Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2014-01-30

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder
 • Ökad ekokonsumtion och kemikaliefri vardag på förskolan
 • ABC-kurs för föräldrar
 • Nya öppettider i parklekarna
 • Verksamhetsplan 2014
 • Cirklar för dig som vårdar en anhörig
 • Öppna mötesplatser för seniorer
 • Isbana på Flaten
 • Besök konstfoajén i Skarpnäcks kulturhus
 • Mobila miljöstationen
 • Beslut i kommunfullmäktige 27 januari
 • Björkhagens skola vidare i Vi i femman
 • Se Skuggsidan på Stadsmuseet

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 6 februari klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema: Bokslut 2013 - nådde vi våra mål?

Läs mer

Ökad ekokonsumtion och kemikaliefri vardag på förskolan

Våra förskolor har under förra året bedrivit ett omfattande miljöarbete utifrån lokala och nationella mål där vi ökat den ekologiska konsumtionen och effektiviserat avfallshanteringen. Vi håller också på att ta fram en handlingsplan för en kemikaliefri vardag på förskolan.

Läs mer

ABC-kurs för föräldrar

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt. Det är det ABC:s gruppträffar handlar om. Anmäl dig idag.

Läs mer

Nya öppettider i parklekarna

Parklekarnas uppdrag är att erbjuda aktiviteter för skolbarn utan skolbarnomsorg. Därför kommer våra parklekar att ha öppet längre på eftermiddagar och kvällar, när barnen inte går i skolan.

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Stadsdelsnämnden har beslutat om budget och verksamhetsplan för i år. På vår webbplats kan du läsa mer om vad nämnden prioriterar.

Läs mer

Cirklar för dig som vårdar en anhörig

Är du make, maka, partner, vuxet barn eller vän som hjälper, stödjer eller vårdar en närstående som är över 65 år? Vi startar anhörigcirklar i mars där du får träffa andra i liknande situation för erfarenhetsutbyte. Dagtid för partners, kvällstid för söner/döttrar. Anmäl dig till Yvonne Jägenstedt, anhörigkonsulent, 08-508 158 24.

Öppna mötesplatser för seniorer

På de öppna mötesplatserna för seniorer i Skarpnäck och Hammarbyhöjden är terminens aktiviteter igång, kom och hämta program eller ring och beställ.

Läs mer om Mötesplats Hammarbyhöjden

Läs mer om mötesplatsen i Skarpnäck

Isbana på Flaten

Om vintervädret håller i sig kommer stadsdelsförvaltningen snart att ploga en isbana för skridskoåkning på sjön Flaten. Håll utkik på www.stockholm.se/skarpnack/nyheter eller följ oss på twitter.com/
skarpnack för mer information.

Besök konstfoajén i Skarpnäcks kulturhus

Välkommen till Konstfoajén. Här visas månadsvis nya utställningar av likväl etablerade som oetablerade konstnärer med kostnadsfri entré. Här har du möjlighet att ta en fika eller äta mat hos Café Skarpa, gå på vernissager och delta i pysselverkstäder. Nu visas: ”Nä, så nära en utopi får ingen komma”.

Läs mer

Mobila miljöstationen

Mobila miljöstationen tar emot ditt farliga avfall och din småelektronik. Lastbilen kör enligt en bestämd turlista och den stannar på flertalet platser både i innerstan och i ytterstan. Nästa vecka besöker den vårt stadsdelsområde.

Läs mer

Beslut i kommunfullmäktige

Läs vad kommunfullmäktige beslutade om på sitt sammanträde den 27 januari.

Läs mer

Björkhagens skola vidare i Vi i femman

I den sista kvartsfinalen i Vi i femman tävlade stockholmsskolorna Skälbyskolan och Björkhagens skola. Klass 5C drog det längsta strået och är nu i semifinal.

Läs mer

Se Skuggsidan på Stadsmuseet

Utställningen Skuggsidan handlar om brott och förövare på stadens gator genom tiderna, och hur synen på vad som är kriminellt förändrats när dåtid ställs mot nutid.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet