Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2011-11-24

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Stadsdelsnämnden sammanträder
 • Trygghetsvandra med oss i Kärrtorp ikväll
 • Medborgarmöte om budgeten
 • Tack!
 • Tervetuloa! Suomenkielisille senioreille
 • Fixaren hjälper dig hemma
 • Brazilian Winter Festival
 • Hyr lokal i vårt kulturhus
 • Vi ses på fritidsgården
 • Julfest för dig är anhörigvårdare
 • Mansmottagning har startat
 • Du som är utsatt för hot och våld i en nära relation
 • Inbjudan till hyresvärda
 • Skolenheten Bagarmossen-Brotorp vinnare av stadens kvalitetspris
 • Så anmäler fel och klotter i stadsmiljön

 

Stadsdelsnämnden sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde torsdagen den 15 december klockan 18.00 i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. Mötet inleds med en öppen frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På sammanträdet ska bland annat verksamhetsplan och budget för nästa år behandlas.

Läs mer

Trygghetsvandra med oss i Kärrtorp ikväll

Stadsdelsförvaltningen bjuder in dig till en trygghetsvandring i Kärrtorp torsdag den 24 november. Vi kommer att vandra utmed parkvägarna som går genom naturmarksområden och titta på belysning, växtlighet och annat som känns otryggt. Brister kommer att dokumenteras och åtgärdas. Samling kl 18.00 vid T-banan i Kärrtorp.

Läs mer

Medborgarmöte om budgeten

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till medborgarmöte om 2012 års budget. Välkommen att diskutera med dina lokala politiker måndag 12 december kl 18.30-20.00 på Björkhagsplan 6. Förslaget till budget finns att läsa på vår webb från den 5 december.

Tack!

Förvaltningen vill tacka alla som kommit till våra möten eller som med e-post lämnat in värdefulla synpunkter på skötseln av park- och naturområden i Skarpnäck. Utifrån era synpunkter har vi under hösten bland annat röjt sly och avlägsnat buskage längs parkstråken i Bagarmossen, beställt nya papperskorgar till Bagarmossens centrum, beskurit häckar i Skarpnäcksparken och bytt ut bänkar på olika platser. Under 2012 kommer vi fortsätta med åtgärder för att skötseln av våra parker ska bli bättre.

Tervetuloa! Suomenkielisille senioreille

Tevetuloa (Välkommen) till en ny mötesplats för dig som är finskspråkig senior och bor i stadsdelsområdena Enskede-Årsta-Vantör, Farsta och Skarpnäck - Uusi kohtaamispaikka Enskede-Årsta-Vantörin, Farstan ja Skarpnäckin kaupunginosa-alueiden suomenkielisille senioreille

Läs mer

Fixaren hjälper dig hemma

Är du över 75 år kan du få hjälp av fixaren med enklare praktiska sysslor i hemmet. Till exempel med att sätta upp gardiner, byta glödlampor eller sätta upp tavlor. Tjänsten är gratis. Bokning: Ring Ali Menna, telefon 08-508 15 490 måndag-fredag 9-10 eller mejla till ali.menna@stockholm.se

Läs mer

Brazilian Winter Festival

Ta chansen att fly det tråkiga novemberrusket och pigga upp dig med en heldos brasiliansk kultur! Helgen 26-27 november vigs helt åt Brasilien och du kan njuta av brasiliansk mat, musik och så klart samba. För alla åldrar! Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25.

Läs mer

Hyr lokal i vårt kulturhus

Här finns utrustad replokal, fotolabb och screentrycksrum. För föreställningar, arrangemang och möten finns tre salar som rymmer 30 till 350 personer.

Läs mer

Vi ses på fritidsgården

Bagishuset finns här för dig. Vi har olika typer av aktiviteter varje dag. Första tisdagen varje månad har vi gårdsråd, där du har möjlighet att påverka innehållet i verksamheten. Tisdagar: musik, träning och skapande. Onsdagar: skapande och musik. Torsdagar: skapande och träning. Fredagar: Fotboll och bio. Lördagar: Träning. Söndagar: Musik. Snart kickar vi även igång dansträning. Vi ses!
Läs mer om Bagishuset

Kom och hälsa på oss på Skarpnäcks ungdomscafé. På onsdagar spelar vi fotboll mellan 20-22. Sista tisdagen varje månad har vi gårdsråd där du har möjlighet att påverka innehållet i verksamheten. Vi ses!
Läs mer om Skarpnäcks ungdomscafé

Julfest för dig är anhörigvårdare

Anhörigstödet i Skarpnäck bjuder in till julfest torsdag den 15 december. Du kan komma själv eller tillsammans med den du hjälper/vårdar. För 50 kronor får du julgröt och skinksmörgås, kaffe och kaka, underhållning med mera.

Läs mer

Mansmottagning har startat

Har du svårt att kontrollera din ilska och kanske har använt våld mot någon närstående? Mansmottagningen erbjuder hjälp och stöd till att hitta alternativ till våld. Samtalen är kostnadsfria. För mer information och tidsbokning ring 08-508 20 700.

Du som är utsatt för hot och våld i en nära relation

Vi kan ge dig stöd och hjälp! Är du eller har du varit utsatt för våld i nära relation, utsatt för hot eller kontroll från din familj/släkt eller utsatt för våld inom en samkönad relation? Vi kan hjälpa dig med råd, stödsamtal och vid behov skyddsboende. Även du som är man med vålds- och kontrollbeteende kan erbjudas hjälp till förändring. Om du har barn ser vi till att de får stöd.
Ring vuxenmottagningen på 08-508 15 000. Vid behov av akut hjälp efter kontorstid, ring Socialjouren tel 08-508 14 362 eller vid akut fara ring larmnumret 112.

Inbjudan till hyresvärdar

Hur kan hyresvärdar, bostadsrättsföreningar och stadsdelsförvaltningen hitta former för ett förbättrat och fördjupat samarbete kring att förebygga störningar och avhysningar ? Välkommen att diskutera den 5 december kl 18.00 i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. För anmälan och frågor kontakta Kjell Selander, tel 08-508 17 796, kjell.selander@stockholm.se.

Skolenheten Bagarmossen-Brotorp vinnare av stadens kvalitetspris

Kvalitetsutmärkelsen är Stockholms stads eget årliga pris för att uppmärksamma, belöna och rikta ljuset mot framgångsrik verksamhetsutveckling i staden. I klassen skola vann Bagarmossen-Brotorp.

Läs mer

Så anmäler du  fel och klotter i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, tf stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet