Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2015-04-14

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 16 april klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema: Miljöverkstan presenterar sin verksamhet vid Flaten.

Läs mer

Din förening kan söka demokratibidrag

Skarpnäcks stadsdelsnämnd vill stärka arbetet med att säkra demokratisk och social hållbarhet i Skarpnäcks stadsdelsområde. Föreningar kan därför söka demokratibidrag.

Läs mer

Skarpnäck Sportscamp 2015

Den 22-25 juni anordnar vi Skarpnäck Sportscamp. Då kan du som är 8-12 år prova på olika idrotter. Du väljer en av de fem idrotterna som din huvudidrott och du håller på med den varje dag! Utöver din valda huvudidrott kommer du att prova på de andra sporterna som finns med på programmet. Låter det spännande? Anmäl dig då direkt, antalet platser är begränsat.

Läs mer

Föreläsning: Att möta sitt barn med närvaro, respekt och gränser

Barn påminner oss om vad som är viktigt i livet. Genom att möta sitt barn – och sig själv - utvecklas vi tillsammans. Stadsdelsförvaltningen erbjuder dig som förälder i stadsdelsområdet en gratis föreläsning med föräldrarådgivare Ingegerd Gavelin.

Läs mer

Barn och unga har rätt att vara trygga

Barn och ungdomar har rätt att må bra och vara trygga i sin vardag. Om du blir utsatt för något som känns fel kan det vara ett brott. På webbsidan Jag Vill Veta hittar du information om dina rättigheter och vilken  hjälp som finns att få.

Läs mer

Utökade öppettider på Skarpnäcks ungdomsgård

Ungdomsgården i Skarpnäck har nu öppet sex kvällar i veckan. Vi har öppet för alla ungdomar mellan 13-18 år.

Läs mer

Kemikaliesmart hemma

Utifrån stadsdelsförvaltningens miljöhandlingsplan för förskolan vill vi dela med oss av några tips där ni enkelt kan göra ert hem kemikaliesmartare. Vi utgår ifrån våra åtaganden i miljöhandlingsplanen och presenterar här några enkla aktiviteter/åtgärder.

Läs mer

Spännande aktiviteter för alla åldrar på Skarpnäcks kulturhus

Välkommen till Skarpnäcks Kulturhus där vi under april och maj bjuder på en massa spännande aktiviteter för alla åldrar - kulturkväll, kreativ marknad, olika verkstäder, pyssel, dans, konst och teater m.m. Vi har även kurser i bland annat kroki och screentryck för alla åldrar.

Läs mer

Tervetuloa

VAPPUJUHLAAN kaikki lapset, seniorit ja muutkin kiinnostuneet!/ Välkomna barn, seniorer och alla intresserade till vårfesten den 28 april kl 13- 15 i Skarpnäcks kulturhus på Skarpnäcks Allé 25 vid utomhusscenen. Det blir underhållning av Sångerskan Sara Hanski (deltagare i finsk talangtävling), allsång och sånger av förskolegruppen Ruuhi. Munkar och mjöd serveras bland ballonger och serpentiner! Ingen föranmälan. För mer information, kontakta Christina Koistinen på 08-508 154 20.

Några goda råd om alkohol till dig mellan 18-20 år

Nu när du är myndig har du nya rättigheter och skyldigheter. Vet du att 1 av 5 i din ålder avstår helt från alkohol? Ungefär 30 procent har aldrig varit fulla.

Läs mer

Felanmäl från din mobil

Tillsammans kan vi förbättra vår stadsmiljö. Ladda ner appen Tyck till och gör din felanmälan när du vill var du vill. Hjälp oss gärna genom att exempelvis felanmäla fulla papperskorgar på stadens mark.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet