Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2013-11-22

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Öppet sammanträde med Skarpnäcks stadsdelsnämnd
 • Skarpnäck mot cannabis - boka in den 14 december!
 • Hur kan din stadsdel bli ännu tryggare?
 • Kulturbalunsen - Kulturfestival för alla åldrar!
 • "Ät så spelar vi"
 • Program på Mötesplats Hammarbyhöjden
 • Du som har problem med skulder eller din ekonomi
 • Mötesplats för finskspråkiga barn och föräldrar
 • Nytt tillgänglighetsanpassat utegym vid Flaten
 • Tack för att du hjälper till! 
 • Smart lösning för tidsregistrering i hemtjänsten
 • Stockholms stads budget för 2014 beslutad
 • Stockholm Årets Tillväxtkommun

Öppet sammanträde med Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 28 november. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Temat är snöröjning. Trafikkontoret berättar om erfarenheterna från förra vintern och vad staden gör för att förbättra vinterväghållningen denna säsong.

Läs mer

Skarpnäck mot cannabis - boka in den 14 december!

Just nu pågår en kampanj i Stockholms stad som riktar sig till dig som har en tonåring. Du har fått foldern ”Du spelar roll – ditt nej till cannabis påverkar din tonåring” hem i brevlådan. Som en del i kampanjen bjuder vi in vuxna och tonåringar till ett evenemang mot cannabis i Skarpnäcks Kulturhus lördagen den 14 december klockan 15.00-24.00.

Träffa polisen, lyssna på Birgitta Kimber som föreläser och ger dig föräldraverktygen för att klara vardagens små och stora kriser, mingla med andra föräldrar. På kvällen blir det band, dj och disco för ungdomar mellan 13-18 år. Serveringen är öppen hel tiden.

Läs mer

Hur kan din stadsdel bli ännu tryggare?

Är parkvägen mörk och otrygg? Finns det klotter? Saknar du belysning? Finns det skymmande buskage? Kom och berätta hur du vill göra Hammarbyhöjden, Björkhagen och Kärrtorp tryggare. Välkommen på trygghetsmöte onsdag den 27 november kl.18.00 på Lågskärsvägen 3 i Kärrtorp.

Läs mer

Kulturbalunsen - Kulturfestival för alla åldrar!

Nu är det dags igen, för andra året i rad presenterar Skarpnäcks Kulturhus Kulturbalunsen. Denna gång som en fem dagar lång Kulturfestival den 29 november till 3 december fylld med Musik, Dans och Teater!

Läs mer

"Ät så spelar vi"

Välkommen på musikunderhållningen ”Ät så spelar vi” i Café Skarpa, Skarpnäcks kulturhus, varannan torsdag kl 12.30. Säsongen avslutas den 5 december med uppträdande av Sanna Sisters. Mat och fika serveras i caféet. Ingen avgift för underhållningen. Mötesplatsen i Skarpnäck på Skarpnäcks allé 25.

Läs mer

Program på Mötesplats Hammarbyhöjden

Biljetterna till årets julfest den 12 december med underhållning av Highfive, släpps den 20 november, pris 150 kr. Den 29 november är det musik med Linda Rapp och Stefan Clarin och den 13 december firar vi Lucia med barn som sjunger luciasånger på vårt fredagsmys klockan 13.30.

Läs mer 

Du som har problem med skulder eller din ekonomi

Nu kan du få råd direkt. Varje tisdag 9.00-12.00 erbjuder vi öppen rådgivning för dig som hamnat i en besvärlig ekonomisk situation och vill ha hjälp med till exempel skuldrådgivning eller att söka skuldsanering. Anmäl dig i receptionen på Björkhagsplan 6 från 8.00. Antalet besök är begränsat till fyra per tisdag.

Läs mer

Mötesplats för finskspråkiga barn och föräldrar

Välkommen till den nystartade mötesplatsen i Farsta för finskspråkiga barn och deras föräldrar.

Läs mer

Nytt tillgänglighetsanpassat utegym vid Flaten

Nu är det nya tillgänglighetsanpassade utegymmet vid stora entrén till Flatenbadet färdigt. Det blir det fjärde utegymmet i vårt stadsdelsområde.

Läs mer

Tack för att du hjälper till!

När det har snöat ska fler än 3 600 gator i Stockholm snöröjas, sandas och saltas. Det är ett omfattande arbete och vi behöver din hjälp för att det ska fungera. 

Läs mer

Smart lösning för tidsregistrering i hemtjänsten

Hemtjänsten i Stockholm stad börjar från och med januari 2014 att tidregistrera och dokumentera med hjälp av smarta telefoner. Via en app i den smarta telefonen kan hemtjänstens medarbetare ta del av den information de behöver och dokumentera utförda insatser. Systemet säkerställer att personer med hemtjänst får de insatser som beviljats och att avgiften blir korrekt. Den enskilde behöver själv inte göra något för att systemet ska fungera.

Läs mer

Stockholms stads budget för 2014 beslutad

Den 20 och 21 november debatterade och beslutade kommunfullmäktige om budget för 2014. Du kan se budgetdebatten i efterhand via webb-tv.

Läs mer

Stockholm Årets Tillväxtkommun

Stockholms stad har idag utsetts till Årets Tillväxtkommun 2013. Stockholms innovationskraft, stora nyföretagande, målmedvetna näringslivsarbete och tydliga hållbarhetsprofil lyfts fram som anledningar till att staden får priset.

Läs mer 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet