Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2014-10-21

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder
 • Påverka din närmiljö!
 • Information inför höstlovet till dig som är förälder
 • Trygghetsvandra i Bagarmossen
 • Odla tillsammans i Skarpnäck!
 • Anhöriggrupp på Gullmarsplans beroendemottagning
 • Efterlysning: hållbara entreprenörer i Bagarmossen
 • Vill du dansa? Är du 13-18 år? Se hit!
 • Tipsa om butiker som säljer tobak till minderåriga
 • Pubkväll för seniorer
 • Riksfärdtjänst för jul och nyår
 • Hitta på något kul på höstlovet
 • Sök förskoleplats på nytt och smidigt sätt
 • Nu tar vi bort löven från gatorna
 • Nya borgarråd i Stockholms stad

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 23 oktober klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker.

Läs mer

Påverka din närmiljö!!

Vill du vara med och skapa en bättre stadsmiljö där du bor? Har du idéer om hur trista och bortglömda platser kan bli vackrare, roligare och tryggare? Stockholms stads projekt Idéburen stadsförbättring vill uppmuntra alla medborgare att vara med och skapa ett bättre Stockholm.

Läs mer

Information inför höstlovet till dig som är förälder

Nu är det snart dags för höstlov. Ett skönt avbrott på höstterminen! Kanske är ditt barn ensam hemma på dagarna under lovet. Genom att vara intresserad och visa att du bryr dig, ökar du tryggheten för dig och ditt barn/din tonåring.

Läs mer

Trygghetsvandra i Bagarmossen

Är parkvägen mörk och otrygg? Finns det klotter? Finns det skymmande buskage? Saknar du belysning? Välkommen på trygghetsvandring i Bagarmossen onsdag 29 oktober klockan 18.00.

Läs mer

Odla tillsammans i Skarpnäck!

Är du intresserad av att odla i vår fina Matpark intill Skarpnäcks Allé 8? Detta är ett unikt tillfälle att få tillgång till odlingslådor för gemensam odling tillsammans med andra. Vill du veta mer? Kontakta inger.bogne@stockholm.se.

Anhöriggrupp på Gullmarsplans beroendemottagning

Vi erbjuder en anhöriggrupp för dig som är närstående till en person som är alkohol- eller drogberoende. Med föreläsningar och gruppdiskussioner belyser vi beroendet och hur det påverkar livet att leva nära en person med missbruk.

Läs mer

Efterlysning: hållbara entreprenörer i Bagarmossen

Har du en affärsidé som gör det lättare att leva hållbart? Bor eller verkar du i Bagarmossen? Då är du rätt person. Vi söker personer som vill delta kostnadsfritt i ett affärsutvecklingsprogram för lokala småföretagare. För mer info kontakta: Projektledare Tobias Lind, tobias.lind@stockholmshem.se, 08-508 39 419, eller Susanna Elfors, 070-686 51 12. Ansök senast 22 oktober.

Läs mer

Vill du dansa? Är du 13-18 år? Se hit!

Bagishusets danslärare har dansträning varje tisdag och torsdag 19.00-20.30 för ungdomar 13-18 år. Träningen är självklart gratis. Kom och skaka loss med oss! Vid frågor ring 08-508 173 10.

Tipsa om butiker som säljer tobak till minderåriga

I dagarna har 300 tobakshandlare i Stockholms södra stadsdelar fått ett påminnelsebrev från Stockholms stad om att inte sälja tobak till personer som är under 18 år. Vet du någon butik som bryter mot dessa regler i tobakslagen? Då kan du tipsa våra tillsynsansvariga om detta.

Läs mer

Pubkväll för seniorer

Du senior är välkommen till pubkväll den 6 november på Mötesplats Hammarbyhöjden, Tidaholmsplan 18. Det blir musikunderhållning och tilltugg. För mer info och köp av biljett ring 08-508 15 541.

Läs mer

Riksfärdtjänst för jul och nyår

Din ansökan om riksfärdtjänst för resor under jul och nyår behöver vi ha senast den 14 november. Vid frågor kontakta din handläggare.

Läs mer

Hitta på något kul på höstlovet

Museibesök, leksaksbyte eller spökvandring. Runtom i Stockholm finns mycket att hitta på under höstlovet. Vecka 44 har många elever i Stockholm höstlov. Då anordnas en rad aktiviteter i Stockholms stad för skollediga barn.

Läs mer

Sök förskoleplats på nytt och smidigt sätt

Stockholms stad inför nu ett nytt gemensamt ansökningssystem för att söka plats i fristående och kommunal förskola samt familjedaghem. Ansöker gör du i e-tjänsten Min barnomsorg.

Läs mer

Nu tar vi bort löven från gatorna

När löven har fallit börjar lövupptagningen. Först samlar vi ihop löven genom att blåsa eller sopa ut dem till kantsten. Därefter tas löven upp maskinellt. Själva upptagningen kan komma att ske en annan dag än ihopsamlingen. Löven omvandlas sedan till kompostjord.

Läs mer

Nya borgarråd i Stockholms stad

Igår hölls det första kommunfullmäktigesammanträdet för den nya mandatperioden. På mötet valdes bland annat ny kommunstyrelse och nya borgarråd.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet