Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2013-02-21

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Mycket att göra i Skarpnäck på sportlovet
 • Plogad rundbana för skridskoåkning på Flaten
 • Program för Hammarbyhöjden och Björkhagen
 • Tyck till om parkleken Fyren!
 • Informationsträff om Skarpnäcksfältets kommunala förskolor
 • Vi söker förskollärare!
 • Tervetuloa!
 • Seniornytt
 • Fixartjänst för dig som fyllt 75 år
 • Nu kan du söka kollo
 • Gratis viryayoga i kulturhuset
 • Du som har problem med skulder eller din ekonomi
 • Björkhagens bibliotek stänger för renovering
 • Gamla Tyresögården byggs om
 • Cykelplan
 • Vad tycker du om nya Klarabergsgatan?
 • Årets Nelson Mandela-pris 
 • Synpunkter på snöröjningen 
 • Följ oss på Twitter

 

Mycket att göra i Skarpnäck på sportlovet

På sportlovet finns mycket att göra för barn och ungdomar i stadsdelsområdet. Här får du ett smakprov och tips på var du hittar fler aktiviteter i hela Stockholm.

Läs mer

Plogad rundbana för skridskoåkning på Flaten

Stadsdelsförvaltningen har plogat en rundbana för skridskoåkning på sjön Flaten. Banan är 1,3 km lång. Lättast når du banan från barnbadet, där vi också satt upp några bänkar.

Läs mer

Program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Hammarbyhöjden och Björkhagen är populära bostadsområden och det finns ett stort intresse av att komplettera stadsdelarna med nya bostäder. Skarpnäcks stadsdelsnämnd har tidigare lyft fram behovet av ett program för området och stadsbyggnadsnämnden ställde sig då positiv till att påbörja ett programarbete. Programarbetet kommer att ske på ett sätt, där tidig dialog med boende och aktörer präglar processen. Programsamråd planeras till tredje kvartalet 2013.

Läs mer

Tyck till om parkleken Fyren!

Stadsdelsförvaltningen planerar för en upprustning av parkleken Fyren under 2014. Vi är därför intresserade av att få veta vad du som använder parken tycker. Hur använder du parken?  Vad är bra? Vad saknas? Dina synpunkter är viktiga inför att ett förslag tas fram. Förslaget kommer presenteras på ett informationsmöte. Hör av dig till stadsdelsförvaltningen med dina synpunkter per e-post till: inger.bogne@stockholm.se, senast 8 mars.

Informationsträff om Skarpnäcksfältets kommunala förskolor

Du som söker förskoleplats är välkommen till en informationsträff och frågestund om verksamheten på Skarpnäcksfältets kommunala förskolor. Tisdag 12 mars klockan 9.30-10.30 på förskolan Segelflygaren, Ballonggatan 8. Ingång från gården.

Läs mer

Vi söker förskollärare!

Är du intresserad? Välkommen på vårt rekryteringsmöte lördag 9 mars. Vi börjar kl 11.00 och håller på cirka 1,5 timme. Plats: Pedagogiskt centrum, Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. T-bana Skarpnäck. Kontakt: monica.ulvede@stockholm.se

Tyck till om ditt barns förskola

Nu är det dags att svara på förskoleenkäten! Dina svar är viktiga för att vi på varje förskola ska kunna utveckla kvalitén i verksamheten. Enkäten finns på sexton olika språk.

Läs mer

Tervetuloa!

Välkommen till mötesplatsen för dig som är finskspråkig senior. Programmet bjuder bland annat på öppet café och sittgympa. Tisdag 26 februari kl 13–15.

Läs mer

Seniornytt

Mötesplatsen i Skarpnäck och Mötesplats Hammarbyhöjden är öppna träffpunkter för dig som är senior. Välkommen på våra olika aktiviteter.

Läs mer

Fixartjänst för dig som fyllt 75 år

Du som fyllt 75 år har rätt till kostnadsfri hjälp av vaktmästarservice upp till 6 timmar per år. Du når vår fixare Heléne på telefon 08-508 154 90. Telefontid mån, tis, tor, frr, kl 8.15–9.15 samt på ons kl 15.30-16.30.

Nu kan du söka kollo

Det är aldrig för tidigt att planera för sommaren. Årets kollokatalog med massor av roliga och spännande sommaräventyr har delats ut. Gör din webbansökan på www.stockholm.se/kollo. För att göra din ansökan behöver du en e-legitimation.

Läs mer

Gratis viryayoga i kulturhuset

Vår Resursenhet erbjuder gratis yoga torsdagar klockan 11.00-12.15 i Skarpnäcks kulturshus. Möjlighet att byta om finns. Det finns begränsat antal yogamattor så ta gärna med egen. Information: 08-508 173 18 eller hanzano.lidbrink@stockholm.se.

Du som har problem med skulder eller din ekonomi

Nu kan du få råd direkt. Varje tisdag har vi öppen rådgivning för dig som hamnat i en besvärlig ekonomisk situation och vill ha hjälp.

Läs mer

Björkhagens bibliotek stänger för renovering

Från och med den 4 mars stänger biblioteket i Björkhagen för renovering. Det uppfräschade biblioteket - med mer plats för både barn och vuxna - öppnar igen efter sommaren. Något exakt datum är ännu inte spikat. Medan Björkhagens bibliotek håller stängt är du välkommen till något av Stockholms andra bibliotek. Närmast är Bagarmossen, Skarpnäck, Enskede och Medborgarplatsen. För öppettider se www.biblioteket.se eller kontakta bibliotekens kundtjänst på tel 08-508 309 00.

Gamla Tyresögården byggs om

 AB Stockholmshem bygger om det gamla sjukhemmet Tyresögården i Skarpnäck till 38 moderna lägenheter om 3-4 rum och kök. Lägenheterna som står klara i maj kommer att ingå i SHIS lägenhetsutbud för familjer. SHIS Bostäder är Stockholms stads bostadssociala resurs och har stadens uppdrag att hyra ut lägenheter till personer som är tillfälligt bostadslösa.

Läs mer

Cykelplan

18 februari 2013 antogs Cykelplan Stockholm 2012 i kommunfullmäktige. Planen ska bidra till att fler stockholmare cyklar och till att det blir enklare och säkrare att cykla.

Läs mer

Vad tycker du om nya Klarabergsgatan?

Staden vill att nya Klarabergsgatan ska få generösa gångbanor med plats för uteserveringar, bekväm omstigning till spårvagnar och bussar samt utrymme för cykeltrafik. För att biltrafiken ska flyta smidigt hänvisas den till andra gator. Vi vill gärna ha din åsikt. Vad tycker du om Trafikkontorets förslag?

Läs mer

Årets Nelson Mandela-pris

Nu är det dags att nominera kandidater till Stockholms stads integrationspris – Nelson Mandela-priset. Utmärkelsen, som instiftades 1998, blir varje år en påminnelse om att det görs fantastiska insatser för en ökad integration i staden. Förra året kom det in rekordmånga nomineringar och som vinnare utsågs författaren Gunilla Lundgren.

Läs mer

Synpunkter på snöröjningen

Stockholm stads felanmälan på Trafik Stockholm tar emot synpunkter och felanmälningar som rör gator, parker och torg. Du är välkommen att använda webbformuläret via länken nedan eller ringa 08-651 00 00. När det är många som hör av sig kan det dock bli långa väntetider på telefon.

Läs mer 

Följ oss på Twitter

Du kan följa nyheter från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning på twitter.com/skarpnack

Läs mer

 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet