Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2013-10-24

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Stadsdelsnämnden sammanträder ikväll
 • Välkommen till ett fullspäckat höstlov!
 • Fredagar i Bagishuset för bara tjejer
 • Lediga tider i musikstudion
 • Välkommen till våra mötesplatser för seniorer
 • Tervetuloa!
 • Riksfärdtjänst för jul och nyår
 • Tillgänglighetsanpassat utegym vid Flaten
 • Nu städas löven bort
 • Tipsa om vinnare till S:t Julianpriset 2013
 • Budgetförslag 2014 - ett Stockholm där alla kan växa

Stadsdelsnämnden sammanträder ikväll

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 24 oktober kl 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Nämnden informerar om Hemmet för gamla på den öppna frågestunden.

Läs mer

Välkommen till ett fullspäckat höstlov!

Vad ska du göra på höstlovet? Kanske en egen hålkamera, gå en kurs i nycirkus, se föreställningen En häxas dagbok, pyssla i vår pysselverkstad, göra en screentrycksutställning, måla, lära dig skriva manus, rollspela eller gå på kulturkväll? Mellan den 26 oktober och 3 november händer det mycket i vårt kulturhus.

Läs mer

Fredagar i Bagishuset för bara tjejer

Bagishuset har verksamhet bara för tjejer på fredagar ojämna veckor mellan kl 16.00–19.00. Då är det öppet endast för tjejer och med kvinnlig personal.

Läs mer

Lediga tider i musikstudion

Spelar du i band? Det finns lediga tider för att repa i Bagishusets musikstudio. Kontakta oss på 08-508 173 33 så får du veta mer.

Välkommen till våra mötesplatser för seniorer

Nu pågår höstens aktiviteter på Mötesplatsen i Skarpnäck och på Mötesplats Hammarbyhöjden. Höstprogrammen finns att hämta i våra lokaler, på stockholm.se och på Bagarmossens bibliotek. Om du
vill ha dem hemskickade, ring oss på 08-508 155 41. 

Läs mer om Mötesplatsen i Skarpnäck

Läs mer om Mötesplats Hammarbyhöjden

Tervetuloa!

Välkommen till en mötesplats för dig som är finskspråkig senior och bor i stadsdelsområdena Enskede-Årsta-Vantör, Farsta och Skarpnäck.

Läs mer

Riksfärdtjänst för jul och nyår

Din ansökan om riksfärdtjänst för resor under jul och nyår behöver vi ha senast den 15 november. Vid frågor kontakta din handläggare: Äldreomsorgen Ann-Cathrine Grübb, 08-508 150 56 eller biståndshandläggare funktionshinder 08-508 150 00.

Tillgänglighetsanpassat utegym vid Flaten

Idrottsförvaltningen har börjat bygga ett utegym innanför den stora entrén till Flatenbadet. Gymmet blir tillgänglighetsanpassat och beräknas vara klart i slutet av oktober. På stockholm.se hittar du alla utegym i stan.

Läs mer

Tipsa om vinnare till S:t Julianpriset 2013

S:t Julianpriset är Stockholms stads pris för att belöna arbete som görs för att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället. Alla kan tipsa om vem de tycker ska vinna i någon av de olika kategorierna: fysisk tillgänglighet, tillgänglig information och kommunikation, arbetsgivaregenskaper samt delaktighet.

Läs mer

Nu städas löven bort

När löven har fallit börjar lövupptagningen. Först samlas löven ihop genom att blåsa eller sopa ut dem till kantsten. Därefter tas löven upp maskinellt. Själva upptagningen kan komma att ske en annan dag än ihopsamlingen. Löven omvandlas sedan till kompostjord.

Läs mer

Budgetförslag 2014 - ett Stockholm där alla kan växa

Den 16 oktober presenterade majoritetspartierna Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna förslag till budget för 2014. Stockholmarna är utgångspunkten för budgeten. De ska erbjudas lättillgänglig och högklassig service baserad på kvalitet och valfrihet. Särskilt fokus ligger på att hållbart planera för den växande staden genom fler bostäder, jobb, effektiv infrastruktur och internationell konkurrenskraft. 

Läs mer

 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet