Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2015-02-23

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde
 • Fullt med aktiviteter på sportlovet
 • Sportlov på biblioteken
 • Snart är det sommar och dags att söka till kollo
 • Sommarjobb för unga
 • Åsa Romson besökte kemikaliesmart förskola i Kärrtorp
 • Kluriga matteläxor hemma?
 • Vill du arbeta i Skarpnäcks kommunala förskolor?
 • Är du mellan 18 – 30 år och har en demenssjuk förälder?
 • Livsviktigt kunna simma
 • Felanmäl från din mobil
 • Över 14 000 fler stockholmare 2014

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde. Mötet inleds med en frågestund. På dagordningen verksamhetsplan och verksamhetsberättelse.

Läs mer

Fullt med aktiviteter på sportlovet

Sportlovet i Skarpnäck kommer vara fullt med aktiviteter i kulturens och idrottens tecken. Ungdomsgårdar, parklekar och vårt kulturhus håller öppet som vanligt men erbjuder extra spännande och roliga aktiviteter!

Läs mer

Sportlov på biblioteken

På sportlovet är det massor av aktiviteter på biblioteken. Testa att göra robotar, virka amigurumis eller delta i skrivarworkshoper eller bara bläddra i alla våra böcker.

Läs mer

Snart är det sommar och dags att söka till kollo

Årets kollokatalog har skickats ut till samtliga familjer skriva i Stockholms stad med barn i årskurs 1-9. Mellan 16 februari och 8 april kan du göra din ansökan här på webben eller via vanlig pappersansökan. I år får barn redan från skolår 1 söka till kollo.

Läs mer 

Sommarjobb för unga

Den 2-22 mars kan ungdomar som är folkbokförda i Stockholms stad och födda mellan den 1 juni 1995 och den 31 maj 1999 söka sommarjobb på www.stockholm.se/sommarjobb 

Åsa Romson besökte kemikaliesmart förskola i Kärrtorp

Klimat- och miljöminister Åsa Romson har besökt förskolan Långe Erik i Kärrtorp. I samband med besöket överlämnade Kemikalieinspektionen en slutredovisning av uppdraget om handlingsplan för giftfri vardag  till miljödepartementet. Att man valde just en förskola i Skarpnäcks stadsdelsområde för överlämnandet är extra roligt och ingen slump.

Läs mer

Kluriga matteläxor hemma?

Mattehjälp finns numera även i Skarpnäck! Varmt välkommen till räknestuga varje torsdag 17.00-19.00 i Skarpnäcks Kulturhus. Duktiga volontärer hjälper elever från så väl lågstadiet som komvux. Mer information på www.mattecentrum.se

Vill du arbeta i Skarpnäcks kommunala förskolor?

Kom till vår rekryteringslördag 7 mars klockan 11.00. Du är varmt välkommen om du är förskollärare eller studerar till förskollärare. Plats: Pedagogiskt centrum, Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. T-bana Skarpnäck.

Är du mellan 18 – 30 år och har en demenssjuk förälder?

Kom på en fika och träffa andra i liknande situation den 25 februari kl 18.30 på Baltzars träfflokal, Bolinders plan 1, nb (Serafens äldreboende). Vi får även besök av Kerstin Lundström – sakkunnig i demensfrågor och lång erfarenhet av kontakter med ungdomar vars föräldrar drabbats av demenssjukdom. Ingen kostnad. Ingen anmälan. Kontakt: birgitta-livgard.andersson@stockholm.se tel 076 121 82 24.

Livsviktigt kunna simma

Att kunna simma innebär att kunna rädda liv, både sitt eget och andras. I skolan är simkunnighet ett måste för att få godkänt betyg. Men i Stockholm finns också stora möjligheter för vuxna att lära sig simma.

Läs mer

Felanmäl från din mobil

Tillsammans kan vi förbättra vår stadsmiljö. Ladda ner appen Tyck till och gör din felanmälan när du vill var du vill. Hjälp oss gärna genom att exempelvis felanmäla fulla papperskorgar på stadens mark.

Läs mer

Över 14 000 fler stockholmare 2014

Stockholm växer kraftigt, under 2014 blev vi 14 289 fler enligt statistik från Statistiska centralbyrån, SCB. När 2014 tog slut fanns det 911 989 stockholmare.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet