Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2013-04-18

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde
 • Välkommen på första dialogmötet om programmet Hammarbyhöjden-Björkhagen
 • Parkleken Brödkaveln ska rustas upp
 • Rådslag om äldreomsorgen i Skarpnäck
 • Kom och vårstäda Flaten
 • Anmäl nedskräpning
 • Tervetuloa!
 • Du som sökt sommarjobb
 • Skarpnäcks stadsdelsförvaltning arbetar för romsk inkludering
 • Visning av Flatenbadet
 • Utställningar sökes till Skarpnäcks kulturhus
 • Kulturnatt Stockholm
 • Det våras i naturreservaten
 • Följ oss på Twitter

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde ikväll kl 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema: ”Kultur i Skarpnäck”. Kultursamordnare Alice Ring berättar om ett kulturbud för alla.

Läs mer

Välkommen på första dialogmötet om programmet Hammarbyhöjden-Björkhagen

Den 14 maj klockan 17-21 hålls ett första dialogmöte i arbetet med program för Hammarbyhöjden och Björkhagen. Programmet berör även Blåsut, Skärmarbrink och Nytorps gärde. Den tidiga dialogen sker innan något förslag har tagits fram, och är en del av kunskapsinhämtningen som görs för att få ett så bra underlag som möjligt till programmet.

Läs mer

Parkleken Brödkaveln ska rustas upp

Stockholms stad planerar för en efterlängtad upprustning av den populära parkleken i Bagarmossen. En viktig del av planeringen är att få in synpunkter från dig som är i parken. Därför bjuder vi in till ett informationsmöte den 23 april där ett förslag presenteras och du får möjlighet att tycka till om det.

Läs mer

Rådslag om äldreomsorgen i Skarpnäck

Vad är viktigt för dig? Det vill Stockholms stad veta och arrangerar därför Rådslag om äldreomsorgen. Den 3 maj kommer företrädare från Stockholms stad att finnas på plats för att få höra dina synpunkter om äldreomsorgen. Vad kan göras bättre, vad är bra, har du några bra idéer som vi kan använda?

Läs mer

Kom och vårstäda Flaten

Föreningen Nya Flaten i samarbete med stadsdelsförvaltningen bjuder in till städdag i naturområdet runt Flatenbadet den 21 april klockan 11-14. Samling vid entrén till stora badet. Vi bjuder alla som är med och städar på soppa, kaffe och bröd.

Läs mer

Anmäl nedskräpning

Stockholms stads felanmälan tar emot anmälningar som rör gator, parker och torg. Du kan felanmäla till exempel belysning, gaturenhållning, skador på gator och vägar inklusive cykel- och gångbanor. Om du har synpunkter på skötsel och tömning av de gröna återvinningsstationerna kontaktar du Förpacknings- och tidningsinsamlingen via deras webbplats eller på telefon 0200-88 03 11.

Läs mer

Tervetuloa!

Välkommen till mötesplatsen för dig som är finskspråkig senior. Programmet bjuder bland annat på öppet café och sittgympa. Tisdag 30 april klockan 13-15, Café Årstapaviljongen, Årstavägen 112, Årsta.

Läs mer

Du som sökt sommarjobb

Vi arbetar nu med att fördela sommarjobben. Senast den 31 maj får du besked om du fått ett sommarjobb. Har du frågor, kontakta oss på sommarjobb.skarpnack@stockholm.se

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning arbetar för romsk inkludering

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning, i samarbete Arbetsmarknadsförvaltningen och Skarpnäcks folkhögskola,  ingår i det nationella projektet Rómané Bucá. Projektets målsättning är bland annat att öka förutsättningar för romer att nå arbetsmarknaden.

Läs mer

Visning av Flatenbadet

Svenska Turistföreningen bjuder in till visning av Flatenbadet med guide som var med när badbussarna åkte hit på 50-talet. Efter visningen kan du följa med på en tur i naturområdet Flaten. Lördag 27 april klockan 11.00.

Läs mer

Utställningar sökes till Skarpnäcks kulturhus

Nu öppnas ansökningsperioden för höstens utställningar i Skarpnäcks Kulturhus Konstfoajé! Alla är välkomna att ansöka och vi ser med spänning fram emot din ansökan som ska vara Skarpnäcks Kulturhus tillhanda senast den 7 maj.

Läs mer

Kulturnatt Stockholm

För fjärde året i rad kan du njuta av hundratals programpunkter runt om i stan under en och samma natt. Allt med gratis entré!

Läs mer

Det våras i naturreservaten

Nu börjar det våras i naturen. Växter, småkryp och andra djur börjar vakna till. I Stockholm finns sju naturreservat och ett kulturreservat som är fria att uppleva för alla.

Läs mer

Följ oss på Twitter

Du kan följa nyheter från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning på twitter.com/skarpnack

Läs mer

 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet