Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2010-09-29

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder
 • Presentation av ungdomsprojektet Skarpnäckslyftet
 • Historiska skyltar uppsatta på Nytorps gärde
 • Nya öppettider på Gullmarsplans ungdomsmottagning
 • Plats för lek i nya Indianparken
 • Handikapprådet i Skarpnäck söker dig
 • Lunchmusik för seniorer i Skarpnäcks kulturhus
 • Eldning av trädgårdsavfall
 • Jamkväll på kulturhuset
 • Öppet hus på södra och norra Kärrtorps förskolor
 • Besök vuxenutbildningsmässan 6-7 oktober
 • Lediga platser på Kulturskolan
 • Så anmäler du klotter och fel i stadsmiljön

 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder torsdagen den 30 september klockan 18.00. Stadsdelsnämnden kommer bland annat att behandla Tertialrapport 2 för 2010 och nybyggnad av förskola vid Kärrtorps idrottsplats. Hörselslinga finns och lokalen är tillgänglig för dig med funktionsnedsättning.

Läs mer

 

Presentation av ungdomsprojektet Skarpnäckslyftet

På stadsdelsnämndens sammanträde (se ovan) presenteras ungdomsprojektet Skarpnäckslyftet. Tillsammans med skolan, polisen, bostadsbolagen och Brandförsvarets stiftelse På rätt väg arbetar stadsdelsförvaltningen för ett tryggare och attraktivare bostadsområde i främst Bagarmossen och på Skarpnäcksfältet. Välkommen att lyssna till vilka resultat man hittills uppnått och vad som återstår att göra.

 

Historiska skyltar uppsatta på Nytorps gärde

På Nytorpsberget finns resterna av en luftvärnsställning med tillhörande kulsprutenästen från andra världskriget. Här ligger också ett gravfält från järnåldern med sju runda stensättningar som är mellan 4 och 8 meter stora. Nu har Stockholms stadsmuseum satt upp historiska skyltar som berättar mer om dessa spännande historiska lämningar.

Läs mer

 

Nya öppettider på Gullmarsplans ungdomsmottagning

På ungdomsmottagningen kan du prata med kuratorer, barnmorskor, sjuksköterska, gynekolog och annan läkare. De har alla tystnadsplikt och besöket är kostnadsfritt. Mottagningen är till för tjejer och killar upp till 23 år. Nya öppetider gäller från och med den här veckan.

Läs mer

 

Plats för lek i nya Indianparken

Nu har upprustningen av Indianparken, som ligger på gränsen mellan Björkhagen och Hammarbyhöjden, börjat. Under hösten kommer parken vara en byggarbetsplats. Men i slutet av november är den nya lekparken med bland annat ny klätterställning, linbana, kompisgunga, lekhus, träskulpturer och möbler för picnic färdigställd.

Läs mer

 

Handikapprådet i Skarpnäck söker dig

Om du tillhör en handikapporganisation och bor i Skarpnäcks stadsdelsområde kan du vara med i det lokala handikapprådet. Handikapprådet är ett rådgivande organ med uppgift att bereda funktionshindrade i Skarpnäck inflytande och insyn i allmänna frågor som berör funktionshindrades levnadsförhållanden. Rådet ska ta initiativ till förbättringar för funktionshindrade.

Läs mer

 

Lunchmusik för seniorer i Skarpnäcks kulturhus

Höstens musikunderhållning på Café Harriet i Skarpnäcks kulturhus har startat. Seniorer erbjuds lunch till rabatterat pris, som serveras från 12.15. Den 30 september blir ”Svenska ballader av en vandrare” med Roberto Gonzarles och kontrabasisten Martin Bergstrand. Adressen är Skarpnäcks Allé 25. Tid: torsdagar klockan 12.30. Ingen föranmälan.

Läs mer

 

Eldning av trädgårdsavfall

Under vecka 40 är det tillåtet att elda trädgårdavfall. Du måste dock se till så att dina grannar inte störs och att det inte uppstår brandrisk. Vid torrt väder kan eldningsförbudet gälla även under dessa veckor. Aktuell brandriskprognos får du på brandförsvarets telefonsvarare på 08-792 99 39.

Läs mer

 

Jamkväll på kulturhuset

Ta med egna instrument, använd dom på plats eller gör ett i vår skrothörna!  Torsdag 7 oktober klockan 18.00, Skarpnäcks Kulturhus hos Café Harriet.

Läs mer

 

Öppet hus på södra och norra Kärrtorps förskolor

Södra och norra Kärrtorps kommunala förskolor välkomnar alla familjer som önskar plats på våra förskolor till öppet hus-dagar i oktober/november.

Läs mer

 

Besök vuxenutbildningsmässan 6-7 oktober

Du kanske behöver läsa in grundskola- och gymnasiekompetens för fortsatta akademiska studier eller en yrkesutbildning. Då är vuxenutbildningsmässan ett bra tillfälle att träffa olika skolor och prata med erfaren personal så att du kan bilda dig en uppfattning om vilken utbildning som passar dig bäst.

Läs mer 

 

Lediga platser på Kulturskolan

Kulturskolan Stockholm lägger ut sina lediga platser på webben. Under september månad har Kulturskolan tagit in elever utifrån kötid. Då elever tackat nej finns enstaka platser kvar med specifik dag, tid och undervisningslokal.

Läs mer

 

Så anmäler du klotter och fel i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

www.​stockholm.​se/skarpnack

Ansvarig utgivare

Cecilia Uddenfeldt, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet