Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2013-05-20

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder
 • Kom och träffa Boendedialogen i Bagarmossen den 25 maj!
 • Dags för ny säsong vid upprustade Flaten
 • Flatendagen den 25 maj
 • Sommarsimskola på Flatenbadet
 • Tack för synpunkter om Brödkaveln
 • Anmäl nedskräpning
 • Barnens Skarpnäcksdag
 • Förskolan Äger Rum i Bagarmossen
 • Parkteaterns sommarprogram 
 • Sommarutflykt för anhörigvårdare
 • Sommarens bussutflykter för dig som är senior
 • Tack för att du cyklar!
 • Följ oss på Twitter

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde den 23 maj kl 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema: Ombyggnaden av Skarpnäcks Allé. Trafikkontoret informerar.

Läs mer

Kom och träffa Boendedialogen i Bagarmossen den 25 maj!

När Boendedialogen kom till Bagarmossen i maj 2012 var det många som kom för att tycka till om sitt Bagarmossen. Vi fick in närmare 3 000 synpunkter! Nu, den 25 maj, kommer vi tillbaka för att berätta om vad som har hänt sen sist, vad som är på gång och hur du kan bidra till ett ännu bättre Bagarmossen.

Läs mer

Dags för ny säsong vid upprustade Flaten

Nu är det snart dags för en ny sommarsäsong vid sjön Flaten med de populära badplatserna. Flatendagen den 25 maj är en bra inledning. Då inviger kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt de upprustade byggnaderna med bland annat en servering med handikappanpassade toaletter och möteslokaler för föreningsliv och kulturaktiviteter.

Läs mer

Flatendagen den 25 maj

Flatendagen den 25 maj inleder sommarsäsongen vid Flaten. Då kan du spela volleyboll, boule och strandfotboll, paddla kanot och testa klättring och pilbågsskytte. Det blir band och DJ, barnteater, recycklingverkstad och historievandring.

Läs mer

Sommarsimskola på Flatenbadet

Två veckor under sommaren kommer Trampoolin att hålla i simskolan på Flatenbadet. Kurstillfällena är 24–28 juni samt 12–16 augusti. Kostnaden är 600 kronor per vecka. Mer information på trampoolin.com eller ring 08-506 212 42.

Läs mer

Tack för synpunkter om Brödkaveln

Ett stort tack till dig som kom till informationsmötet och delade med dig av kloka och viktiga synpunkter inför upprustningen. Det tar vi med oss i det fortsatta arbetet. Du kan läsa mer på stockholm.se/brodkaveln eller besöka Brödkaveln lördagen den 25 maj. Då kommer ett omarbetat förslag visas.

Läs mer

Anmäl nedskräpning

Stockholms stads felanmälan tar emot anmälningar som rör gator, parker och torg. Du kan felanmäla till exempel belysning, gaturenhållning, skador på gator och vägar inklusive cykel- och gångbanor. Om du har synpunkter på skötsel och tömning av de gröna återvinningsstationerna kontaktar du Förpacknings- och tidningsinsamlingen via deras webbplats eller på telefon 0200-88 03 11.

Läs mer

Barnens Skarpnäcksdag

Skarpnäckfältets kommunala förskolor bjuder in till Barnens Skarpnäcksdag med olika aktivitetsstationer, sång och musik och avtackning av alla blivande
skolbarn. Deltar gör också föreningen Folkodlarna och Skarpnäcks bibliotek med sagohörn. Den 30 maj 15.00–18.00 i Skarpaby parklek.

 

Förskolan Äger Rum i Bagarmossen

De kommunala förskolorna i Bagarmossen flyttar för en dag ut på torget i Bagarmossen. Välkommen att besöka en interaktiv utställning där du som besökare bland annat kan pröva på dans, blåsa såpbubblor, blanda färg, åka skidor eller bygga med olika material. Tisdag 4 juni 13.00–17.00 på Lagaplan.

 

Parkteaterns sommarprogram

I år satsar Parkteatern mer än någonsin på barn och familj. Sommaren dansar igång med Nationalteaterns Kåldolmar och kalsipper och leker sedan vidare med en jubilerande clown, plaskdammsäventyr, gospelkörer, bortskämda syskon och en vegetarisk skapelseberättelse.

Läs mer

Sommarutflykt för anhörigvårdare

Du som tar hand om eller har omsorg om en person som är långvarigt sjuk eller har funktionsnedsättning är välkommen att följa med på bussutflykt till Simpvik–Gålö, onsdag 29 maj. Boka plats på 08-508 158 24.

 

Sommarens bussutflykter för dig som är senior

Slottsresan – onsdag 12 juni kl 9.30. Vi besöker Grönsöö Slott utanför Enköping. Pris: 350 kr. Bussresa, lunch och två guidade turer ingår.

Trädgårdsresan – onsdag 10 juli, kl 10.00. Vi besöker Enköpings trädgårdar. Pris: 280 kr. Bussresa, lunch och två guidade turer ingår.

Lantresan – onsdag 28 augusti kl 11.00. Hågelby 4Hgård i Botkyrka, en liten stadsnära bondgård. Pris: 150 kr. Bussresa, lunch och guidad tur ingår.

Bussarna avgår från Mötesplats Hammarbyhöjden, Tidaholmsplan 18. Biljetter köper du på mötesplatsen. Högst två resor per person. Biljetter kan återlösas fram till 1 vecka innan utflyktsdatum. Det går inte att beställa biljetter via telefon men har du frågor är du välkommen att höra av dig på 08-508 155 41.

Tack för att du cyklar!

För att tacka alla som väljer att ta cykeln till jobbet delar Stockholms stad tillsammans med Naturskyddsföreningen ut en gåva den 22 maj. Vi börjar kl. 07.00 och står kvar tills påsarna är slut, men längst till 08.30. 

Läs mer

Följ oss på Twitter

Du kan följa nyheter från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning på twitter.com/skarpnack

Läs mer

 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet