Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2015-03-25

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 26 mars klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Stadsbyggnadskontoret redovisar resultaten av dialog om program för Bagarmossen/Skarpnäck.

Läs mer

Din förening kan söka demokratibidrag

Skarpnäcks stadsdelsnämnd vill stärka arbetet med att säkra demokratisk och social hållbarhet i Skarpnäcks stadsdelsområde. Föreningar kan därför söka demokratibidrag vid två tillfällen under våren.

Läs mer

Ta del av resultaten från designdialog för Bagarmossen-Skarpnäck

En designdialog har genomförts under våren med ett representativt urval av aktiva boende och medlemmar i föreningar, organisationer och intressegrupper. Designdialogen görs för att få in mer kunskap och erfarenheter om området.

Läs mer

Påsklov på Skarpnäcks kulturhus

Under påsklovet är du välkommen till Skarpnäcks Kulturhus och en massa spännande aktiviteter för barn och ungdomar som till exempel akrobatik, animation, musikverkstad, pyssel, dans och frösådd. I april och maj ordnar vi kurser i kroki och screentryck samt ett flertal evenemang för alla åldrar.

Läs mer

Odla i Skarpnäck

Nu är våren här och med den odlingssäsongen i Matparken på Skarpnäcks Allé. Söndagen den 12 april kl. 13 är alla odlingsintresserade välkomna till parken. Då startar vi säsongen med en kompostkurs tillsammans med Folkodlarna och Global Playground Stockholm. Odlingen i lådorna påbörjas också. För mer information kontakta: Global Playground Stockholm på telefon 073-59 22293 eller folkodlarna.se

Mer ekologiskt på menyn i de kommunala förskolorna

Stadens förskolor, skolor och äldreboenden strävar efter att minst 25 procent av maten som serveras ska vara ekologisk. Genom samarbete mellan Skarpnäcks kommunala förskolor och serviceförvaltningen serverar vi idag den högsta andelen ekologisk mat av stadens förskolor, hela 47 procent!

Läs mer

Ät-så spelar vi – musikunderhållning för dig senior

Önska låtar av världens minsta storband Svenssons Treooo med Monika Bring och den vita saxofonen. Den 9/4 kl 12.30 på Café Skarpa i Skarpnäcks kulturhus. Skarpnäcks allé 25. Kontakt, Heléne Flinth 08-508 15 541.

Missa inte förskolan Lodjurets utställning på biblioteket

Förskolan Lodjuret ställer ut på Bagarmossens bibliotek. Barnens egen poesi – från Pappersdrakar till Star Wars. Utställningen pågår till den 1 april. Välkommen!

Några goda råd om alkohol till dig mellan 18-20 år

Nu när du är myndig har du nya rättigheter och skyldigheter. Vet du att 1 av 5 i din ålder avstår helt från alkohol? Ungefär 30 procent har aldrig varit fulla.

Läs mer

Nominera till årets Nelson Mandela-pris

Nominera till Stockholms stads integrationspris – Nelson Mandela-priset. Utmärkelsen, som instiftades 1998, blir varje år en påminnelse om att det görs fantastiska insatser för en ökad integration i staden.

Läs mer

Felanmäl från din mobil

Tillsammans kan vi förbättra vår stadsmiljö. Ladda ner appen Tyck till och gör din felanmälan när du vill var du vill. Hjälp oss gärna genom att exempelvis felanmäla fulla papperskorgar på stadens mark.

Läs mer

Nu sopar vi bort sanden från gatorna!

När vi sopar bort sand och grus från gatorna måste vi spola vatten samtidigt så att det inte dammar. Det är inte möjligt så länge vi har minusgrader nattetid. Men så snart vädret tillåter sopar vi med full kapacitet.

Läs mer

Stockholm.se utsedd till Sveriges bästa webbplats

Stockholm.se är Sveriges bästa webbplats. Det tycker tidningen Internetworld som varje år utser Sveriges 100 bästa webbplatser. Stadens webbplats är en mycket viktigt kanal för stockholmarna och är också den vanligaste vägen för att kontakta kommunen. De senaste åren har användningen ökat och förra året hade webbplatsen totalt sett cirka 17 miljoner besök.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet