Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2010-11-05

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

  • Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder
  • Öppet hus på de kommunala förskolorna
  • Skarpnäcks kulturhus i november
  • Skarpnäcks konstvägg söker utställningar
  • Gullmarsplans ungdomsmottagning
  • Lunchmusik för seniorer i Skarpnäcks kulturhus
  • Glöm inte att flytta bilen!
  • ÅVC öppet allhelgonnahelgen
  • Så anmäler du klotter och fel i stadsmiljön

 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder den 11 november. Mötet inleds med en öppen frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Kultur i ögonhöjd - Stockholms stads strategiska plan för barn- och ungdomskultur presenteras med exempel från förskolan i Skarpnäck.

Läs mer 

 

Öppet hus på de kommunala förskolorna

De kommunala förskolorna håller öppet hus under oktober och november. Du som är intresserad av plats kan besöka förskolorna, träffa pedagogerna och ställa frågor.

Läs mer

 

Skarpnäcks kulturhus i november

Vi reste till Colombia – Ett musikprogram med Näktergalningarna, Con Brio, Maria Misgeld, Ingrid Falk, Olof Andersson och Ronit Koerner. Dirigent Dagny Wennberg. Biljetter köps på Skarpnäcks Kulturhus 08-508 17 214. Torsdag 18 nov kl. 18.30.
Kerstins Dansfest - En hejdundrande folkmusikfest. Folklig dans för stora som små, spel och folklig sång från Norge och Sverige. Lördag 20 nov kl. 12.30 - 24.00, Skarpnäcks Allé 25.

Läs mer 

 

Skarpnäcks konstvägg söker utställningar

Deadline 22 november. För mer information se www.kultureniskarpnack.se eller hämta ansökningsinformation på Skarpnäcks kulturhus.

 

Gullmarsplans ungdomsmottagning

På ungdomsmottagningen kan du prata med kuratorer, barnmorskor, sjuksköterska, gynekolog och annan läkare. De har alla tystnadsplikt och besöket är kostnadsfritt. Mottagningen är till för tjejer och killar upp till 23 år.

Läs mer  

 

Lunchmusik för seniorer i Skarpnäcks kulturhus

Du senior är hjärtligt välkommen att avnjuta vårt fina musikprogram under torsdagar på Café Harriet i Skarpnäcks kulturhus. Olika artister varje vecka. Passa på att fika eller äta lunch till rabatterat pris, 55 eller 60 kronor. Musiken är kostnadsfri. Om du har frågor ring mig, Yvonne Jägenstedt på telefon 08-508 15 824. Vi ses där!

Läs mer

 

Glöm inte att flytta bilen!

1 november till 15 maj gäller särskilda parkeringsregler i de flesta av ytterstadens flerbostadshusområden och i några villaområden. Under den här perioden måste du flytta på bilen en gång i veckan så att bland annat lövstädarna kommer fram. Du ser på skylten vilken dag och tid det gäller.

Läs mer

 

ÅVC öppet allhelgonnahelgen

Välkommen med ditt grovavfall, elavfall och farliga avfall till stadens fem återvinningscentraler – ÅVC Bromma, ÅVC Lövsta, ÅVC Vantör, ÅVC Vanadisberget och ÅVC Östberga – som har öppet under allhelgonnahelgen.

Läs mer

 

Så anmäler du klotter och fel i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

www.​stockholm.​se/skarpnack

Ansvarig utgivare

Cecilia Uddenfeldt, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet