Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2012-12-18

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Öppet sammanträde i Skarpnäcks stadsdelsnämnd
 • Intervju med Skarpnäcks stadsdelsnämnds nya ordförande
 • Vill du vara med och odla i Bagarmossen? Vi ses på Facebook!
 • Du som har problem med skulder eller din ekonomi
 • Jullov i Skarpnäcks kulturhus
 • Bagishuset, ungdomsgården och fritidsgården öppna på jullovet
 • Ny filmklubb för dig som är 13-18 år
 • Dags att söka föreningsbidrag för 2013
 • Öppet hus på kulturskolan
 • Nya bostäder och förskola i Bagarmossen
 • Ansök om stöd och service enligt SoL och LSS via webben
 • Preparerade skidspår i Björkhagen
 • Låt inte barn leka på snötippar
 • Du som har synpunkter på snöröjningen 
 • Följ oss på Twitter

 

Öppet sammanträde i Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde ONSDAG 19 december kl 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På sammanträdet ska bland annat ärendena Verksamhetsplan och budget för 2013 och Fortsatt samarbete inom Skarpnäckslyftet behandlas.

Läs mer

Intervju med Skarpnäcks stadsdelsnämnds nya ordförande

Kristina Lutz (M) efterträder Sonny Österman (M) som ordförande i Skarpnäcks stadsdelsnämnd. Kristina är statsvetare och bor i Hammarbyhöjden. Här kan du läsa en intervju med Kristina.

Läs mer

Vill du vara med och odla i Bagarmossen? Vi ses på Facebook!

När Boendedialogen besökte Bagarmossen under våren 2012 fick vi in många önskemål om att få odla tillsammans. Nu har vi hittat en bit mark som skulle passa och därför söker vi dig som med dina grannar och vänner vill börja odla. Som första steg tänkte vi starta en sida på Facebook. Tanken med sidan är att samla och organisera de som vill vara med samt göra det enkelt att få flera att gå med.

Läs mer

Du som har problem med skulder eller din ekonomi

Nu kan du få råd direkt. Varje tisdag har vi öppen rådgivning för dig som hamnat i en besvärlig ekonomisk situation och vill ha hjälp.

Läs mer

Jullov i Skarpnäcks kulturhus

Nu är det inte långt kvar till det efterlängtade jullovet! Under jullovet kan barn och unga komma till Skarpnäcks Kulturhus och vara med på bland annat en dansworkshop, sagoläsning och den nystartade filmklubben.

Läs mer

Bagishuset, ungdomsgården och fritidsgården öppna på jullovet

Våra gårdar har öppet som vanligt alla dagar på jullovet utom på julafton, juldagen, annandagen, nyårsafton och nyårsdagen med massor att göra för både tjejer och killar.

Läs mer

Ny filmklubb för dig som är 13-18 år

Var med och starta en filmklubb för dig som är 13-18 år! Lämna in ditt förslag på namn och filmer till receptionen i Skarpnäcks Kulturhus eller på Skarpnäcks ungdomsgård senast 19 december. Första filmen visas onsdag 2 januari 18.30. Medlemskap är gratis, du anmäler dig på plats.

Läs mer

Dags att söka föreningsbidrag för 2013

Skarpnäcks stadsdelsnämnd lämnar bidrag till föreningar med lokal förankring som riktar sin verksamhet till boende i stadsdelsområdet.

Läs mer

Öppet hus på kulturskolan

Lördagen den 12 januari 12-15 har Kulturskolan i Bagarmossen öppet hus. Träffa våra lärare och prova på våra olika ämnen! Anmäl dig direkt till kulturskolans kurser på www.stockholm.se/kulturskolan

Nya bostäder och förskola i Bagarmossen

Nu kan du titta på ett förslag till detaljplan för Ståthållaren 5 i stadsdelen Bagarmossen. Planförslaget innebär att en ny förskola med 5 avdelningar samt två nya flerbostadshus med ca 60 lägenheter och en gruppbostad om ca 6 lägenheter, kan uppföras vid Fogdevägen.

 Läs mer

Ansök om stöd och service enligt SoL och LSS via webben

Du som vill ansöka om äldreomsorg, stöd för personer med funktionsnedsättning samt för personer inom socialpsykiatrin kan nu enkelt ansöka via Stockholms stads nya e-tjänst Stöd och service enligt SoL och LSS. Du kan exempelvis ansöka om hemtjänst, boende, boendestöd och ledsagning.

Läs mer

Preparerade skidspår i Björkhagen

Skidspåren i Björkhagen är nu spårade och klara. Välkommen att ta en uppfriskande tur.

Läs mer

Låt inte barn leka på snötippar

På ett 40-tal olika platser i Stockholms förorter finns nu stora snötippar. Snötipparna är ingen lekplats utan är att betrakta som en byggarbetsplats. Det är stora snömassor som vid töväder snabbt sjunker ihop och allvarligt kan skada barnen. Vi uppmanar alla föräldrar att särskilt nu under det kommande jullovet ha extra uppsikt över sina barn och ser till att de inte leker vid eller på stadens snötippar.

Läs mer

Du som har synpunkter på snöröjningen

Stockholm stads felanmälan på Trafik Stockholm tar emot synpunkter och felanmälningar som rör gator, parker och torg. Du är välkommen att använda webbformuläret via länken nedan eller ringa 08-651 00 00. När det är många som hör av sig kan det dock bli långa väntetider på telefon.

Läs mer 

Följ oss på Twitter

Du kan följa nyheter från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning på twitter.com/skarpnack

Läs mer

 

Vi önskar alla läsare av nyhetsbrevet en God Jul och ett Gott Nytt År!

Nästa nyhetsbrev kommer i slutet av januari.

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet