Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2010-08-20

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Valdebatt - vad vill våra lokala politiker i Skarpnäck?
 • Stadsdelsnämnden sammanträder
 • Förtidsrösta på biblioteken
 • Kulturkalaset vid Söderbysjön
 • Skarpnäcks kulturhus är öppet!
 • Deadline kulturkalendariet
 • Tyck till om park vid Skarpnäcks Allé 8
 • Vill du minska konflikter och bråk med ditt barn?
 • Seniornytt
 • Lediga platser på förskolan
 • Lämna ditt farliga avfall på mobila miljöstationen
 • Så anmäler du klotter och fel i stadsmiljön
 • Fickaskkoppar för ett fimpfritt Stockholm

 

Valdebatt - vad vill våra lokala politiker i Skarpnäck?

Torsdagen den 26 augusti klockan 18.00 hälsar Skarpnäcks stadsdelsnämnd dig välkommen till en valdebatt där företrädare för partierna i nämnden debatterar valfrågor. Kom och lyssna på vad dina politiker vill och diskutera till exempel förskolans utveckling, ungdomsfrågor, äldreomsorgen, stadsplane- och trafikfrågor, framtidens Skarpnäck och Söderort med mera.

Läs mer

 

Stadsdelsnämnden sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder torsdagen den 26 augusti klockan 18.00 i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. Mötet inleds med en valdebatt (se ovan). På sammanträdet kommer bland annat svar på skrivelse om trafiksituationen på Skarpnäcksfältet, områdesplanering i Björkhagen och Hammarbyhöjden samt svar på medborgarförslag att behandlas. Hörselslinga finns och lokalen är tillgänglig för dig med funktionsnedsättning.

Läs mer

 

Förtidsrösta på biblioteken

Den 19 september är det val till riksdagen, kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige. Du kan förtidsrösta mellan den 1–19 september. I Skarpnäcks stadsdelsområde kan du förtidsrösta på Bagarmossens bibliotek, Skarpnäcks bibliotek och på stadsdelskontoret/Björkhagens bibliotek. För mer information ring 08-508 29 500 eller gå in på www.val.se.

 

Kulturkalaset vid Söderbysjön

På lördag den 21 augusti  är timmen slagen för Kulturkalaset vid Söderbysjön. Med skogssjön som bakgrund bjuds du på spelningar och kulturupplevelser i grönskan.

Läs mer

 

Skarpnäcks kulturhus är öppet!

Skarpnäcks Kulturhus har öppnat efter sommaren och kommer att fyllas av lunchunderhållning för seniorer, barnteater, sy och pyssel, föräldrafika och Skarpnäcks konstvägg, precis som vanligt. Välkommen till Skarpnäcks allé 25!

Läs mer

 

Deadline kulturkalendariet

Är du kulturarrangör? Vad har ni för spännande programpunkter på gång i höst? Den 6 september är deadline för Kulturkalendariet! Tre gånger om året trycker Skarpnäcks stadsdelsförvaltning ett papperskalendarium som delas ut över hela Skarpnäcks stadsdelsområde. Nu söker vi programpunkter under perioden 15 september – 15 februari.

Läs mer

 

Tyck till om park vid Skarpnäcks Allé 8

2011 planerar stadsdelsförvaltningen för att rusta upp parken. Redan under hösten kommer växtligheten att gallras och duschen avlägsnas.
Därför vill vi nu ta del av vad du tycker om parken. Vad är bra? Vad saknar du? Har parken något namn?

Läs mer

 

Vill du minska konflikter och bråk med ditt barn?

Delta i en föräldragrupp! Kometutbildningen är kostnadsfri och vänder sig i första hand till dig med barn mellan 3-5 år som bor i Skarpnäcks stadsdelsområde. Utbildningen ger praktiska verktyg för att få det att fungera bättre hemma och förbättra kommunikationen mellan föräldrar och barn.

Läs mer

 

Seniornytt

Höstens program för ”Ät-så spelar vi” startar torsdagen den 9 september. Du senior är välkommen till Café Harriet på Skarpnäcks Kulturhus varje torsdag klockan 12.15, för underhållning i samband med lunchservering till rabatterat pris. Ingen föranmälan. För mer information, var vänlig ring Yvonne Jägenstedt 08-508 15 824

 

Lediga platser på förskolan

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning har lediga platser till hösten på de kommunala förskolorna i Bagarmossen och på Skarpnäcksfältet. För mer information ring Kontaktcenter Förskola, telefon 08-508 00 508.

Läs mer 

 

Lämna ditt farliga avfall på mobila miljöstationen

Mobila miljöstationen är ett alternativ till de fasta miljöstationerna. Den består av en lastbil som på bestämda tider och platser hämtar hushållens farliga avfall och småelektronik. Under augusti och september finns lastbilen i Skarpnäcks stadsdelsområde.

Läs mer

 

Så anmäler du klotter och fel i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

Fickaskkoppar för ett fimpfritt Stockholm

Den 23-27 augusti mellan klockan 8 och 11 delar stadens Stockholmsvärdar ut fickaskkoppar till rökare på fem platser i stan, bland annat vid Gullmarsplan.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

www.​stockholm.​se/skarpnack

Ansvarig utgivare

Cecilia Uddenfeldt, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet