Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2011-05-13

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Stadsdelsnämnden sammanträder
 • Tyck till om parkskötseln i Hammarbyhöjden och Björkhagen
 • Afrikansk familjedag 14 maj
 • Inbjudan till samråd
 • Förskolan Äventyret firar 30 år
 • Ändrade öppettider på stadsdelskontoret
 • Du som är intresserad av att bli familjehem
 • Ny e-tjänst för synpunkter om omsorgen
 • Se det nya Slussen
 • Utse årets byggnad 
 • Anmäl klotter och fel i stadsmiljön

 

Stadsdelsnämnen sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder den måndagen den 16 maj klockan 18.00. Mötet inleds med en öppen frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På frågestunden redovisar stadsdelsförvaltningen sitt arbete med "Våld i nära relationer". Observera att sammantädet är i Bagarmossens Folkets Hus.

Läs mer

Tyck till om parkskötseln i Hammarbyhöjden och Björkhagen

Den årliga medborgarundersökningen visar att över hälften av de som svarat är missnöjda med hur parker och grönområden sköts. Det vill vi ändra på. Därför bjuder vi in till ett möte där du kan framföra dina synpunkter och vi informera om hur parkskötseln går till enligt nu gällande avtal. Vi träffas torsdagen den 19 maj klockan 18.30 i stadsdelsförvaltningens lokaler, Björkhagsplan 6. Varmt välkommen!

Läs mer

Afrikansk familjedag 14 maj

Med ett fullspäckat program från kl 11.00 till 18.00 bjuder Afrikultur i samarbete med Skarpnäcks Kulturhus på musik, sång, dans och berättande i form av sagor, författarmöte och rap. Dessutom workshops, marknad, mat  och mycket mer!

Läs mer

Inbjudan till samråd

Stadsbyggnadskontoret har nu upprättat ett detaljplaneförslag som innebär att sjutton rad- och kedjehus, samt tre flerbostadshus får uppföras i Hammarbyhöjden vid Finn Malmgrens väg och Sparrmansvägen.

Läs mer

Förskolan Äventyret firar 30 år

Välkommen att fira med oss du som gått på Förskolan Äventyret, varit förälder eller som har arbetat här!Onsdag 18 maj har vi ”öppen förskola” på Äventyret mellan klockan 15–18:00.

Läs mer

Ändrade öppettider på stadsdelskontoret

Från och med måndagen den 2 maj till och med onsdagen den 31 augusti är stadsdelskontoret i Björkhagen öppet följande tider: Måndag till torsdag 8.00-16.00, fredag 8.00-15.00.

Du som är intresserad av att bli familjehem

Den 24 maj arrangeras ett informationsmöte för dig som är intresserad av att veta mer om vad det innebär att vara familjehem. Alla barn har rätt till ett hem och föräldrar, vuxna som finns till hands och har tid och kärlek för sina barn. En del barn och ungdomar har inte detta och  kan av olika skäl inte bo hos sina föräldrar och behöver då en ny familj som kan ge trygghet och omsorg.

Läs mer

Ny e-tjänst för synpunkter om omsorgen

Vi vill veta vad du tycker om vår verksamhet. Vi har som mål att erbjuda god kvalitet i alla verksamheter. Inget är så bra att det inte kan bli bättre och synpunkter och klagomål bidrar till att utveckla verksamheten. Ge oss möjligheten att rätta till fel och brister genom att tala om vad du inte är nöjd med, eller berätta vad vi gör som är bra.

Läs mer

Se det nya Slussen

Dagens Slussen är efter 75 års användning utsliten och måste därför byggas upp från grunden. Välkommen till utställningen om det framtida Slussen. Se utställningen med en modell över nya Slussen som knutpunkt för kollektivtrafiken och vattenflödet mellan Mälaren och Saltsjön. Modellen visar också Slussen som en framtida mötesplats där cyklister och gångtrafikanter får mer utrymme. Biltrafiken får en mindre framträdande roll.

Läs mer

Utse årets byggnad

Nu är det dags att utse vinnaren av Årets stockholmsbyggnad - tävlingen där stockholmarna själva röstar fram sin favoritbyggnad. Fem byggnader har gått till final. Var med och rösta fram den byggnad du tycker är värd extra mycket uppmärksamhet. En av byggnaderna ligger i Skarpnäcks stadsdelsområde.

Läs mer

Anmäl klotter och fel i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

www.​stockholm.​se/skarpnack

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, tf stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet