Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2015-01-26

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde
 • Hög tid att söka föreningsbidrag
 • Kemikaliesmart förskola
 • Vårprogram för de öppna mötesplatserna för seniorer
 • Hjälper, stödjer eller vårdar du en närstående som är 65+?
 • Fritid för alla - söndagsgruppen
 • Isbana på Flaten
 • Hyra lokal, screentryck och replokal på kulturhuset
 • Tervetolua - en mötesplats för dig som är finskspråkig
 • Mötesplats för finskspråkiga barn och familjer
 • Dags att välja skola – val till förskoleklass
 • Tidningen Ditt Stockholm 2015
 • Så används dina skattepengar
 • Lägre krav för att hyra lägenhet
 • Nominera kulturprismottagare!
 • Ansök om Kulturstipendium

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde. Mötet inleds med en frågestund. På dagordningen verksamhetsplan och verksamhetsberättelse.

Läs mer

Hög tid att söka föreningsbidrag

Nu är det hög tid att söka föreningsbidrag för 2015. Skarpnäcks stadsdelsnämnd lämnar bidrag till lokala föreningar. Ansök senast den 31 januari.

Läs mer

Kemikaliesmart förskola

Stadsdelsförvaltningen har hittat ett nytt långsiktigt sätt att arbeta med hållbarhetsfrågor inom förskolan. Genom samordning och delaktighet, och med fokus på konkreta förbättringsåtgärder inom avfallshantering, matlagning och material utvecklas en hållbar, kemikaliesmart förskola. Läs mer om kocknätverket och deras kokbok.

Läs mer

Vårprogram för de öppna mötesplatserna för seniorer

Du är välkommen att delta på kulturutflykter, träningspass, frukost och underhållning. Vill du veta mer eller ha vår folder med aktiviteter? Ring oss på 08-508 15 541.

Läs mer om Mötesplats Hammarbyhöjden

Läs mer om Mötesplatsen i Skarpnäck

Hjälper, stödjer eller vårdar du en närstående som är 65+?

Anhörigstöd startar cirklar som ger dig tillfälle att träffa andra i liknande situation. Här får du kunskap och information och möjlighet att byta erfarenhet med andra. Kvällscirkel för vuxna barn startar den 16/2 kl. 18-20. För dig som är maka/make/partner startar vi under mars månad, på dagtid. För anmälan och frågor, kontakta anhörigkonsulent yvonne.jagenstedt@stockholm.se, 08-508 15 824.

Läs mer

Fritid för alla - söndagsgruppen

Söndagsgruppen är en kostnadsfri verksamhet för ungdomar med funktionsnedsättning i åldrarna 13-20 år. Vi finns på Skarpnäcks ungdomsgård, Skarpnäcks torg, på söndagar kl. 14-18. Hos oss kan du komma för att fika, spela biljard, lyssna på musik mm. Vi lägger stor vikt vid besökarnas egna intressen och delaktighet, samt att ”samtalet” kommer i fokus. Kontaktperson: Esse Johnsson 08-508 17338. Välkomna!

Läs mer

Isbana på Flaten

Även i år kommer stadsdelsförvaltningen att ploga en isbana för skridskoåkning på sjön Flaten. När kylan kommer, håll utkik på stockholm.se/skarpnack/nyheter eller följ oss på twitter.com/skarpnack för mer information.

Hyra lokal, screentryck och replokal på kulturhuset

På Skarpnäcks Kulturhus kan du hyra lokal för dans, evenemang, konsert, möten, repetitioner, fester med mera. Vi har både större och mindre lokaler att hyra ut. Vi har också ett välutrustat screentryckeri där vi har grundkurser i screentryck. Har du band och behöver lokal? Vi har lokal utrustad med trummor, förstärkare och sånganläggning som du kan hyra.

Läs mer

Tervetolua - en mötesplats för dig som är finskspråkig

Välkommen till öppet café för finskspråkiga seniorer - Avoin kahvila suomenkielisille eläkeläisille. Tisdagen den 27 januari, kl. 13-15.

Läs mer

Mötesplats för finskspråkiga barn och familjer

Välkommen till mötesplatsen för finskspråkiga barn och familjer. Nästa tillfälle är på lördag den 31 januari klockan 11-14.

Läs mer

Dags att välja skola – val till förskoleklass

Du som är vårdnadshavare till barn som fyller sex år under 2015 kan nu göra ditt val till förskoleklass. Skolvalsperioden pågår 15 januari–15 februari.

Läs mer

Tidningen Ditt Stockholm 2015

Du som bor i Stockholm har fått tidningen Ditt Stockholm 2015 i brevlådan. Där kan du läsa om vad som är på gång i staden under året utifrån budget 2015. Läs bland annat om våra kommunala förskolor och deras arbete med att öka andelen ekologisk mat.

Läs mer

Så används dina skattepengar

Stockholms stads verksamhet finansieras till stor del av den kommunalskatt som alla stockholmare betalar. Genom Skattekollen kan du se hur dina skattepengar fördelas.

Läs mer

Lägre krav för att hyra lägenhet

Sedan årsskiftet har Stockholms stads kommunala bostadsbolag nya regler för godkännande av lägenhetsuthyrning. Det innebär att inkomstkravet för hyresgästerna har sänkts.

Läs mer

Nominera kulturprismottagare!

Fram till den 1 februari kan du lämna förslag på vem du tycker ska få Stockholm stads Kulturpris 2015. Prismottagarna får ta emot sina priser under en ceremoni i Stadshuset i augusti.

Läs mer

Ansök om Kulturstipendium

Stockholms kulturnämnd delar varje år ut 20 kulturstipendier inom bildkonst, teater, dans, film, foto, illustration, konsthantverk, musik och litteratur. Stipendiet är på 25 000 kronor och kan sökas av enskilda personer.

Läs mer

 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet