Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2013-12-13

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

  • Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder
  • Skarpnäck mot cannabis den 14 december!
  • Dags att söka föreningsbidrag
  • Röster om Skarpnäckslyftet
  • Tidsregistrering i hemtjänsten
  • Öppna mötesplatser för seniorer
  • Tervetuloa!
  • Mötesplats för finskspråkiga barn och föräldrar
  • Isbana på Flaten
  • Kostnadsfri hämtning av farligt avfall och småelektronik under december

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 19 december kl. 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På sammanträdet beslutar nämnden bland annat om verksamhetsplan för 2014.

Läs mer

Skarpnäck mot cannabis den 14 december!

Just nu pågår en kampanj i Stockholms stad som riktar sig till dig som har en tonåring. Du har fått foldern ”Du spelar roll – ditt nej till cannabis påverkar din tonåring” hem i brevlådan. Som en del i kampanjen bjuder vi in vuxna och tonåringar till ett evenemang mot cannabis i Skarpnäcks Kulturhus lördagen den 14 december klockan 15.00-24.00.

Träffa polisen, lyssna på Birgitta Kimber som föreläser och ger dig föräldraverktygen för att klara vardagens små och stora kriser, mingla med andra föräldrar. På kvällen blir det band, dj och disco för ungdomar mellan 13-18 år. Serveringen är öppen hel tiden.

Läs mer

Dags att söka föreningsbidrag

Skarpnäcks stadsdelsnämnd lämnar bidrag till föreningar med lokal förankring som riktar sin verksamhet till boende i stadsdelsområdet. Din förening kan söka bidrag för evenemang och aktiviteter som på olika sätt bidrar till att öka människors samhällsengagemang och erbjuder meningsfulla fritids- eller kulturaktiviteter.

Läs mer

Röster om Skarpnäckslyftet

Skarpnäckslyftet är ett lokalt samverkansprojekt med syfte att öka känslan av trygghet hos boende i Bagarmossen och på Skarpnäcksfältet samt att stödja ungdomar att klara sitt eget liv.

Lyssna på Uki när han berättar om hur projektet fick honom att ändra sitt liv eller hur mycket det betydde för Ares när han fick jobb som områdesvärd. Hamid berättar om hur han gått från kriminell, via jobb i staden, till att jobba med ungdomar i Skarpnäckslyftet.

Läs mer

Tidsregistrering i hemtjänsten

Från och med nästa år kommer din utförare av hemtjänst att registrera den tid de är hos dig med hjälp av en så kallad smart telefon. Vi vill informera dig om det nya systemet. Du behöver inte göra något själv för att det ska fungera.

Läs mer

Öppna mötesplatser för seniorer

På mötesplatserna i Skarpnäck och i Hammarbyhöjden pågår ordinarie aktiviteter fram till den 18 december. Vårterminen startar den 7 januari.
På gång i Hammarbyhöjden: Kom och fira ut det gamla året den 30 december kl. 13.30 med bubbel och snittar. Anmäl dig senast den 17 december. Mötesplats Hammarbyhöjden har öppet under mellandagarna med gympa kl.11.00 och café kl. 13.00. Välkommen!

Läs mer  

Tervetuloa!

Du som är finskspråkig senior är varmt välkommen på öppet kafés julavslutning tisdagen den 17 december kl. 13.00 i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. Underhållning, skinksmörgås och julklappslotteri. Mer information: maarit.suopanki@stockholm.se, 08-508 467 72.

Mötesplats för finskspråkiga barn och föräldrar

Välkommen till den nystartade mötesplatsen i Farsta för finskspråkiga barn och deras föräldrar.

Läs mer

Isbana på Flaten

Även i år kommer stadsdelsförvaltningen att ploga en isbana för skridskoåkning på sjön Flaten. När kylan kommer kan du hålla utkik på www.stockholm.se/skarpnack/nyheter eller följ oss på twitter.com/
skarpnack för mer information.

Kostnadsfri hämtning av farligt avfall och småelektronik under december

Under december kan du som bor i Stockholms stad beställa en kostnadsfri hämtning av farligt avfall och småelektronik. Ditt avfall hämtas upp vid din dörr. Erbjudandet gäller en gång per hushåll.

Läs mer

 

Stadsdelsförvaltningen önskar alla läsare en
God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet