Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2010-06-11

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Stadsdelsnämnden sammanträder
 • Invigning av friluftsgym i Nackareservaten
 • Tyck till om nytt bostadshus i Hammarbyhöjden
 • Sommarens kulturkalendarie
 • Vad tycker du om Tidaholmsparken?
 • Sommarprogram på Mötesplats Hammarbyhöjden
 • Sommar med Tellus
 • Simskola på Nytorpsbadet
 • Rösta på hus i Skarpnäck
 • Stadsdelskontorets öppettider i sommar
 • Så anmäler du klotter och fel i stadsmiljön

 

Stadsdelsnämnden sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder torsdagen den 17 juni klockan 18.00 i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. Mötet inleds med en öppen frågestund då du kan ställa frågor till politikerna. På sammanträdet kommer bland annat månadsrapport för maj 2010, svar på medborgarförslag och remissvar på revisionskontorets årsrapport att behandlas.Hörselslinga finns och lokalen är tillgänglig för dig med funktionsnedsättning.

Läs mer

 

Invigning av friluftsgym i Nackareservaten

Idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt inviger Nackareservatens nya motionsspår och det nya friluftsgymmet måndagen den 14 juni 18.00. Invigningen är cirka 150 meter in från Markuskyrkan. Alla motionärer, flanörer och intresserade är välkomna. Idrottsförvaltningen har en instruktör på plats som kan svara på frågor om hur gymmet fungerar och om motionsspåren.  

Läs mer

 

Tyck till om nytt bostadshus i Hammarbyhöjden

Stadsbyggnadskontoret har tagit fram ett planförslag som innebär uppförande av ett flerbostadshus på Mariestadsvägen i Hammarbyhöjden. Du är välkommen på samrådsmöte i form av ett öppet hus där du kan ta del av planförslaget, ställa frågor till stadens tjänstemän och träffa byggherren. Tid och plats: Måndag 14 juni 17:30–19:30 på Björkhagsplan 6.

Läs mer

 

Sommarens kulturkalendarie

Nu har sommarens kulturkalendarium kommit! I kalendariet finner du lokala kulturhändelser, arrangerade av stadsdelsförvaltningen, föreningar eller andra organisationer. Några av de evenemang det står om är sommarutflykter för seniorer och festivalerna Paradiso 4 och Kulturkalaset vid Söderbysjön.

Läs mer

 

Vad tycker du om Tidaholmsparken?

2011 planerar stadsdelsförvaltningen för att rusta upp parken. Vi vill redan nu ta del av vad du/ni som använder parken tycker. Vad är bra? Vad saknar du? Vi kommer ta fram ett förslag där era idéer kommer att vägas in och bjuda in till ett möte i höst, då det också går bra att lämna synpunkter.

Läs mer

 

Sommarprogram på Mötesplats Hammarbyhöjden

Du senior är varmt välkommen till Tidaholmsplan 15–17. Från juni gäller följande program på vardagar klockan 11.00. Måndag och fredag: Promenad med samling i hus nr 15. Tisdag och torsdag: Sittgymnastik i hus nr 17. Onsdag: Min Qigong i hus nr 17. Fredagen den 18 juni klockan 13.00 uppmärksammar vi kronprinsessans bröllop på Mötesplatsen. Vi firar även alla andra nya och gamla bröllopspar med tårta och mousserande vin i trädgårdspaviljongen. Tipspromenad och bröllopsfotoutställning. Välkommen!

Läs mer

 

Sommar med Tellus

Tellus fritidscenter är en öppen fritidsverksamhet för Stockholms alla seniorer och personer med funktionsnedsättning. Under tisdagar - torsdagar från 24 juni - 19 augusti kommer Tellus att var ute vid badet på Stora Sköndal. Där kan du bland annat umgås, spela boccia och kubb, bada och njuta av den vackra naturen.

Läs mer

 

Simskola på Nytorpsbadet

Simklubben Neptun ordnar sommarsimskola på Nytorpsbadet vecka 26–33. Information hittar du på www.skneptun.se

 

Rösta på hus i Skarpnäck

Nu har juryn gjort sitt urval och det är upp till dig att rösta fram den slutliga vinnaren – flest röster vinner! Omröstningen pågår fram till lördag den 19 juni och vinnaren koras i Stadshuset vid en prisceremoni onsdag den 23 juni. Årets Stockholmsbyggnad 2010 är ett pris där stockholmarna röstar fram sin favoritbyggnad bland de hus som har färdigställts under 2009. Bland finalisterna finns radhusen i kvarteret Sparsamheten på Rönnapelvägen.

Läs mer

 

Stadsdelskontorets öppettider i sommar

Stadsdelskontoret på Björkhagsplan 6 har öppet måndag-torsdag 8.00-16.00 och fredag 8.00-15.00 under juni-augusti.

 

Så anmäler du klotter och fel i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

www.​stockholm.​se/skarpnack

Ansvarig utgivare

Cecilia Uddenfeldt, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet