Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2012-04-17

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Stadsdelsnämnden sammanträder
 • Folkodlarna presenterar sin verksamhet
 • Välkommen på vårstädfest i Björkhagen
 • Vad tycker du om parken vid Talmansgränd ?
 • Tyck till om ditt Bagarmossen
 • Besked om sommarjobb
 • Valborg på fritidsgårdarna
 • Följ oss på Twitter
 • Tervetuloa! Mötesplats för dig som är finskspråkig senior
 • Teknikmässa för seniorer
 • Mötesplats Hammarbyhöjden
 • Hyr kanoter vid Söderbysjön
 • Rösta på årets Stockholmsbyggnad
 • Så anmäler du fel och klotter i stadsmiljön

 

Stadsdelsnämnden sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdagen den 19 april. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På frågestunden informerar stadsdelsförvaltningen om aktuella parkfrågor. Föredragningslista och ärenden finns digitalt på Insyn och i pappersform på förvaltningskontoret, Björkhagsplan 6.

Läs mer

Folkodlarna presenterar sin verksamhet

På den öppna frågestunden på stadsdelsnämndens sammanträde den 19 april presenterar Folkodlarna sin verksamhet i matparken Indianparken

Välkommen på vårstädfest i Björkhagen

Hjälp oss att under sista vårveckan i april uppmärksamma nedskräpningen  och visa att du bryr dig om vår vackra stadsdel. Tisdag den 24 april mellan klockan 15-18 ordnar vi en vårstädfest i parkleken Skyfallet i Björkhagen. Barn och vuxna är välkommna att tillsammans under festliga former plocka skräp i närmiljön.

Läs mer

Vad tycker du om parken vid Talmansgränd?

Stadsdelsförvaltningen planerar för en mindre upprustning av parken vid Talmansgränd i Skarpnäcks gård. Vi är därför intresserade av att få veta vad du som använder parken tycker. Hur används parken? Vad saknas?

Läs mer

Tyck till om ditt Bagarmossen

Tycker du att Bagarmossen är bra som det är? Eller finns det saker som kan bli bättre i området? Vad tycker du om bostäderna? Om miljön runt gator, parker och torg? Hur funkar skolorna? Och hur ser det ut på fritiden för barn och ungdomar? Kom till Bagarmossen Centrum och berätta hur du vill att ditt Bagarmossen ska vara så är du dessutom med och tävlar om en fri månadshyra eller ett presentkort. Barn och ungdomar under 18 år tävlar om biobiljetter. Fredag 11 maj kl. 13-19. Lördag 12 maj kl. 12-16.

Läs mer

Besked om sommarjobb

I år kommer vi att kunna erbjuda 200 sommarjobb. Besked om sommarjobb kommer tidigast i mitten av maj och skickas till den e-postadress du skrivit i din ansökan. Så håll ögonen öppna på din mejl.

Valborg på fritidsgårdarna

På valborg den 30 april är fritidsgårdarna Bagishuset och Skarpnäcks ungdomscafé öppna mellan 18-23. Vi har även uppsökande verksamhet i hela stadsdelsområdet under kvällen och natten. På eftermiddagen torsdagen den 26 april kommer stadsdelsförvaltningen att dela ut flygblad vid tunnelbanan som uppmanar att inte langa alkohol till minderåriga.

Följ oss på Twitter

Nu kan du följa nyheter från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning på twitter.com/skarpnack

Läs mer

Tervetuloa! Mötesplats för dig som är finskspråkig senior

Välkommen till mötesplatsen för dig som är finskspråkig senior och bor i Enskede-Årsta-Vantör, Farsta och Skarpnäck. Tisdag den 24 april kl. 13-15 träffas vi på Café Årstapaviljongen, Årstavägen 112 i Årsta. Programmet bjuder bland annat på öppet café, sittgympa, berättelse och sång. Du får också träffa en anhörigkonsulent som svarar på frågor om anhörigstöd.

Läs mer

Teknikmässa för seniorer

Onsdagen den 9 maj är det öppet hus i entréhallen på Dalens sjukhus klockan 10-15.30. Här kan du som är över 65 år prova på att använda läsplattor, smarta telefoner samt spela TV-spel. Arrangeras av Capio Geriatrik, Seniornet i Hökarängen samt anhörigstödet i Enskede-Årsta-Vantör, Farsta och Skarpnäck.

Mötesplats Hammarbyhöjden

Vi fortsätter med de ordinarie veckoaktiviteterna till den sista maj och vi har öppet hela sommaren med särskilt program. Vi rekommenderar vårens kulturutflykter: 24/4 - Livrustkammaren, guidad visning. 8/5 - Nationalmuseet. 22/5 - Prins Eugens Waldermarsudde. Vi åker kommunalt, intresseanmälan görs till Camilla. Underhållning på ”Fredagsmys” den 27/4 kl 13.30: Svenssons Treooo och Monika Bring – levande jukebox.

Läs mer

Hyr kanoter vid Söderbysjön

Nu kan du hyra kanoter och flytvästar vid Söderbysjön. Boka via Bagishuset på telefonnummer 08-508 173 33.

Rösta på årets Stockholmsbyggnad

Tio byggnader har gått till final i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad och en av byggnaderna ligger i vår stadsdel. Rösta på din favorit! Omröstningen pågår till den 22 april och vinnaren koras vid en prisceremoni den 26 april. Årets Stockholmsbyggnad är ett pris där du röstar fram din favoritbyggnad bland de hus som byggdes under 2011 i Stockholms stad.

Läs mer

Så anmäler du  fel och klotter i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet