Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2014-12-11

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde
 • Dags att söka föreningsbidrag
 • Parkleken Brödkaveln bjuder dig på invigning och julmarknad
 • Romsk julmarknad i Skarpnäck
 • Juletider i stadsdelens ungdomsgårdar och parklekar
 • Jullov i Skarpnäcks kulturhus
 • Advokatjour i Björkhagen
 • Förbättrat resultat vid tillsyn under tobaksfria veckan
 • Stadens budget beslutad
 • Återvinn julgranen
 • Kostnadsfri hämtning av farligt avfall och småelektronik

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 18 december klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Nya ungdomsrådet, Skarpnäcks unga röster, presenterar sig.

Läs mer

Dags att söka föreningsbidrag

Nu är det dags att söka föreningsbidrag för 2015. Skarpnäcks stadsdelsnämnd lämnar bidrag till lokala föreningar som riktar sin verksamhet till boende i stadsdelsområdet.

Läs mer

Parkleken Brödkaveln bjuder dig på invigning och julmarknad

Parklekens utemiljö har rustats upp under hösten och nu står den nya parkleken färdig! Det firar vi med invigning och julmarknad torsdag den 11 december klockan 15.30.

Läs mer

Romsk julmarknad i Skarpnäck

Skarpnäcks romer hälsar alla varmt välkomna till en romsk julmarknad i Skarpnäcks kulturhus! Lördag den 13 december klockan 11.00-15.00 dukar de upp traditionella hantverk och bakverk för försäljning inne på kulturhuset. Alla barn och vuxna som tycker om att pyssla är välkomna till verkstaden för att skapa egna prydnader eller julklappar. Evenemanget ordnas i samarbete med Arbetsmarknadsförvaltningen och Kulturhuset i Skarpnäck.

Läs mer

Juletider i stadsdelens ungdomsgårdar och parklekar

Bagishuset och parkleken Brödkaveln samt Skarpnäcks Ungdomsgård och Skarpaby parklek har öppet hela lovet precis som vanligt förutom julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen! Varmt välkommen att julmysa med oss och fylla ditt jullov med aktivitet och vänner.

Läs mer om Bagishuset

Läs mer om parkleken Brödkaveln

Läs mer om Skarpnäcks ungdomsgård

Läs mer om Skarpaby parklek

Jullov i Skarpnäcks kulturhus

Det händer mycket spännande på vårt kulturhus under jollovet. Syntverkstad, pysselverkstad, dancehall workshop, öppen musikverkstad med mera.

Läs mer

Advokatjour i Björkhagen

Advokatjouren är en kostnadsfri mottagning där advokater hjälper dig med en första genomgång av ditt problem. Under cirka 15 min får du råd om var du ska vända dig för att få eventuell fortsatt hjälp.

Läs mer

Förbättrat resultat vid tillsyn under tobaksfria veckan

12 limpor cigaretter, 11 paket piptobak och 8 snusstockar blev resultatet av den gemensamt genomförda tillsynen som utfördes av kommun och polis hos söderorts tobakshandlare.
– Vi är trots allt nöjda med resultatet, säger tillsynsansvarig Åsa Winfridsson. Resultatet har förbättrats från tidigare år.

Läs mer

Stadens budget beslutad

Efter två dagars debatt i Stockholms stadshus är majoritetens budget för 2015 nu klubbad. Stadsdelsnämndens beslutar om Skarpnäcks budget på sammanträdet den 29 januari 2015.

Läs mer

Återvinn julgranen

När julen dansats ut kan din julgran fortsätta att lysa upp och värma Stockholm. En återvunnen julgran ger el som räcker för att köra fyra fulla tvättmaskiner. Lämna din julgran på någon av stadens insamlingsplatser, så räcker julvärmen längre.

Läs mer

Kostnadsfri hämtning av farligt avfall och småelektronik

Under december kan du som bor i Stockholms stad beställa en kostnadsfri hämtning av farligt avfall och småelektronik vid dörren. Erbjudandet gäller en gång per hushåll.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet