Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2012-10-23

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Stadsdelsnämnden sammanträder
 • Trygghetsvandra med oss i Hammarbyhöjden
 • Stiftelsen på rätt väg har fått Stockholms Trygghetspris
 • Öppet hus på förskolor
 • Seniornytt
 • Utsatt för hot och våld
 • Ny ungdomsgård på Skarpnäcks Torg
 • Utställningar sökes!
 • Riksfärdtjänst för jul och nyår
 • Tack för att du klippt till!
 • Majoritetens budgetförslag 2013
 • Följ oss på Twitter
 • Så anmäler du fel och klotter i stadsmiljön

 

Stadsdelsnämnden sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag
25 oktober kl 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På den öppna delen är temat sociala insatsgrupper: Så stöder vi unga att upphöra med kriminalitet – staden och polisen samarbetar lokalt i sociala insatsgrupper.

Läs mer

Trygghetsvandra med oss i Hammarbyhöjden

Stadsdelsförvaltningen bjuder in dig till en trygghetsvandring i Hammarbyhöjden onsdagen den 24 oktober klockan 18.00. Vi kommer gå på parkvägarna genom naturmarksområden och parker och titta på belysning, växtlighet och annat som påverkar hur vi upplever utemiljön. Brister dokumenteras under vandringen och åtgärder planeras därefter in. Trygghetsvandringar är en del av stadsdelsförvaltningens arbete med att öka tryggheten i ditt bostadsområde. Din medverkan och dina synpunkter är mycket värdefulla för oss.

Läs mer

Stiftelsen på rätt väg har fått Stockholms Trygghetspris

Trygghetspriset instiftades för att Stockholm ska erbjuda en trygg och inspirerande miljö att växa upp i. Årets tema har varit ungdomar. Stiftelsen på rätt väg har i god samverkan med den lokala polisen och Skarpnäcks stadsdelsförvaltning integrerats i det trygghetsskapande arbetet i stadsdelsområdet.

Läs mer

Öppet hus på förskolor

Det är öppet hus på Skarpnäcksfältets kommunala förskolor 23-25 oktober klockan 9.30-10.30. Välkommen önskar Ballongen, Vinden, Vindstruten, Vingen, Segelflygaren, Molntappen och Skogsgläntan.

Läs mer

Seniornytt

Nu har vi dragit igång ”Ät så spelar vi” på Mötesplatsen i Skarpnäck. Det innebär lunchmusik på torsdagar kl 12.30 i Café Smaksatt. Den 25 oktober uppträder Little Gerhard. På Mötesplats Hammarbyhöjden är det fredagsmys med musikunderhållning ”Figaros bröllop på 30 minuter” den 26 oktober.

Läs mer om Mötesplatsen i Skarpnäck

Läs mer om Mötesplats Hammarbyhöjden

Utsatt för hot och våld

Vi kan ge dig stöd och hjälp! Är du eller har du varit utsatt för våld i nära relation eller utsatt för hot eller kontroll från din familj/släkt? Vi kan hjälpa dig med råd, stödsamtal och vid behov skyddsboende. Har du barn ser vi till att de får stöd. Ring mottagningsenheten på 08-508 150 00. Vid akut hjälp efter kontorstid, ring Socialjouren 08-508 143 62, vid akut fara ring 112.

Läs mer

Ny ungdomsgård på Skarpnäcks Torg

Nu är nya ungdomsgården på Skarpnäcks Torg 7 öppen. Vi kommer att ha en rad olika aktiviteter för killar och tjejer som vi hoppas faller just dig i smaken. Biljard, pingis, dart, skapande och spel i olika former är något vi erbjuder varje dag. Självklart kan du komma för att bara ta det lugnt, prata och ta en fika i vår cafédel.

Läs mer

Utställningar sökes!

Konstfoajén i Skarpnäcks Kulturhus söker utställningar för våren 2013.  Mer information och ansökningshandlingar finns på www.kultureniskarpnack.se eller konstfoajen@stockholm.se.

Riksfärdtjänst för jul och nyår

Din ansökan om riksfärdtjänst för resor under jul och nyår behöver vi ha senast den 16 november. Vid frågor kontakta din handläggare: Äldreomsorgen Ann-Cathrine Grübb, 08-508 150 56 eller biståndshandläggare funktionshinder 08-508 150 00. 

Tack för att du klippt till!

Genom att klippa dina häckar, träd och buskar som kan skymma sikten och göra det trångt på trottoaren eller gatan har du bidragit till trafiksäkerheten, inte minst för skolbarnen, i ditt område. Läs mer på ww.stockholm.se/hackar och www.stockholm.se/barnitrafiken

Majoritetens budgetförslag 2013

Utifrån visionen om ett Stockholm i världsklass presenterar majoritetspartierna Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna i Stockholms stad en budget för 2013. Stockholmarna är utgångspunkten för budgeten. De ska erbjudas högklassig service, kvalitet och valfrihet. Särskilt fokus ligger på att hållbart planera för den växande staden genom fler bostäder och jobb, internationellt konkurrenskraftig utbildning samt en bättre och effektivare infrastruktur.

Läs mer

Följ oss på Twitter

Du kan följa nyheter från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning på twitter.com/skarpnack

Läs mer

Så anmäler du  fel och klotter i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet