Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2011-02-25

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

  • Sportlovskul
  • Lovkollo på sportlovet
  • Vill du driva kafé i Skarpnäcks kulturhus?
  • Sommarjobb för ungdomar
  • Öppet hus i Bagarmossens kommunala förskolor
  • Sök kollo via webben
  • Advokatjour i Björkhagen
  • Nominera till årets Nelson Mandela-pris
  • Handikapprådet söker dig
  • Anmäl klotter och fel i stadsmiljön

 

Sportlovskul

28 februari till den 6 mars är det sportlov i Stockholm och då finns massor med roliga saker att göra. I Skarpnäck kan du pyssla, trycka på tröjor, gå på bio och teater med mera.

Läs mer

Lovkollo på sportlovet

Under vecka 9 kan du som går i år 6-9 vara med på ett lovkollo fullt med aktiviteter och roligheter. Vi håller till i Markuskyrkans fritidslokal och du anmäler dig via din fritidsledare på Bagishuset, Skarpnäcks ungdomscafé eller Björkhagens fritidsgård. Kollot är gratis. Din fritidsledare vet mer.

Vill du driva kafé i Skarpnäcks kulturhus

Vi söker ett företag eller förening som vill driva caféverksamhet i samklang med kulturverksamheten i Skarpnäcks kulturhus. I huset rör sig ca 3250 personer i veckan och här finns möjligheter för uteservering, catering samt bokningar utifrån kulturhusets arrangemang.

Läs mer

Sommarjobb för ungdomar

I år har du som går ut år 9 i grundskolan och gymnasiets årskurs 1 och 2 möjlighet att söka sommarjobb genom Stockholms stad. Du som inte fyllt 18 år prioriteras. Du måste vara folkbokförd i stadsdelsområdet för att söka. Nytt för i år är att du söker sommarjobb via webben. Tjänsten öppnar omkring den 1 april och kommer att vara öppen i två veckor. Det innebär att det inte finns möjlighet att ansöka efter sista ansökningsdag. Mer information om sommarjobb för ungdomar kommer under mars månad.

Läs mer

Öppet hus i Bagarmossens kommunala förskolor

De kommunala förskolorna i Bagarmossen välkomnar till Öppet Hus mellan den 7 och 18 mars. Du kommer att få information om vår verksamhet, har möjlighet att ställa frågor och får gå runt på förskolorna. Förskolorna tar emot mellan 9.30–10.30.

Läs mer

Sommarlov och kollo

Nu är det hög tid att söka kollo inför sommaren. Nytt för i år är att ansökan till kollo görs via webben. Gå in på www.stockholm.se/kollo och fyll i din ansökan. Om du inte har möjlighet att ansöka via webben finns blanketter att hämta på stadsdelsförvaltningen, Björkhagsplan 6. På webben finns kollokatalogen översatt till 13 olika språk.

Läs mer

Advokatjour i Björkhagen

Advokatsamfundet har fastställt vårens datum för advokatjouren i Björkhagen. Nästa tillfälle är på onsdag den 9 mars. Advokatjouren är en kostnadsfri mottagning i cirka 15 minuter där advokater hjälper dig med en första genomgång av ditt problem.

Läs mer

Nominera till årets Nelson Mandela-pris

Stockholms stads Nelson Mandela-pris har delats ut sedan 1998. Priset delas ut för att belöna och uppmärksamma goda exempel i arbetet för en mer integrerad stad. Du kan nominera en enskild person, en arbetsgrupp, en institution, ett projekt eller någon annan verksamhet som gjort särskilt bra insatser för ökad integration i staden. Har du någon medarbetare eller enhet som du vill nominera?

Läs mer

Handikapprådet söker dig

Om du tillhör en handikapporganisation och bor i Skarpnäcks stadsdelsområde kan du vara med i det lokala handikapprådet. Handikapprådet är ett rådgivande organ med uppgift att bereda funktionshindrade i Skarpnäck inflytande och insyn i allmänna frågor som berör funktionshindrades levnadsförhållanden.

Läs mer

Anmäl klotter och fel i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

www.​stockholm.​se/skarpnack

Ansvarig utgivare

Cecilia Uddenfeldt, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet