Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2011-01-05

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder
 • Välkommen på medborgarmöte om budgeten
 • Hög tid att söka föreningsbidrag
 • Börja förskola - så funkar det
 • Snart dags att söka kollo
 • Utbildning för anhöriga till personer med depression
 • Seniornytt - Ät så spelar vi
 • Lättgymnastik för seniorer
 • Mötesplats Hammarbyhöjden startar vårterminen
 • En hälsning från Skarpnäcks kulturhus
 • Parkera rätt - hjälp snöröjarna
 • Så anmäler du klotter och fel i stadsmiljön

 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder onsdagen den 19 januari klockan 18.00. Observera dagen. Mötet inleds med en öppen frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På sammanträdet ska bland annat verksamhetsplan och budget för 2011 behandlas.

Läs mer

Välkommen på medborgarmöte om budgeten

Hur ska vi använda skattepengarna i år? Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till medborgarmöte om 2011 års verksamhetsplan och budget. Välkommen att diskutera med dina lokala politiker. Tisdag 11 januari 2011 klockan 18.30-20.00 på Björkhagsplan 6, T-bana Björkhagen.

Läs mer

Hög tid att söka föreningsbidrag

Skarpnäcks stadsdelsnämnd lämnar bidrag till föreningar med lokal förankring som riktar sin verksamhet till boende i stadsdelsområdet. För att kunna beviljas bidrag ska föreningen vara ideell, det vill säga icke vinstdrivande och aktiviteten ska vara öppen för alla. Ansökan ska vara Skarpnäcks stadsdelsnämnd tillhanda senast den 31 januari 2011.

Läs mer

Börja förskola - så funkar det

Välkommen på informationsmöte och frågestund om att börja i kommunal förskola. Den 8 februari klockan 13.30-15.00 på Fyrens öppna förskola, Kärrtorpsvägen 12, finns förskolechefer och vår kösamordnare på plats och svarar på dina frågor.

Läs mer

Snart dags att söka kollo

Nu är det snart dags att söka kollo inför sommaren. Nytt för i år är att ansökan till kollo görs via webben. Gå in på www.stockholm.se/kollo från den 1 februari och fyll i din ansökan. E-legitimation krävs. Webbansökan ska göras senast den 8 mars. Om du inte har möjlighet att ansöka via webben finns blanketter att hämta på stadsdelsförvaltningen, Björkhagsplan 6. Pappersansökan ska vara inne senast fredag den 25 februari. I slutet av januari kommer kollokatalogen i din brevlåda. På webben kommer katalogen att finnas översatt till 13 olika språk.

Läs mer

Utbildning för anhöriga till personer med depression

Utbildningen vänder sig till dig som hjälper, vårdar eller visar stor omsorg om en make, maka, sambo, partner, förälder, annan släkting, granne eller vän som är 65+ med depressions- och ångestproblematik. Utbildningen startar tisdagen den 1 februari och är gratis. Vi bjuder på kaffe med dopp. För mer information kontakta Eva Lagernäs, anhörigkonsulent, telefon 08-508 15 028.

Läs mer

Seniornytt - Ät så spelar vi

Välkommen att ta del av vårens musikprogram ”Ät - så spelar vi” i kaféet på Skarpnäcks kulturhus torsdagar 12.30, med start den 10 februari. Musiken spisar du kostnadsfritt och lunch eller fika serveras till en överkomlig peng. Adressen är Skarpnäcks allé 25.

Läs mer

Lättgymnastik för seniorer

Välkommen på lättgymnastik för seniorer som startar torsdag 10 februari klockan 11.00 i B–salen, Skarpnäcks allé 25. Till musik tränar du balans, styrka och kondition i ett trevligt gäng. Leder gör Heléne Flinth, 08-508 15 541. Aktiviteten är kostnadsfri.

Mötesplats Hammarbyhöjden startar vårterminen

Mötesplats Hammarbyhöjden är en öppen träffpunkt för dig som är senior. Välkommen till våra nyrenoverade lokaler i Hammarbyhöjdens trygghetsboende på Tidaholmsplan 18, våning -1. Vårterminen startar den 10 januari. Aktiviteterna är kostnadsfria, fika till självkostnadspris. Fullständigt program finns på Mötesplatsen i slutet av januari. För kontakt: 08-508 15 541.

Läs mer

En hälsning från Skarpnäcks Kulturhus

Hej kära besökare! Våren på Skarpnäcks Kulturhus kommer att gå i tre teman. Vi kommer att göra djupdykningar i konst och från 11 februari till slutet av mars göra om foajén till en konsthall med installationer, workshops, evenemang mm. I april får vi finbesök av Cinemafrica som gästar oss med filmmaraton för stora och små och i maj kör vi på med dansföreställningar. Mer information kommer på www.kultureniskarpnack.se
PS. Du vet väl att Skarpnäcks Kulturhus finns på facebook!

Parkera rätt - hjälp snöröjarna

Hjälp snöröjarna och bidra till en framkomlig vinterstad genom att parkera rätt. Parkeringsförbudet under servicedagar och nätter gäller även under helgdagar och helgdagsaftnar. Du ser på skylten vilken dag och tid som gäller på din gata.  Bilar som hindrar arbetsfordonen kan flyttas. Du kan läsa mer om snöröjning, till exempel hur snöröjningen prioriteras och var det bildas vallar.

Läs mer

Återvinn julgranen som värme och el

Lika vacker och populär som granen är under julen, lika ful och ovälkommen är den när helgerna är slut. De flesta vill bli av med granen snabbt och bekvämt, men låt den inte skräpa ner på gatan och förfula stan. Lämna den på rätt ställe, så räcker julvärmen längre.

Läs mer

Så anmäler du klotter och fel i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

www.​stockholm.​se/skarpnack

Ansvarig utgivare

Cecilia Uddenfeldt, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet