Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2012-09-26

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Stadsdelsnämnden sammanträder
 • Du har världens bästa barn
 • Ny gångväg mellan Pilottorget och Flygfältsgatan
 • Förslag till radhusbebyggelse i Bagarmossen
 • Tyck till om framtidens förskola
 • Dans och läxhjälp på Bagishuset
 • Efterlysning - senior!
 • Marionetteatern spelar Lillan och pappa August i Skarpnäcks kulturhus
 • Hyra lokaler på Skarpnäcks Kulturhus
 • Följ oss på Twitter
 • Så anmäler du fel och klotter i stadsmiljön

 

Stadsdelsnämnden sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 27 september kl 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På dagordningen bland annat projekt "Vägen till arbete för romer i Skarpnäck" och uppföljning av verksamheten, tertial 2.

Läs mer

Du har världens bästa barn

Ge dem världens bästa förälder. Hur får vi harmoni kring matbordet? Hur undviks stressiga situationer? Hur får jag mer härlig tid med mina barn? Stockholms stad satsar på barnen och deras framtid. Därför erbjuder vi föräldraträffar som ger dig stöd i att utveckla ett positivt samspel med ditt barn.

Läs mer

Ny gångväg mellan Pilottorget och Flygfältsgatan

En ny asfalterad gångväg kommer inom kort att börja anläggas i Skarpnäck efter önskemål från boende. Gångvägen blir belyst och kommer att gå över ett berg som ligger mellan Pilottorget och Flygfältsgatan.

Läs mer

Förslag till radhusbebyggelse i Bagarmossen

Nu kan du titta och lämna synpunkter på ett förslag till detaljplan för kv Modet, vid Klarälvsvägen i Bagarmossen. Planförslaget innebär att bebygga fastigheten med 12 stycken radhus på tidigare obebyggd naturmark. Bebyggelsen skall, som den redan befintliga bebyggelsen i området, samspela med och omsorgsfullt placeras i miljön.

Läs mer

Tyck till om framtidens förskola

Dela med dig av dina åsikter och idéer om framtidens förskola via vår webbenkät. De betyder oerhört mycket för att vi ska kunna utvecklas. Under hösten tas sedan en ny förskoleplan fram av Stockholms stad. Enkäten går fort att besvara och senast 30 september behöver vi ditt svar.

Läs mer

Dans och läxhjälp på Bagishuset

Bagishuset är en öppen träffpunkt kvällstid för ungdomar mellan 13-18 år.  Här kan du hänga i fiket eller testa på nya aktiviteter varje dag:
Tisdagar - kampsport, öppen musikstudiotid. Onsdagar - skapande, läxhjälp och kampsport. Torsdagar - kampsport, skapande. Fredag - inomhusfotboll, biokväll, dans. Lördagar - dans- och biokväll. Söndagar - dans.
Bagishuset ligger på Byälvsgatan 20 i Bagarmossen.

Läs mer

Efterlysning - senior!

Vi söker dig som önskar lite mer socialt umgänge, kultur och fysisk aktivitet i ditt liv. Mötesplats Hammarbyhöjden, Tidaholmsplan 18, plan -1 och Mötesplatsen i Skarpnäck, Skarpnäcks allé 25, är öppna mötesplatser för dig senior och drivs i kommunal regi. Vi har kostnadsfria aktiviteter på dagtid under vardagar.

Läs mer om Mötesplats Hammarbyhöjden

Läs mer om Mötesplatsen i Skarpnäck

Marionetteatern spelar Lillan och pappa August i Skarpnäcks kulturhus

Anne-Marie och hennes pappa August skriver brev till varandra när de inte kan vara tillsammans. När de träffas fantiserar de, spelar teater och ritar. På pennorna är det så mycket karamell att de fastnar i fingrarna. Men pappa blir inte arg för det, för Ann-Marie är hans ögonsten. Hans lilla midsommarbarn.

Läs mer

Hyra lokaler på Skarpnäcks Kulturhus

På Skarpnäcks Kulturhus kan du hyra lokaler för möten, repetitioner, föreställningar, fester och evenemang! I huset finns sju olika lokaler att hyra. A-salen med scen, mörkanläggning och utdragbar gradäng där 180 sittande eller 360 stående får plats. B-salen, en danssal med speglar och trägolv som rymmer upp till 75 personer. C-salen är en teatersal byggd som en blackbox och rymmer upp till 25 personer. Därutöver kan du även hyra foajén, replokal, screentryckeriet och fotolabbet.

Läs mer

Följ oss på Twitter

Du kan följa nyheter från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning på twitter.com/skarpnack

Läs mer

Så anmäler du  fel och klotter i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet