Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2010-05-17

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

  • Stadsdelsnämnden sammanträder
  • Söderortsvisionen på nämndsammanträdet
  • Tyck till om kollektivtrafiken!
  • Sommarutflykter för seniorer i Skarpnäck
  • Bussutflykt för dig som vårdar en anhörig
  • Barnteater på Skarpnäcks kulturhus
  • Stadsdelskontorets öppettider i sommar
  • Hur tar du dig till träningen?
  • Så anmäler du klotter och fel i stadsmiljön
  • Rösta fram årets Stockholmsbyggnad

 

Stadsdelsnämnden sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder torsdagen den 20 maj klockan 18.00 i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. Sammanträdet inleds med en öppen frågestund. Kvällen inleds med en diskussion om Söderortsvisionen och de resultat som framkom i medborgardialogen i höstas.

Läs mer

 

Söderortsvisionen på nämndsammanträdet

Ett par tusen personer har aktivt deltagit i dialogen kring Söderorts utveckling. Resultatet har nu sammanfattats i en Vision för Söderort 2030. Ett stort tack till alla er som deltog. På stadsdelsnämndens sammanträde den 20 maj klockan 18.00 kan du ta del av resultatet och vara med i dialogen kring de framtida åtgärderna. Medverkar gör projektledare Olof Öhman från Söderortsvisionen. Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25.

Läs mer

 

Tyck till om kollektivtrafiken!

Varje år yttrar sig stadsdelsnämnden över SL:s förslag till trafikförändringar som berör Skarpnäck. För att kunna lämna ett bra yttrande vill vi veta vad du tycker om kollektivtrafiken och dina förslag till förbättringar. Saknas till exempel någon viktig tvärförbindelse från Skarpnäck och till andra delar av söderort?

Läs mer

 

Sommarutflykter för seniorer i Skarpnäck

Tre bussutflykter avgår under sommaren från Hammarbyhöjdens servicehus till Vinterviken, Lövhagens kaffeservering och handelsbodarna i Nynäshamn samt Olle Nymans ateljé i Saltsjö Duvnäs. Du är välkommen att delta vid ett tillfälle. Biljetten kostar 20 kronor, och hämtas på Mötesplats Hammarbyhöjden mellan 13-15 måndag till fredag.

Läs mer

 

Bussutflykt för dig som vårdar en anhörig

Vi åker till Simpvik på Gålö fredagen den 4 juni kl 9-15. Du kan åka ensam eller med den som du vårdar/hjälper. Ta tillfället i akt att umgås med andra, ta en promenad eller ett dopp i havet. Metspön finns att låna. Tipspromenad och allsång för dem som vill.

Läs mer

 

Barnteater på Skarpnäcks kulturhus

Lördagen den 22 maj 13.00 ger Teater Pero föreställningen ”Astons stenar”, en historia om hur lätt det är att älska. Biljetter köper du i Skarpnäcks Kulturhus reception. Från 3 år. Pris 40 kr. Skarpnäcks Allé 25.

Läs mer

 

Stadsdelskontorets öppettider i sommar

Stadsdelskontoret på Björkhagsplan 6 har öppet måndag-torsdag 8.00-16.00 och fredag 8.00-15.00 under maj-augusti.

 

Hur tar du dig till träningen?

En undersökning som Stockholms stad just har genomfört med 500 motionärer visar att de allra flesta har mellan 1-5 km till sin träningsanläggning. Det visar sig att flera går eller kör bil till träningen men få cyklar eller åker kollektivtrafik dit. Under maj genomför Stockholms stad informationskampanjen Klimatsmart uppvärmning som uppmuntrar alla stockholmare till att cykla, gå eller åka kollektivt till sin träningsanläggning.

Läs mer

 

Så anmäler du klotter och fel i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

Rösta fram årets Stockholmsbyggnad

Nominera den byggnad i Stockholms stad som du tycker bör få priset Årets Stockholmsbyggnad. Lämna ditt förslag mellan den 17 och 24 maj. Årets Stockholmsbyggnad 2010 är ett pris där stockholmarna tillsammans med en jury nominerar och röstar fram sin favoritbyggnad bland de hus som har färdigställts under 2009.

Läs mer


 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

www.​stockholm.​se/skarpnack

Ansvarig utgivare

Cecilia Uddenfeldt, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet