Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2011-08-18

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Stadsdelsnämnden sammanträder
 • För dig som står i kö för barnomsorg
 • Nytorpsbadet 50 år
 • Påverka Stockholms gröna framtid
 • Djurskötare sökes!
 • Bussutflykt med anhörigstödet
 • Temadag på Mötesplats Hammarbyhöjden
 • Du som är intresserad av att bli familjehem
 • Anmäl dig till Kulturskolan
 • Perspektiv
 • Ny konst på Ekens förskola
 • Kulturfestivalen med norskt tema
 • Anmäl klotter och fel i stadsmiljön

 

Stadsdelsnämnden sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde torsdagen den 25 augusti kl. 18.00 i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. Mötet inleds med en öppen frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På den öppna frågestunden blir det föredragning om biogasanläggningen i Flaten.

Läs mer

För dig som står i kö för barnomsorg

Du som står i barnomsorgskö för ditt barn och önskar en kommunal förskoleplats i Skarpnäcks stadsdelsområde nu under september - november är välkommen på ett informationsmöte den 30 augusti.

Läs mer

Nytorpsbadet 50 år

Kom och fira fredag 19 augusti 11.00-15.00. Dagens program: 11.00 Gummibandsgympa (från 13 år). Vattengympa, tipspromenad, lagtävling i bassängen. Gratis glass och ballonger och visning av utegymmet.

Läs mer

Påverka Stockholms gröna framtid

Stockholms stad arbetar med ett nytt parkprogram med fokus på hur fler stockholmare ska få möjlighet att utnyttja stadens gröna miljöer. I samband med detta bjuder staden in till två öppna seminarier i slutet av augusti, där du kan vara med och påverka hur parkprogrammet ska se ut. Ett av seminarierna har temat ”Kan stockholmarna själva ta hand om sina parker? – Stadsdelsträdgården i praktiken” med nya Indianparken vid Skarpnäcks Allé som ett gott exempel. Seminarierna är gratis och öppna för alla som är intresserade av Stockholms gröna framtid! 

Läs mer

Djurskötare sökes!

Vi söker dig som vill vara djurskötare på helgerna åt våra kaniner och getter i Skarpa By parklek. Du ska vara minst 18 år men får gärna vara pensionär. Givetvis är du intresserad av djur.

Läs mer

Bussutflykt med anhörigstödet

Välkommen på bussutflykt för anhöriga tillsammans med närstående. Utflykten är för dig som hjälper, vårdar eller visar stor omsorg om en närstående. Vi åker till Simpvik på Gålö  31 augusti. Ta tillfället i akt att umgås med andra, ta en promenad eller ett dopp i havet.

Läs mer

Temadag på Mötesplats Hammarbyhöjden

Kom på Mötesplats Hammarbyhöjdens temadag ”Kom igång” onsdagen den 6 september kl 11.00 – 15.00. Passa på att prova på våra kostnadsfria aktiviteter som går i hälsans tecken. Vi kör olika 15 minuters pass: styrkegympa, sittande Qigong, klassisk sittgympa och konditionsgympa. Du får även en föreläsning av sjukgymnast Gitte Hansson om betydelsen att röra på sig. Lunchmacka till självkostnadspris och gratis smakprov på nyttiga mellanmål. Ej föranmälan. Varmt välkommen till Tidaholmsplan 18, plan -1.

Läs mer

Du som är intresserad av att bli familjehem

Du som vill bli ett av Stockholms stads familjehem är välkommen att höra av dig till Resursteamen barn och ungdom. Den 31 augusti arrangeras ett informationsmöte för dig som är intresserad av att veta mer om vad det innebär att vara familjehem.

Läs mer

Anmäl dig till Kulturskolan

Har du anmält dig till Kulturskolan? Vår undervisning inom musik, dans, teater, bild och form börjar i vecka 35. Våra kurser är till för dig som är mellan sex och 22 år och skriven i Stockholms stad. Du som fyller sex år i år har fått en katalog hem i brevlådan. Du som är äldre och också vill ha en katalog, maila oss på kulturskolan@stockholm.se så skickar vi en.

Läs mer

Perspektiv

Tre utställningar av Viktor Paulsson, Hale Güngör och Birgitta Heselius. Pågår till och med den 7 september i Skarpnäcks kulturhus.

Läs mer

Ny konst på Ekens förskola

Välkommen på invigningen av konstverket Klas och Klara av Johan Brattström på Ekens förskola i Hammarbyhöjden den 8 september klockan 16.00. Konstverket har köpts in av Stockholm konst som är en del av kulturförvaltningen i Stockholms stad.

Läs mer

Kulturfestivalen med norskt tema

Årets Kulturfestival pågår den 16-21 augusti. I år har festivalen norskt tema. 600 programpunkter mitt i Stockholms city! Festivalen har fri entré.

Läs mer

Anmäl klotter och fel i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, tf stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet