Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2013-01-25

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Öppet sammanträde i Skarpnäcks stadsdelsnämnd
 • Vår verksamhet 2013
 • Samtalskväll om Bagarmossen Community Art Centre
 • Plogad rundbana för skridskoåkning på Flaten
 • Öppet hus för nya familjer i Kärrtorps förskolor
 • Träning för tjejer, dans och film på ungdomsgården
 • Fixartjänst för dig som fyllt 75 år
 • Nästa advokatjour den 30 januari
 • Snart dags att söka kollo
 • Du som har problem med skulder eller din ekonomi
 • Hög tid att söka föreningsbidrag för 2013
 • Bemötandeguiden - hur du möter personer med funktionsnedsättning
 • Du som har synpunkter på snöröjningen 
 • Följ oss på Twitter

 

Öppet sammanträde i Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 7 februari kl 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Teamt för kvällen är "Bokslut 2012 - nådde vi våra mål ?" På sammanträdet kommer bland annat ärendena Verksamhetsberättelse 2012, Kvalitetsgarantier 2013 och Upprustning av Skarpnäcksparken behandlas.

Läs mer

Vår verksamhet 2013

Skarpnäcks stadsdelsnämnd har beslutat om verksamhetsplan för 2013. Här kan du läsa en kort sammanfattning av vad stadsdelsnämnden prioriterar i år. Verksamhetsplanen utgår från den budget som kommunfullmäktige har fastställt.

Läs mer

Samtalskväll om Bagarmossen Community Art Centre

Vilket lokalt kulturliv drömmer Bagarmossborna om? Den frågan ställer sig Isa Schöier och Föreningen Bagisgrannar när de bjuder in till samtalskväll där de presenterar idén om ett ”Bagarmossen Community Art Centre” och förklarar vad det betyder.

Läs mer

Plogad rundbana för skridskoåkning på Flaten

Stadsdelsförvaltningen har plogat en rundbana för skridskoåkning på sjön Flaten. Banan är 1,3 km lång och tjockleken på isen är idag 22 cm. Lättast når du banan från barnbadet, där vi också satt upp några bänkar.

Läs mer

Öppet hus för nya familjer i Kärrtorps förskolor

Du som ska välja förskola för ditt barn är välkommen på öppet hus i Kärrtorps kommunala förskolor mellan den 4 och 19 februari och mellan den 15 och 26 april.

Läs mer

Träning för tjejer, dans och film på ungdomsgården

Ungdomsgårdarna är träffpunkter kvällstid för dig mellan 13 och 18 år. Här kan du se vilka aktiviteter vi har på gårdarna varje vecka.

Bagishuset. Tis: Dans, musikstudio. Ons: träning, skapande, musikstudio. Tors: träning, musikstudio. Fre: fotboll, biokväll, dans. Lör: biokväll, dans. Sön: dans, musikstudio.

Skarpnäcks ungdomsgård. Mån: Cirkelträning, dans. Tis: Kampsport, läxhjälp, musikjam. Ons: Kampsport för tjejer, fotboll. Tors: Cirkelträning för tjejer. Fre: ”Prova på träning”, självförsvar, yoga, dans. Lör: Film.

Björkhagens fritidsgård. Fika, spela pingis, pyssla, PSP3, spela biljard, fotbollsspel, repa i replokalen eller bara ta det lugnt och snacka.

Läs mer

Fixartjänst för dig som fyllt 75 år

Du som fyllt 75 år har rätt till kostnadsfri hjälp av vaktmästarservice upp till 6 timmar per år. Du når vår fixare Heléne på telefon 08-508 154 90. Telefontid mån, tis, tor, frr, kl 8.15–9.15 samt på ons kl 15.30-16.30.

Nästa advokatjour den 30 januari

Advokatjouren i Björkhagen är en kostnadsfri mottagning där advokater hjälper dig med en första genomgång av ditt problem. Under cirka 15 min får du råd om var du ska vända dig för att få eventuell fortsatt hjälp.

Läs mer

Snart dags att söka kollo

Det är aldrig för tidigt att planera för sommaren. Årets kollokatalog med massor av roliga och spännande sommaräventyr delas ut vecka 7. Gör din webbansökan på www.stockholm.se/kollo mellan 11 februari och 2 april. För att göra din ansökan behöver du en e-legitimation. Den får du via skattemyndigheten eller din bank. Ring 08-508 119 90 och få svar på dina frågor om kollo.

Du som har problem med skulder eller din ekonomi

Nu kan du få råd direkt. Varje tisdag har vi öppen rådgivning för dig som hamnat i en besvärlig ekonomisk situation och vill ha hjälp.

Läs mer

Hög tid att söka föreningsbidrag för 2013

Skarpnäcks stadsdelsnämnd lämnar bidrag till föreningar med lokal förankring som riktar sin verksamhet till boende i stadsdelsområdet. Sista ansökningsdag är den 31 januari.

Läs mer

Bemötandeguiden - hur du möter personer med funktionsnedsättning

Med rätt bemötande ökar delaktigheten och tillgängligheten för personer med funktionsnedsättningar. Stockholms stad har tillsammans med intresseföreningarna producerat en bemötandeguide.Guiden är en vägledning för alla som i sitt arbete eller i sin vardag möter människor med funktionsnedsättningar.

Läs mer

Du som har synpunkter på snöröjningen

Stockholm stads felanmälan på Trafik Stockholm tar emot synpunkter och felanmälningar som rör gator, parker och torg. Du är välkommen att använda webbformuläret via länken nedan eller ringa 08-651 00 00. När det är många som hör av sig kan det dock bli långa väntetider på telefon.

Läs mer 

Följ oss på Twitter

Du kan följa nyheter från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning på twitter.com/skarpnack

Läs mer

 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet