Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2013-08-23

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Information om sambandet Bagarmossen-Skarpnäck på stadsdelsnämndens sammanträde
 • Utomhusbio i Bagarmossen ikväll
 • Upprustning av lekparken Fyren
 • Odla tillsammans i Bagarmossen
 • Är du finsktalande senior?
 • Anhörigstöd
 • Ah Hallo Bebis
 • Workshop i keramik
 • Öppet hus i Kulturskolan
 • Hyr kanot vid Söderbysjön
 • Ny naturstig vid Flatenbadet
 • Spring Flatenloppet för välgörenhet
 • Välkommen på invigningskalas av Tele2 Arena
 •  

Information om sambandet Bagarmossen-Skarpnäck på stadsdelsnämndens sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 29 augusti. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Temat på den öppna frågestunden är "Sambandet mellan Bagarmossen och Skarpnäck - stadsbyggnadskontoret informerar om det fortsatta arbetet".

Läs mer

Utomhusbio i Bagarmossen ikväll

Den 23 augusti klockan 20.00 bjuds det på gratis utomhusbio på fotbollsplanen vid Emågatan och Byälvsvägen. Då visas filmen En oväntad vänskap. På plats kan du köpa popcorn, sockervadd och läsk. Ta med vänner och bekanta – och glöm inte en filt eller stol att sitta på!

Läs mer

Upprustning av lekparken Fyren

Nu är planeringen inför en efterlängtad upprustning av lekparken Fyren i Kärrtorp i full gång. Ett förslag kommer att presenteras under september. Upprustningen genomförs under 2014.

Läs mer

Odla tillsammans i Bagarmossen

Välkommen förbi och titta på stadsdelsområdets nya odling i Bagarmossen, intill Byälvsvägen 10–12. Här odlar Bagisodlarna bland annat grönsaker och kryddor. Vill du vara med och odla?

Läs mer

Öppna mötesplatser för dig senior

I september börjar höstens aktiviteter på Mötesplatsen i Skarpnäck och på Mötesplats Hammarbyhöjden. Höstprogrammen finns att hämta i våra lokaler, på stockholm.se och på Bagarmossens bibliotek. Om du
vill ha dem hemskickade, ring oss på 08-508 155 41. 

Läs mer om Mötesplatsen i Skarpnäck

Läs mer om Mötesplats Hammarbyhöjden

Är du finsktalande senior?

Följ med på utflykt till Sävsnäs på Gålö den 27/8. Hämtning i Hammarbyhöjden. Vi åker gemensamt, och njuter av sommaren på torpet vid havet. Pris 100 kronor för transport, lunch och fika. Anmälan till Yvonne Jägenstedt, 08-508 158 24.

Anhörigstöd

Att vårda eller hjälpa en närstående kan vara både fysiskt och psykiskt ansträngande. Du kan kontakta din anhörigkonsulent för information, stöd, tips, enskilda samtal och anhöriggrupper.

Läs mer

Ah Hallo Bebis

En dansföreställning fylld av intryck för 6–18 månaders bebisar. Koreografen Minna Krook bjuder in dem till deras livs kanske första dansföreställning. Biljetter köps via skarpnackskulturhus.se, pris 60 kr/st. Onsdag 28 augusti klockan 13.00.

Läs mer

Workshop i keramik

Tillsammans med Persian Art, en nyetablerad lokal konstförening i Skarpnäck, kan du arbeta och skapa i lera. Alla kan och alla är välkomna, kostnadsfritt drop in! Lördag 31 augusti klockan 12.00–15.00.

Läs mer

Öppet hus i Kulturskolan

Torsdagen den 29 augusti klockan 18.00–20.00 har Kulturskolan öppet hus i Bagarmossen, Lillåvägen 35. Välkommen att träffa våra lärare och prova på våra ämnen! Terminen börjar den 2 september.

Läs mer

Hyr kanot vid Söderbysjön

Stadsdelsförvaltningen hyr ut kanoter och flytvästar vid Söderbysjön.

Läs mer

Ny naturstig vid Flatenbadet

Hur gammal blir en tall? Svar på det och mycket annat om naturen får du om du besöker den nya naturstigen vid Flatenbadet. I Flatenområdet, som är ett naturreservat, finns massor att upptäcka i naturen! Stigen är gjord av barn från skolor i Skarpnäck och Vantör. Skyltarna följer i stort sett gångvägen utmed sjön som går från parkeringen vid barnbadet till den stora entrén vid de gula husen.

Spring Flatenloppet för välgörenhet

Flatenloppet är ett välgörenhetslopp som går runt Flatensjön söndagen den 15 september. Anmäl dig på flatenloppet.wordpress.com

Läs mer

Välkommen på invigningskalas av Tele2 Arena

Lördag den 24 augusti klockan 12.00 invigs Tele2 Arena. Det blir gratis underhållning och aktiviteter för hela familjen, hela dagen. Invigningskonserten (för dig med biljett) på Tele2 Arena börjar klockan 19.00. Därefter blir det efterfest.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet