Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2013-09-17

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Stadsdelsnämnden sammanträder
 • Möte i Fyren om upprustningen
 • Samråd om bostäder vid Ätravägen
 • Välkommen till våra mötesplatser för seniorer
 • Tervetuloa!
 • Anhörigstöd och utbildningar 
 • Informationsträff om äldreomsorgen
 • Workshop i kroki
 • Dansföreställningen lövkoja
 • Björkhagens bibliotek har öppnat igen
 • Tack för att du cyklar!

Stadsdelsnämnden sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 29 augusti. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Temat på den öppna frågestunden är ”Planer för utveckling av kollektivtrafiken i sydöstra Stockholm” - Trafikförvaltningen (tidigare SL) informerar och svarar på frågor.

Läs mer

Möte i Fyren om upprustningen

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning planerar för en upprustning av lekparken Fyren under 2014. Ett förslag finns nu framtaget, som vi vill visa dig på ett möte i parken den 19 september mellan klockan 16.00 och 17.30.

Läs mer

Samråd om bostäder vid Ätravägen

Stadsbyggnadskontoret har tagit fram ett förslag till detaljplan för cirka 60 smålägenheter vid Ätravägen i Bagarmossen. Välkommen på öppet hus den 19 september 17.00-19.00 i Bagarmossens Folkets Hus, Lillåvägen 44.

Läs mer

Välkommen till våra mötesplatser för seniorer

Nu börjar höstens aktiviteter på Mötesplatsen i Skarpnäck och på Mötesplats Hammarbyhöjden. Höstprogrammen finns att hämta i våra lokaler, på stockholm.se och på Bagarmossens bibliotek. Om du
vill ha dem hemskickade, ring oss på 08-508 155 41. 

Läs mer om Mötesplatsen i Skarpnäck

Läs mer om Mötesplats Hammarbyhöjden

Tervetuloa!

Du som är finskspråkig senior är välkommen den 24 september till Skarpnäcks kulturhus klockan 13.00–15.00. Förutom café och sittgympa bjuder programmet på ”Seniorer lever iLife” – en introduktion av surfplattor med pekskärm. Ingen föranmälan.

Läs mer

Anhörigstöd och utbildningar

Att vårda eller hjälpa en närstående kan vara både fysiskt och psykiskt ansträngande. Under hösten startar vi utbildningar och anhöriggrupper.

Läs mer

Informationsträff om äldreomsorgen

Är du äldre och intresserad av att veta mer om dina möjligheter och rättigheter? Vill du ha tips och råd om trygghet i vardagen? Då är du är välkommen på informationsträff i Skarpnäcks kulturhus den 16 oktober klockan 13.30. På programmet biståndshandläggare, polis, vaktmästarservice, anhörigstöd mer mera. Anmäl dig på 08-508 158 24.

Workshop i kroki

Lördag 21 september klockan 13.00–15.00. Kroki är en skissartad teckning efter en levande modell och under två till tio minuter tecknar du av kroppen utifrån ställningar och rörelser. Alla är välkomna, nybörjare såväl som proffs!

Läs mer

Dansföreställningen lövkoja

Premiär lördag 28 september kl 13.00. En dansföreställning av koreografen Ingrid Olterman om lek bland träd och buskar. Det är spännande att se världen genom ett lövverk, att betrakta utan att bli sedd. Vi möts i en lövkoja. En koja som förändras.

Läs mer

Björkhagens bibliotek har öppnat igen

Biblioteket har nu en större barn- och ungdomsavdelning, utökade öppettider och en ny profil med inriktning på natur, miljö och hälsa.

Läs mer

Tack för att du cyklar!

Rekordmånga stockholmare väljer att cykla till och från arbetet och skolan. Tillsammans bidrar alla cyklister till bättre luft och en hållbar stadsmiljö. Att fler väljer att cykla bidrar också till en bättre framkomlighet när vi blir allt fler i staden som ska samsas på samma yta. För att tacka alla som väljer att ta cykeln till jobbet delar Stockholms stad tillsammans med Naturskyddsföreningen ut en gåva onsdag den 25 september.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet