Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2013-06-28

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Tack till alla som bidrog till trygghet och lugn
 • Sommarens öppettider på ungdomsgårdar och parklekar i Skarpnäck
 • Sommarlovskul
 • Hyr kanot vid Söderbysjön
 • Bättre belysning mellan Bagarmossen och Skarpnäck
 • Sommarsimskola på Flatenbadet
 • Upprustningen av Ronnebyparken
 • Ny naturstig vid Flatenbadet
 • Dagkollo för barn och ungdomar
 • Anmäl nedskräpning
 • Parkteatern spelar i Bagarmossen
 • Sommarens bussutflykter för dig som är senior
 • Upptäck Stockholms bästa platser i sommar
 • Kostnadsfri hämtning av farligt avfall och småelektronik under jul
 • Sociala jourer under sommaren 

 

Tack till alla som bidrog till trygghet och lugn

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning tackade den 25 juni alla som på ett fantastiskt sätt bidrog till att skapa trygghet och lugn i stadsdelsområdet under de oroliga dagarna i slutet av maj.

Läs mer

Sommarens öppettider på ungdomsgårdar och parklekar i Skarpnäck

Bagishuset och Skarpnäcks ungdomsgård är öppna hela sommaren. Parkleken i Skarpaby är också öppen hela sommaren.

Läs mer

Sommarlovskul

Här hittar du tips på aktiviteter för dig som är sommarlovsledig. Vad sägs om konstkollo, cirkusskola, simma, bada, plaska, gå på teater eller läsa på biblioteket?

Läs mer

Hyr kanot vid Söderbysjön

Stadsdelsförvaltningen hyr ut kanoter och flytvästar vid Söderbysjön. Fråga och boka på telefonnummer 08-773 04 32. 

Bättre belysning mellan Bagarmossen och Skarpnäck

För att öka tryggheten kommer Trafikkontoret under sommaren att förstärka belysningen på park- och gångvägarna mellan Bagarmossen och Skarpnäcksfältet.

 Läs mer

Sommarsimskola på Flatenbadet

Trampoolin håller i simskolan på Flatenbadet. Nästa kurstillfälle är 12–16 augusti. Kostnaden är 600 kronor per vecka. Mer information på trampoolin.com eller ring 08-506 212 42.

Upprustningen av Ronnebyparken

Ett stort tack till dig som engagerat dig och delat med dig av dina kloka och viktiga synpunkter inför upprustningen av Ronnebyparken. Nu ska den rustas upp och utvecklas till en attraktiv mötesplats med ett innehåll som passar alla åldrar. Ett av målen med upprustningen är att också göra parken mer tillgänglig för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

Ny naturstig vid Flatenbadet

Hur gammal blir en tall? Svar på det och mycket annat om naturen får du om du besöker den nya naturstigen vid Flatenbadet. I Flatenområdet, som är ett naturreservat, finns massor att upptäcka i naturen! Stigen är gjord av barn från skolor i Skarpnäck och Vantör. Skyltarna följer i stort sett gångvägen utmed sjön som går från parkeringen vid barnbadet till den stora entrén vid de gula husen.

Dagkollo för barn och ungdomar

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning och Svenska kyrkan kommer att bedriva dagkollo under vecka 33 för barn och ungdomar mellan 9–14 år. För anmälan och information kontakta:Amir Farihadi, Bagishuset, telefon 08-508 17 332, amir.farihadi@stockholm.se eller Linn Weissner Mångsén, Skarpnäcks församling, telefon 08-505 81 571, linn.mangsen@svenskakyrkan.se

Anmäl nedskräpning

Stockholms stads felanmälan tar emot anmälningar som rör gator, parker och torg. Du kan felanmäla till exempel belysning, gaturenhållning, skador på gator och vägar inklusive cykel- och gångbanor. Om du har synpunkter på skötsel och tömning av de gröna återvinningsstationerna kontaktar du Förpacknings- och tidningsinsamlingen via deras webbplats eller på telefon 0200-88 03 11.

Läs mer 

Parkteatern spelar i Bagarmossen

På lördag den 3 augusti kommer parkteatern till parkleken Brödkaveln i Bagarmossen och spelar Fågel, fisk och mittemellan - en saga från en jordhög. Vad kom först – ekollonet eller eken? Hur vet fröet hur det ska växa för att bli just en purjolök? Var med när jorden, djuren, växterna och den allra första människan växer fram... Lördagen den 3 augusti klockan 11.00 och 13,00. För barn 4-6 år. Speltid: Ca 40 min

Läs mer

Sommarens bussutflykter för dig som är senior

Trädgårdsresan – onsdag 10 juli, kl 10.00. Vi besöker Enköpings trädgårdar. Pris: 280 kr. Bussresa, lunch och två guidade turer ingår.

Lantresan – onsdag 28 augusti kl 11.00. Hågelby 4Hgård i Botkyrka, en liten stadsnära bondgård. Pris: 150 kr. Bussresa, lunch och guidad tur ingår.

Bussarna avgår från Mötesplats Hammarbyhöjden, Tidaholmsplan 18. Biljetter köper du på mötesplatsen. Högst två resor per person. Biljetter kan återlösas fram till 1 vecka innan utflyktsdatum. Det går inte att beställa biljetter via telefon men har du frågor är du välkommen att höra av dig på 08-508 155 41.

Upptäck Stockholms bästa platser i sommar

Hitta till stadens alla badplatser och parker. Upptäck Stockholms naturreservat. Ta med barnen till närmaste lekplats. Med appen Upptäck Stockholm får du stadens bästa platser direkt i din mobil.

Läs mer

Kostnadsfri hämtning av farligt avfall och småelektronik under juli

Under juli kan du som bor i Stockholms stad beställa en kostnadsfri hämtning av farligt avfall och småelektronik. Ditt avfall hämtas upp vid din dörr. Erbjudandet gäller en gång per hushåll.

Läs mer

Sociala jourer under sommaren

Här kan se vilka av stadens jourer som har öppet och kan kontaktas under sommaren.

Läs mer

 

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning önskar alla läsare en skön sommar!

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet