vill du göra något roligt och stimulerande? Har du ett intresse för andra människor? Har du engagemang? Om detta stämmer in på dig, kanske du eller du och din familj skulle vara intresserade av att bli kontaktfamilj till ett barn eller ett syskonpar. Det spelar ingen roll om du är ensamstående eller sammanboende. Ersättning betalas ut och handledning erbjuds av kontaktsekreterare. Om du tror att detta skulle vara något för dig kontakta då Maria Gordon, kontaktsekreterare, på telefon 08-508 15 112 eller maria.gordon@stockholm.se

 

Eldning av trädgårdsavfall

Under vecka 18 får du elda ditt trädgårdsavfall. Då gäller inte eldningsförbudet. Du måste dock se till så att dina grannar inte störs och att det inte uppstår brandrisk. Vid torrt väder kan förbudet gälla även under denna vecka. Aktuell brandriskprognos får du på brandförsvarets telefonsvarare 08-792 99 39.

Läs mer

 

Så anmäler du klotter och fel i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

Betala med e-faktura - säkert, enkelt, miljövänligt

Betala dina fakturor till Stockholms stad via e-faktura. En e-faktura är en elektronisk faktura som kommer direkt till din internetbank. Du får din faktura snabbare och betalningsinformationen fylls i automatiskt på internetbanken. Du minskar din klimatpåverkan – e-faktura distribueras helt digitalt och du slipper pappersfakturor. Det kostar inget att få e-faktura.

Läs mer


 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

www.​stockholm.​se/skarpnack

Ansvarig utgivare

Cecilia Uddenfeldt, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet