Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2011-10-26

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Stadsdelsnämnden sammanträder
 • Tyck till om parkskötseln i Kärrtorp och Enskededalen
 • Höstlov i Skarpnäck
 • Fixaren hjälper dig hemma
 • Öppet hus på Kärrtorps förskolor
 • Kurs i första hjälpen på öppna förskolan
 • Du som är utsatt för hot och våld i en nära relation
 • Skarpnäckshallen tyvärr stängd tillsvidare
 • Dags att söka riksfärdtjänst för jul och nyår
 • Stockholmarna nöjda med sina liv
 • Så anmäler fel och klotter i stadsmiljön

 

Stadsdelsnämnden sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde torsdagen den 10 november klockan 18.00 i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. Mötet inleds med en öppen frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På den öppna frågestunden presenterar projektledaren för söderortsvisionen "Verklighet av vision söderort 2030".

Läs mer

Tyck till om parkskötseln i Kärrtorp och Enskededalen

Den årliga medborgarundersökningen visar att över hälften av de som svarat är missnöjda med hur parker och grönområden sköts. Det vill vi ändra på. Därför bjuder vi in till ett möte där du kan framföra dina synpunkter och vi informera om hur parkskötseln går till. Vi träffas torsdagen den 27 oktober klockan 18.30 i Reflexens foajé på Kärrtorpsplan. Varmt välkommen!

Läs mer

Höstlov i Skarpnäck

Snart är det dags för vecka 44 och årets höstlov. Vi har samlat ett program med veckans aktiviteter för barn och unga i Skarpnäcks stadsdelsområde,

Läs mer

Fixaren hjälper dig hemma

Är du över 75 år kan du få hjälp av fixaren med enklare praktiska sysslor i hemmet. Till exempel med att sätta upp gardiner, byta glödlampor eller sätta upp tavlor. Tjänsten är gratis. Bokning: Ring Ali Menna, telefon 08-508 15 490 måndag-fredag 9-10 eller mejla till ali.menna@stockholm.se

Öppet hus på Kärrtorps förskolor

Välkommen att besöka våra kommunala förskolor i Kärrtorp i november vecka 44 och 45 då vi har "Öppet hus". Vi vänder oss till er som önskar förskoleplats till ert barn och det är ett tillfälle då ni kan att titta runt på de olika förskolorna i området. Passa på att ställa frågor om verksamheten och se vad som förskolan har att erbjuda när det gäller miljö,material för lek och utforskande.

Läs mer

Kurs i första hjälpen på öppna förskolan

På Fyrens Öppna förskola i Kärrtorp kan du delta i en första hjälpen kurs i barnolycksfall onsdag 9 november 18.00-20.30. Kostnad 380 kr. Boka plats på telefon 08-508 17 322. Den 29 oktober har vi kläddag, då säljer vi begagnade barnkläder, skor och leksaker mellan klockan 10.00-14.00.
Fyrens öppna förskola, Kärrtorpsvägen 12.

Läs mer

Du som är utsatt för hot och våld i en nära relation

Vi kan ge dig stöd och hjälp! Är du eller har du varit utsatt för våld i nära relation, utsatt för hot eller kontroll från din familj/släkt eller utsatt för våld inom en samkönad relation? Vi kan hjälpa dig med råd, stödsamtal och vid behov skyddsboende. Även du som är man med vålds- och kontrollbeteende kan erbjudas hjälp till förändring. Om du har barn ser vi till att de får stöd.
Ring vuxenmottagningen på 08-508 15 000. Vid behov av akut hjälp efter kontorstid, ring Socialjouren tel 08-508 14 362 eller vid akut fara ring larmnumret 112.

Skarpnäckshallen tyvärr stängd tillsvidare

Skarpnäckshallen måste tyvärr hållas stängd tillsvidare. Anledningen är att vattendroppar tränger in och droppar ner över stora delar av golvytan.

Läs mer

Stockholmarna nöjda med sina liv

Nio av tio länsbor är nöjda med sina liv. De trivs med sitt arbete och boendet, ser ljust på den egna ekonomin, är miljömedvetna och positiva till mångkultur. Stockholm ska vara en bra, spännande och trygg stad att bo och verka i, både i dag och i framtiden. Stockholms stad har en långsiktig vision, Vision 2030, för Stockholms utveckling och för en hållbar tillväxt.

Läs mer

Så anmäler du  fel och klotter i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, tf stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet