Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2013-03-15

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde
 • Informationsmöte om program för Hammarbyhöjden och Björkhagen
 • Tervetuloa!
 • Nu kan du söka sommarjobb
 • Vi bygger om receptionen på Björkhagsplan 6
 • Rösta på Årets stockholmsbyggnad
 • Boendedialogen i Bagarmossen
 • Samtalskväll i Bagishuset om "Community Theatre and Art"
 • Kultur i Skarpnäcks kulturhus
 • Retorik – grundbult i skolan
 • Flatenloppet för välgörenhet
 • Följ oss på Twitter

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdagen den 21 mars kl 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Exploateringskontoret och Stadsbyggnadskontoret berättar om arbetet med Skarpaby.

Läs mer

Informationsmöte om program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Stadsbyggnadskontoret har fått i uppdrag att ta fram ett program för stadsdelarna Hammarbyhöjden och Björkhagen. I programmet ska bland annat ny bebyggelse, kopplingarna till Hammarby Sjöstad och Slakthusområdet samt Nytorps gärdes funktion som grön målpunkt studeras. Välkommen på informationsmöte tisdagen den 19 mars.

Läs mer

Tervetuloa!

Välkommen till mötesplatsen för dig som är finskspråkig senior. Programmet bjuder bland annat på öppet café och sittgympa. Tisdag 26 mars kl 13–15 i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks allé 25

Läs mer

Nu kan du söka sommarjobb

Måndag 11 mars tändes e-tjänsten och ansökningsformuläret för sommarjobben 2013 på stadens hemsida. Intresset blad unga stockholmare är stort. Ansökningsperioden sträcker sig till 31 mars.

Läs mer

Vi bygger om receptionen på Björkhagsplan 6

Vi bygger om stadsdelsförvaltningens reception på Björkhagsplan 6 för att kunna använda lokalerna bättre. Bland annat blir det fler besöksrum på entréplanet. Den 18 mars börjar arbetena och håller på cirka sex månader. Receptionen är öppen under byggtiden men biblioteket är stängt.

Läs mer 

Rösta på Årets stockholmsbyggnad!

För 4:e året i rad är det nu dags att utse Årets Stockholmsbyggnad 2013. Ett av bidragen, De gamles vänner, ligger i stadsdelsområdet. Rösta nu, omröstningen pågår till den 14 april.

Läs mer

Boendedialogen i Bagarmossen

I maj förra året besökte Boendedialogen Bagarmossen för att höra vad du som bor där tycker om din stadsdel. Med över 3000 synpunkter som grund är vi många som jobbar på för att göra det vi kan till verklighet. Hittills har vi bland annat gjort nya sittplatser och planteringar på torget, stöttat starten av nya Företagarföreningen och tagit bort buskar och sly utmed parkvägarna från Rusthållarvägen till Brotorp och från Fogdevägen till lekparken Skölden för bättre ljus och trevligare miljö.

Den 25 maj kommer Boendedialogen till centrum igen med fler exempel på vad som har hänt och ska hända i Bagarmossen. Då får du chansen att träffa människorna bakom arbetet och även reda på hur just du kan vara med för att skapa ett ännu bättre Bagarmossen. Vi ses!

Läs mer

Samtalskväll i Bagishuset om "Community Theatre and Art"

Ni var många som ville ge mer plats åt kultur i Bagarmossen när Boendedialogen besökte Bagarmossen, Isa Schöier och Föreningen  Bagisgrannar är i full fart. Välkommen på samtalskväll med fika om teater och konst för alla den 25 mars klockan 18.00 i Bagishuset på Byälvsvägen 20.

Kultur i Skarpnäcks kulturhus

Nycirkusföreställning, workshop i kroki och en vandring genom snögraffiti är några exempel på vad som händer i Skarpnäcks kulturhus den närmaste tiden.

Läs mer

Retorik – grundbult i skolan

Björkhagens skola har startat ett utvecklingsarbete med retorik. Målet är att alla elever i årskurs F-5 ska få regelbunden retorikundervisning.

Läs mer

Flatenloppet för välgörenhet

Flatenloppet är 6 km och går runt Flatensjön söndagen den 15 september. Loppet är ett välgörenhetslopp och pengarna går till Trygga barnen. Anmäl dig på Flatenloppet.wordpress.com.

Läs mer

Följ oss på Twitter

Du kan följa nyheter från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning på twitter.com/skarpnack

Läs mer

 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet